Filmtips

För er som inte har några planer på att ge er ut ikväll så kan jag varmt rekommendera kanal 5 filmen "En geishas memoarer" (orginaltitel: memoirs of a geisha) som bygger på Arthur Goldens bästsäljande roman med samma namn.
Detta är en film som blir bättre och bättre för varje gång man ser den. Filmen var för några år sedan nominerad till 6 st Oscar och tog hem 3 av dem+ 1 golden globe.

              
               bild lånad här

                                   /sara

Shopping a´la city

Ja då var det äntligen bilder fixade på det som inhandlades i huvudstaden förra helgen.
Väskan har ni ju redan sätt så här kommer resten.




Ja det var allt för den gången.

/Malin

Måndagens.

Bättre sent en aldrig. En dagens från i måndags.


Skor: Din sko, Jeans: Cubus, Linne: Gratis grej från Glamaur, Jacka: Lindex barn avd, Väska: Sturegallerian minns inte affärens namn.

/Malin -Ja väskan är precis likadan som den Sara visade så nu slipper ni fråga

Den fungerar viss igen.

Vet inte om jag ska le eller gråta. Men efter mammas eller egentligen brorsans enkla tips så fungerar min dator lika smidigt som förr. Detta innebär att bilder kan laddas upp igen. Finns bara en liten hake det kommer bara ske när Mr O är borta för ingen och ni måste alla lova. Ingen berättar för honom att våran klumpiga burk fungerar utan vi väntar med det tills jag lyckats övertala honom om att en liten babydator till Malin inte alls är en dum ide om han vill fortsätta låna äpplet.
Sen när jag väl fått min rosa bebis så kan vi ju av en slump råka laga den här. Det kan ni väl hjälpa mig med.
Den som ger honom en enda liten vink om att den här klumpen visst är brukbar får med mig att göra.

Men nu till en annan present som jag redan fått. Inte av Mr O utan av Veckorevyn. Här kommer innehållet från Goodiebagsen vi fick med oss hem i lördags.


/Malin

Lipsy

Hur sjutton har jag kunnat missa de snygga festklänningarna från lipsy? Det kanske beror på att jag medvetet undvikit att gå in i webshopparna och aktivt leta efter  festklänningar. Den här typen av klänningar är ju så himla mycket roligare att köpa än vanliga, enkla vardagsklänningar i bomullstrikå. Men tyvärr så är brukningtillfällena allt för få.

                   

                   
                  bilder: nelly

                                      /sara

2009-04-29

Två dagar kvar av min månad. Sen är det maj och ja inte långt kvar till sommarmånaderna börjar. Frågan är bara kommer värmen hålla i sig eller får vi en dålig sommar som vanligt.
Jag håller i alla fall tummarna för en kanon varm och underbar sommar med många grillkvällar och trevliga fester.

Valborg i morgon, och jag ska självklart jobba. Någon som ska göra något roligare? Berätta gärna så jag åtminstonde får läsa om lite roligare firande än min dag på jobbet.
I och försäg blir den nog rätt bra för kommer ske en del överaskningar och sen blir det nog mest njutande av fika i solen med om vädret blir som jag hoppas.

I dag däremot blir det en lugn eftermiddag och kväll. Ska in till min kusin med några väskor om ett par timmar. Hon hade sett några på bloppisen som hon var intresserad av så tänker åka in så hon får se dom i verkligheten och förhoppningsvis köper några så jag blir några kronor rikare.
Stockholms besöket gjorde mig nämligen något fattigare än planerat men det var trots allt värt det och Stockholm med Sara är ju alltid underbart. Man kan nog inte ha mycket roligare än vi har även om vi i vissa avseenden kanske kan ses som pensionärer. Mer än så säger vi inte om det.

Nu ska jag gå till garderoben och leta fram väskorna och sedan försöka få en en trött Jansson ut på en promenad.
Ska försöka fixa in lite bilder på en dator i morgon. Hur det ska gå till vet jag inte ännu men ska nog kunna lösa det på något sätt.



/Malin

Ego 2009

I lördags så anordnade veckorevyn tillsammans med ett gäng sponsorer en mycket trevlig och lyckad tillställning på nattklubben Ambassadeur i Stockholm. Ett stort tack för maxade goodiebags, god mat och dryck samt trevlig underhållning!
(Klicka på de små bilderna för att se dem i större format)

               
                  
                 
                

                                       /sara

Scandic norra bantorget

Här kommer en recenssion på Scandic hotel norra bantorget. Hotelläget kan knappast bli bättre. Det är gångavstånd till både tåg/busstationen och drottninggatan.
Rummen är små och mysiga och innehåller det mest nödvändiga, dock så hade en minibar varit behändigt.
Ett extra plus  kanten för att de hade laktosfria alternativ vid frukostbuffèn.

                
                
                
                
                  betyg:     av 5 möjliga

                                                  /sara
           


shopping

Nu slänger jag ihop en shoppingredovisning med blandade ting som inhandlats före, under och efter Stockholms resan.

               
                A new baby, dock så är jag lite osäker på o den är min stil!? Kände mig
                lite "Barbie" då den följde med mig ut på en premiärtur ut i solen idag.

       
      

                                        /sara

Gårdagens film

Älskar den och kan inte se den för många gånger. Vilken underbar film och vilka fantastiska skådisar.

Gårdagens film var så klart

Bild lånad här.

Har ni inte läst böckerna än så gör det man kan inte bli besviken.

/Malin

Datorer gillar inte mig!

Jag har nog mest otur med datorer av alla.
Visst har jag min lilla äppeldator men av någon konstig anledning kan det inte ladda upp korten från min kamera. Så därför har jag till 99% alltid bloggat från våran stationära dator. Men nu är det nog slut med det för det låter som den ska explodera så fort man startar den,
Det började förra veckan ca 06.00, jag hörde ett konstigt ljud och trodde Kapten blivit tokig. Men det vissade sig att det var datorn som tjöt och skrek.
Tänkte att det bara var tillfälligt och stängde av den. När jag sedan senare på dagen startade upp den så lät den fortfarande likadant. Skyndade mig att göra det jag skulle och stängde av den.
Efter detta har vi bara startat den en gång till och då lät den som om den skulle explodera. Det är som jordbävning i burken så nu vågar vi inte ens starta den.
En ny måste inhandlas men det lär nog inte bli riktigt nu så det jag vill säga är att bilderna kommer bli krångliga för mig att ladda upp en tid framöver.
Självklart kommer det bilder men inte lika ofta och ibland kanske i något sämre kvalite.

Nu ska jag fixa mig för ska in till stan en snabbis.

/Malin

Nu jäklar skall här detoxas!

Ni som känner mig väl (privat) vet ju att jag hade ett nyårslöfte om att börja tröna och bli riktigt fit. Men i den här takten så lär väl min beachkropp framträda (med lite tur) någon gång runt år 2015. Men med ett steg i rätt riktning (hoppas vi på) så inhandlade jag och Malin lite detox te från NK (Vi köpte andra teèr också återkommer om det...) nu i helgen. Dessa egenskaper skall detox te medföra: "Ett hälso te med renande ingefära, kanel för att hålla magen lugn, pepparmint för matsmältningen samt sydamerikanskt jerba för utrensning och hungersdämpande effekt"

Nu jäklar skall här detoxas! ;)

                

                                                   /sara

Stockholms största och godaste bullar!?

Idag så har jag och Malin premiärfikat utomhus. Detta gjorde vi med dunder och brak en bit ifrån stureplan. Vi avnjöt Stockholms största och godaste bullar i skuggan!  Hit lär vi definitivt gå flera gånger!

                

                

                
                Ja, som ni ser så tar bullen upp en hel jäkla tallrik. Jag behöver väl
                knappast berätta att det inte fick plats någon lunch i magen efteråt!? ;)

                                              /sara

Borta fantastiskt men hemma är absolut bäst.

Då var man tillbaka i Norrköping som tydligen inte alls har sol som Stockholm. På min tomt har det till och med regnat nyligen.

Ska ta och slänga av min kläderna och hoppa in i duschen. Sen blir det garanterat lite filmkväll med snacks och förhoppningsvis en pojkvän.


Här har ni dagens shopping i påsform. I en av dom finns bland annat en present till världens bästa mamma.

/Malin

God morgon!

Då sitter man på hotellet och väntar. På vad kanske man inte ska säga så jag lämnar det till era fantasier.
Gårdagen var verkligen toppen. Veckorevyn slog verkligen på stort som alltid. Mer om det kommer när vi kommer hem så att ni kan få se lite bilder med.

Nu ska vi snart fixa till oss och bege oss upp till Stureplan igen för stadens största bullar. Efter det blir det lite shopping i racerfart för att hinna med allt vi tänkt oss innan bussen avgår hem till Norrköping kl 16.45.

Hoppas ni har det lika soligt och varmt hemma och att det blir en lika varm och skön dag i morgon när jag bara ska lata mig hemma i trädgården och kanske sola benen ordentligt för första gången i år.

Nu måste jag sätta fart, så att vi kommer i väg och kan påbörja shoppingen. Eller det där var väl lite av en lögn för jag hann ju redan påbörja den i går. Med vad för ni se senare men kan lova att det är något rosa och så Malin.

//Malin


Mot Stockholm!

Då tror jag att jag har läget under kontroll. Väskan är (full)packad och förhoppningsvis så har jag fått med mig allt. Bara att kasta i sig lite frukost och sminka sig sedan så bär det av mot Stockholm! Malin och jag kommer att kickstarta stockholmsbesöket med ett event på Ambassadeur som veckorevyn håller i. (Man kn ju nästan tro att det är döpt efter bloggen: "ego 2009 men så är inte fallet...) därefter så kommer helgen bestå av shopping och god mat. Livet är hårt ibland! *not* ;)

               
                bild: veckorevyn

                                                    /sara

Packkaos!

Just nu så råder det packkaos i min hall. Jag hade hoppats på att jag skulle hinna titta lite på film innan jag somnar men det verkar skita sig eftersom jag ligger efter i tidsplaneringen. (som vanligt)
Jag har precis stämt av med Malin ang morgondagen så nu skall jag välja kläder, packa, duscha och viktigast av allt ladda kaffebryggaren så att jag hinner dricka ett par rejäla koppar starkt kaffe imorgon bitti.

              

                                           /sara

Helt galet!

Det verkar som om det är fler än jag som behöver söka upp professionell hjälp för shoppingsuget. Typ halva Norrköping känns det som. Jag vaknade vid lunch och åkte ut en snabb vända till maxiområdet där det var massor av folk, efter det så blev det även en snabb promenad ner till city. Där rådde det mer eller mindre kaos, helt galet! Jag vågar knappt tänka på hur det kommer bli i Stockholm en lönehelg som denna! :O

                

                                        /sara

Nelly rean.

Självklart var jag tvungen att slå till på lite plagg när Nelly startade sin rea förra veckan. Du har väl inte missat den, nu har dom sänkt varor med stora summor så ta en titt. Man kan inte bli besviken.

Mina inköp blev bara 2 då jag lovat mig själv att spara mig till Stockholm men två är bättre än noll så.


Inte dom bästa bilderna men den röda klänningen var omöjlig att fota som den ser ut på så får väl fixa en bild när jag har den på vart efter.

/Malin

Väskrensningen fortsätter...

Ja det finns då en del väskor kvar ännu som jag tänkte göra mig av med. Finns en del kvar av dom gamla också om någon är intresserad.

Men här kommer några nya.
1. såld. 3.
4. såld. 6.

Vi säger väl 100 kr nu med så blir det inget krångel.

/Malin


Jobb jobb jobb.

Jag får 100% från maj. Borde jubla men vet inte vad jag tycker för är bara jätte rörigt just nu. Totalt vikariestop, övertaliga ska täcka m.m. Vet inte hur men ja har i alla fall en rad i maj som är helt okej så får väl nöja mig och försöka tänka positivt i alla fall denna månad.

Det där var inte det jag skulle säga utan vill be om ursäkt för dåligt bloggande från min sida, sov till 10.30 i morse sen jagade jag Kapten som inte alls tyckte jag behövde följa med på promenaden. Sen när jag väl fick tag i hunden så ville jag ju gå lite mer så då blev det en promenad sen var det bara hem och byta om snabbt för att åka in och ha personalmöte och efter det jobba.
Det är förklaringen till dagens dåliga uppdatering från mig. Men nog om det jag kommer jobba lite special i morgon så ska försöka hinna blogga lite i morgon mellan mina 2 arbetspass, blir det fint väder får ni följa med ut för sitter inte inne om vi har sol.

Nu ska jag sova, ska infinna mig på jobbet 7.00 i morgon.


Jag bjuder på en bild av hur mycket Lina uppskattade att jag kom på besök till Stavsjö i går ;)

/Malin

hårdbantning, kanske?

Nahe, det blev ingen eftermiddagslur idag. Tur att jag bara jobbar en natt och inte tre på raken som det skulle blivit om jag inte plockat lite semester. Denna p-tur ligger helt fel i schemat och toppar listan över nackdelarna till det nya schemat, får se hur det påverkar mina åsikter till utvärderingen som infaller om några veckor.

Har precis plockat fram en weekend-väska att packa i. Funderar även på att sätta min beautybox på hårdbantning så kanske innehållet ryms i min snygga louis vuitton-necessär som jag fick i födelsedagspresent förra året. Lite sysselsättning till morgondagen alltså. Det plus lite ev shopping-uppdatering inför min och Malin`s weekend i Stockholm blir fredags-görat. 

               
               Det är nästan så jag skäms. Louis vuitton-necessären som enligt mig
               varit i minsta laget är ju nästan lika stor som min weekend-väska! :O

                                                   /sara

Full fart...

Idag är det en sådan där dag då allt går i full fart från lunchtid idag tills imorgon bitti. Dagen schema består av p-möte, därefter så skall jag rusa hem en vända för att fixa matlådor, packa inför nattpasset och slutligen så skall jag tillbaka till jobbet för att utföra 10 timmar vaken natt! Om jag inte hade plockat 2 dagars semeter till helgen så hade jag antagligen velat att ni skulle tycka synd om mig, haha ;)

Dagens låt: 90-tals one hit wonder iform av Chesney Hawke`s "one and only"

             
                 video: youtube

                                                   /sara

Matthew Williamson del 2

Imorgon (23/4) så släpps Matthew Williamsons kollektion för hm, dessvärre så får jag nog nöja mig med plaggen som kommer ut på webshoppen kl 23.59, då hm i Norrköping INTE kommer att få in några av plaggen. Inte denna gång iaf. Men enligt tjejen i kassan så blev det så sent som idag klart att Norrköping däremot kommer att sälja Matthew Williamson andra kollektion för hm. Denna kollektion som kommer ut i maj innehåller kläder för både dam och herr samt en del badkläder. Spännande eller vad!?

               
                 Bikini från kommande maj-kollektionen. Bild lånad här

                                                  /sara

Jag kissar hellre i hotell lobbyn...

Denna dag har ägnats till en sväng på stan...och ja, jag kunde inte låta bli att köpa med mig lite saker idag heller. Visar upp vad som köptes senare.
Just nu så sitter jag och klurar på mina och Malin´s rese och boende problem till helgen. 1/3 av problemen är lösta, kvar är hemresa samt boende. Vi vill ju lägga så lite som möjligt på dessa tråkiga men ack så nödvändiga saker. Sj tar ut hutlösa priser på vissa resor och boende centralt behöver jag väl knappast nämna att det är dyrt. Lite komiskt är det att vissa hotell har sk ekonomipaket, dvs ett rum utan varken dusch eller toa. För min del så går dessa bort, bort och ännu längre bort! Jag kissar hellre i hotel lobbyn än brukar en unisex toalett på morgonen! 
Ett annat nödvändigt måste runt hotelet är en bra frukost buffè!

                            
                              bild lånad här

                                             /sara

Veckans lediga dag

Ja om man nu räknar bort helgen som vi plockat semester för lite roliga aktiviteters skull.
I dag ska det i alla fall bara slappas i mysbyxor. Kapten och jag ska bege oss ut till Frida i skogen en sväng och slappa i henne soffa. Kanske blir det någon promenad i skogen med.

Nu till något annat, syrrans present vill visst "många" se eller i alla fall hon själv så bäst jag lägger upp den nu innan hon blir tokig på mig.

Tack lilla systeryster jag älskar den men har ännu inte löst hur jag ska sätta fast den i min ruta.

/Malin

cheesy

Världens, utan tvekan bästa pålägg måste ju vara osten! Det får iaf mina smörgåsar hemma erfara. De vet knappt vad skinka, prickig korv eller leverpastej är. Favoriten just nu är euro shoppers mozarella ost. Den slår de dyrare mozarella ostarna med hästlängder, tro det eller ej...
Nu blir det frukost: ost, massor av ost och så en smörgås i botten under ostberget! Just the way I like it! :)

                

                                                   /sara
               

Värt att testa?

Straxt så skall jag bege mig ut för att uträtta några ärenden. Jag har dragit på det in i det sista men nu så finns det ingen återvändo längre.
Jag såg en annons på en ny delikatess från frödinge i en tidning nyss som jag blev lite sugen på att prova. Mintchokladtårta! Egentligen så är jag inget större fan av mintsmak men nyfiken blir jag ju allt...Hoppas på att hitta tårtan på hemvägen sen. Vore ju perfekt att mumsa på till kvällens avsnitt av desperate housewives. Ni såg väl dubbelavsnitten förra veckan? Tycker att serien har fått sig en uppryckning igen, vilket är bra. Jag var farligt nära att tappa intresset för serien ett tag. Fruarna hade en liten formsvacka då serien "plötsligt" hoppade fram flera år i tiden...

                          
                               bild lånad här

                                                           /sara


Skojfriska arbetskamrater

Härom natten så blev jag utsatt för ett skämt. Min arbetskamrat ringer (han sitter på en annan våning) kl halv 5 på morgonen och berättar att jag skall få en överaskning. Men för att få den så måste jag gå upp till hans våning och eftersom jag älskar presenter så blev jag urglad och rusade ut från kontoret. När jag skall låsa så får jag se min sk överaskning:

                

Ja, människan (min "onda" arbetskamrat) ville helt enkelt genera mig genom att dra ut bilder från bloggen och tapetsera vån 1 och 2 med dem. En repris på en av hans idèer. Men då hade den ju ett syfte nu var det bara för att få mig generad. Men som det så fint brukar heta: "Payback is a bitch!"

                                                      /sara


Klänning nr 2

Nämnde ju i förbi farten att jag inhandlade 2 stycken klänningar akut i fredags till den stora dagen.
Prinsessklänningen har ni ju fått sett på en hel del bilder men nu kommer den andra på en liten bild. När den ska användas är ännu osagt men kanske på grillfesten Mr O utlovade.


Klänningen kommer från Gina Tricot och kostade som allt i affären en mindre summa pengar.

/Malin


Presentbord

Har fått lite frågor av ej närvarande folk på festen vad jag egentligen fick så tänkte visa er en del nu i alla fall. Tyvärr finns inte allt med på denna bild men mer bilder kommer självklart senare. En viss present som är så stor att den täcker alla andra kommer till exempel få ett eget inlägg.

Här i alla fall dom lite mindre presenterna.

Tack alla, älskar presntkort, pengar och diamanter så på denna bild var verkligen alla presenter perfekta.
(Fick i och försäg inte en enda jag inte vill ha så.)

/Malin

Jag kanske skall börja odla.

Jag kanske skall börja odla. Bluebox har nämligen fått in världens sötaste kruk-serie, med det söta namnet "barbagarden." Krukan innehåller färdigplanterat gräs som kommer att växa under ca 4 veckor och 4 veckor är väl ungefär den tid som jag klarar av att hålla en växt vid liv. Perfekt!

       
             finns i flera färger hos bluebox

                                                       /sara

Bilder säger ju mest..

Kan skriva hur mycket som helst om gårdagen för det var verkligen en super kväll på alla sätt och vis men vi kör lite bilder i stället.






Ja mer bilder kommer på FB för er som vill se mer av den lyckade kvällen.

/Malin


Prinsessa

Då var äntligen kameran hemma och även bilen och allt som blev kvar efter gårdagens festligheter.
Fanns ett stort utbud kort på kameran så måste sortera och kolla igenom lite innan jag kan bjuda på festbilderna men en outfit bild hittade jag så ni kan få se hur jag såg ut på min stora fest.


Klänning och strumpbyxor: Gina Tricot, Skorna: Ellos

/Malin

Inget för veklingar!

Jag bör nog varna känsliga läsare (och Anna Skipper) för upprörande bilder.

Misstog mig på hemköps öppettider, trodde nämligen att de öppnade kl 9 även på söndagar men icke då. Så jag fick nöja mig med ica-butiken ist. Tyvärr så har de ju inte riktigt lika bra utbud på nybakat men lite fick jag med mig hem iaf...

               
                 mums!

              
                Fick en glad överaskning då jag bet i en av donutsen. Den var fylld
                med mumsig vaniljkräm! Sådant gillar vi! :)

                                                      /sara


Gamla har mer ont

God morgon.
Är trött har ont i fötterna och blåmärke på ankeln men annars mår jag rätt okej med tanke på mängden dricka och blandningarna.
Bilder från gårdagen från mig kommer senare eller ja kanske i morgon beror på när jag kan köra bil så jag kan hämta presenter, blommor och kamera hos mamma.

Tack alla gäster för en helt underbar och oförglömlig kväll, ni gjorde verkligen min dag perfekt.
Blev en lite senare kväll än planerat och till och med en kort men kul utekväll ( ja vet vi skulle inte ut men vissa tjatade ju så dant)

Tack för alla presenter (som ni får se sen) och super tack till Lina för kakorna.

En puss och ett stort tack till Mr O som är några tusen fattigare men lika glad ändå. Det enda han säger i dag är " du fyllde ju 25 år så klart jag bjuder alla för din skull"
Tack till mamma och I för maten som var super och för att ni städade och gjorde fint så vi slipper det i dag.
Tack till Gunnel som kom och hämtade mamma och Janne så mina presenter och blommor kom i vatten.

Ja blev visst mycket tacka här men det måste man ju efter en så lyckad kväll.
Tack igen till alla som kom.

/Malin - bakfull och gammal ;)

På tok för tidigt...

Hur normalt är det att vakna kl 7.30 efter en grym 25-årsfest, om tiden då man stupade i sängen var straxt före kl 3.15? Inte speciellt normalt, om du frågar mig...Anledningen att jag vaknade så tidigt var att jag kände ett galet sug efter fikabröd och kolsyrat vatten. (ja, direkt då jag vaknade!) Så ist för att baka något så sitter jag nu påklädd redo att springa iväg till affären som öppnar kl 9. Vi kan ju kalla det "dagen-efter-cravings" Och en del av detta kan jag faktiskt skylla på en av gästerna från gårdagen. Lina, den lilla sötnosen hade bakat världshistoriens godaste cupcakes och har givit mig ett muntligt löfte (mer eller mindre) att baka till min födelsedag också!
Här kommer några bilder från gårdagen. Kan nog nästan lova att det kommer ut en hel drös av härliga festbilder från Malin`s sida senare också!

               
                 Födelsedagsbarnet/huvudpersonen var sötare än en prinsessa
                 i sin nyinköpta, rosa tyllklänning! Har tyvärr ingen helfigursbild på
                 den...

                
              Så här tackar jag för goda cupcakes, genom att klänga som fan på dem!
              Kolla in hur min topp smickrar magen! *not* ;)

               
                Så där såg den ut: världshistoriens godaste cupcake!

                                                  /sara
              

             

I tidsschemat än så länge.

Ja då var man sminkad och med ett hår som får duga för blåser ute så blir inte alls som jag vill så fort jag råkar gå utanför dörren. Men sånt är livet, håret får bli utsläpt i stället för uppsatt.
Insåg att håret är för kort för att få till precis den frisyr jag vill men jag är inte helt missnöjd med denna heller så.

Nu är det ca 1 timme kvar tills jag ska vara klar och inne i stan. Men känner mig rätt lugn, sitter och smuttar champange och väntar på att klockan ska bli lite mer så jag kan hoppa i prinsessklänningen och bege mig iväg.


Något likt denna uppsättning (som inte alls syns så väl som jag vill) hade jag tänkt mig men ibland får man nöja sig med något lite mindre avancerat och bra.

//Malin

Ett jäkla heldagsgöra!

Om ett par timmar så skall jag pipa iväg till Malins 25-årsfest. Och det är väl tur att sådana här klä-upp-sig-tillfällen inte inträffar allt för ofta. För mig innebär detta (nästan alltid) ett jäkla heldagsgöra: välja kläder, fixa håret, måla naglarna mm. Det tar tid för i slutändan så vill jag ju ändå se så där naturligt fräsch ut, ungefär som: jag vaknade upp-tog en dusch-och slängde på mig vad som fanns till hands...
Nu så skall jag äta några smörgåsar och lite yoghurt innan jag sticker hem till P som är snäll och ställer upp som min chaufför ikväll!

                
                 naglarna målade med favoritlacket "midnight passion"

                                                         /sara


Kökshjälp.

Då var man hemma igen. Nu är nästan allt som ska vara inne i lokalen där. Glömde några små saker men dom tar jag med in sen så det är lugnt.
Ska diska undan lite här och sedan kasta i mig någon snabb lunch innan jag måste sätta fart med att fixa i ordning mig.

Mer bloggande än så här blir det nog inte från mig i dag men vi hörs i morgon.


Kvällens kökspersonal håller på med förberedelser. Dom har dock skrämt mig en hel del då jag blev utkastad för 20 minuter sedan för att dom skulle förbereda hemligheter.
Hoppas för deras skull att det inte är något hemskt.

/Malin

Dagen som innebär fest!

Då var dagen kommen. Jag kommer tyvärr inte hinna med att blogga något ingående i dag men tänkte bara säga godmorgon.
Dagen kommer börja med en snabb frukost här nu och sedan ska all mat och all dricka in till lokalen. Där inne ska även dukas och fixas lite innan jag kan bege mig hem och börja fixa till mig själv.

Hoppas att jag hinner blogga något innan jag åker in igen sen vid 18.00 så ni kanske kan få se lite av klänningen eller något annat trevligt.
Men vi hörs senare nu måste jag verkligen hoppa ur morgonrocken och klä på mig.



/Malin

Fick en liten trevlig present i brevlådan.

Tack till Oriflame för det söta paketet jag fick i brevlådan i dag. 

Kommer lite utvärdering på produkterna senare men läppglanset är en av produkter i deras sortiment som jag verkligen älskar.

/Malin



Här är ett smakprov!

Nu så är en skiva med Matthew Perryman Jones påväg hem till mig. Jag hittade den inte på stan men den snälla killen inne i skivaffären erbjöd sig att importera skivan från USA utan extra kostnad. :)
Här
 kan du lyssna på några av låtarna från skivan "swallow the sea"
Imorse så hörde jag låten "save me" och det var kärlek vid första lyssningen:  texten, musiken, rösten-underbart! Påminner ganska mycket om min David Gray-skiva "Life in slow motion"


             
              klipp: youtube

                                            /sara

Dagens andra lögnare...

Hmmm, är det bara jag som tycker att min lögn från i förmiddags bleknar om man jämför med vad Lindsay Lohan kläckte ur sig nyligen:

"I don`t drink, I don`t do drugs and I don`t lie!"

               
                 bild: ok magazine

                                                       /sara


Vill du ha en fika?

Då var man hemma igen och som tur var så tog mamma handlingen på maxi så jag kunde inhandla lite andra saker till mig själva med.
Blev 2 klänningar för att vara säker på att jag har något vettigt att ta på i morgon. Den ena kan ni få se sen men den som jag nu valt ut som ny 25 års klänning får ni först se i morgon.

Nu till något lite mer ätbart. Lagom till min födelsedag ville Ica Maxi fira mig genom att ge mig en prinsesstårtslängd och en tårtspade. Tyvärr fanns bara tårtspaden kvar när jag skulle hämta ut presenterna men i dag fanns färska nybakade prinsesslängder så i dag ska här ätat mjölktablett och prinsesstårta.


Någon som är fikasugen? Kom förbi i såfall för gör inget om hela längden är uppäten innan Mr O kommer hem.

/Malin

Nej, du väckte mig inte!

Haha, vilken start på dagen...Jag har varit vaken ca 20 minuter och jag har redan hunnit att: skrämma vettet ur brevbäraren då jag slet upp dörren när han på det mest brutala sättet försökte knöla ner ett paket i brevinkastet. Därefter ljög jag en av mina vanligaste lögner när han frågade ursäktande om han hade väckt mig. Det måste varit mitt bleka ansikte, rufsiga hår samt att jag slet upp dörren halvnaken. Stackarn fick nog men för livet! ;)
och just nu så sitter jag och bloggar och har kärat ned mig totalt i en låt som jag precis hörde. Ska nog ta en sväng förbi skivbutiken och fråga efter den skivan idag...

               
              Hade ni gått på lögnen: "Nej, du väckte mig inte!" om ni möttes av denna
              syn!? Vet i tusan om brevbäraren gjorde det heller. Jag måste bli bättre
              på att ljuga, haha. ;)

                                                            /sara

Så här dagen innan..

I dag är det fredag man är som tur ledig. Vet inte hur jag skulle hinna med allt som ska ordnas inför morgondagen annars.
Ska kasta i mig lite frukost nu för snart ringer nog mamma och då måste jag iväg och möta upp henne så att allt blir rätt inhandlat tills i morgon.

Måste även försöka skriva ner allt som ska med in till lokalen i kväll/morgon för finns inget som kan förstöra min dag så mycket som att jag glömmer något viktigt.
Till viss del är väl dagen rätt förstörd redan klänningen som var tänkt kommer inte att fungera på grund av pms mage. Nu kommer detta leda till ett akut inköp av ny klänning. Har jag tur lyckas jag lösa det om inte ja då får det bli mysbyxor för har då inga kläder i garderoben som kan komma att kännas helt okej.

Nu tillbaka till listan.


/Malin

Kan inte låta bli att skratta...

Egentligen så hatar jag när det vankas reklampaus mitt i ett tv-program men nu så längtar jag nästan. Anledningen är Heineken-reklamen. Jag kan inte låta bli att skratta när jag ser den. Den är ju så klockren!


 klipp: youtube

                                                    /sara

Present till mig från....

Åhh jag älskar att få presenter, spelar ingen roll av vem utan bara jag får saker jag vill ha så blir jag glad.
Ibland är det allra bästa att köpa presenten själv så slipper man fundera på hur vida man kommer få något man inte gillar.
Jag gjorde så senast i dag, vad det blev denna gång får ni se när det kommer men vad det blev för present förra veckan kan ni få se nu.


Bilden gav er lite gratis Kaptenhår med.
Skorna kommer från Din sko

/Malin

Påsken är räddad!

Jag hade nästan givit upp hoppet om att få något ätbart i påskpresent. Men som en skänk från ovan fick jag en lyxigt (julrött!?) paket med lindt-choklad av finaste P. En mer älskvärd person finns knappast för mig! <3

              
                ...även om den förbannade påskharen försummade mig i år så gjorde 
                inte min "bff" det.

                                                        /sara

Världens vackraste kvinna

Världens vackraste kvinna är...Angelina Jolie! Iaf om du frågar tidningen Vanity fair och dess läsare. Tidningen valde ut 19 st kandidater som läsarna kunde rösta på. Och Angelina fullkomligt krossade sina motståndare med en seger på 58 % av rösterna, andra platsen knep supermodellen Gisele Bündchen med 9 % av läsarrösterna. Hela listan kan du se här.

               
                   bild lånad här

                                                            /sara

vårrea!

Då var Nelly vårrea igång. 20-50 % rabatt på bla klänningar, skor, väskor och smink. Ett perfekt tillfälle att fylla på vårgarderoben med andra ord!

              

                                                        /sara

15 april och underbara sol

Då var man hemma efter ett ganska så segt men ändå helt okej arbetspass.
Bara en dag kvar att jobba sen väntar 3 dagars ledig. Ska bli helt underbart även om det blir full fart och allt för lite vila som väntas.
Vila gör jag nu i stället. Försöker njuta av solen, blogga och svara på mail samtidigt. Går rätt okej men jobbigt att solen ska göra så man inte ser vad som står på skärmen lika bra som inne.

Någon som har förslag på middag i dag. Jag är helt fantasilös i dag och kan inte komma på en enda rätt som faller mig i smaken. Kanske är jag en kräsen jävel eller så är det bara väldigt dåligt med råvaror hemma.


Kanske inte den sexigaste bilden men det är faktiskt så att jag är osminkad och ser rätt hemsk ut ibland.

/Malin

Mer väskor som vill ha ett nytt hem

Ja då var det dags. Fick ihop några till efter dagens rensning så här kommer dom.

Såld. 2. Såld.
4. 5. (såld).

Ja det får vara nog för denna gång men har flera så inom kort kommer nog en del till upp.
Vi kör som föra vändan 100kr styck.

/Malin

Inte ens ett litet dragèägg...

Nu så får man väl anse att påsken är över för i år. Och för att vara uppfylla min roll som ständig pessimist så får jag väl lägga in ett klagomål som att det blev alldeles för lite påskägg och framför allt godis i år. (fick ju inte ens ett äckligt litet dragèägg) Förutom det godis som jag köpte till mig själv så har jag bara hetsätit några godisbitar ur det stora ägget som stod hemma på mina föräldrars köksbord. (ägget var ju tyvärr inte till mig) Nu vet ni till nästa år att ni har lite att ta igen, så dubbla lass med påskägg och godis till mig nästa år, gott folk!

               
              
               
            
Tillägg: Ovanstående ägg var av den bättre sorten dvs det innehöll både kexchoklad, plockgodis och bäst av allt väldigt liten mängd av dragèägg. Finns det verkligen någon som tycker att de är goda eller ens ätbara!?

                                                           /sara


Prinsessgodis

Nu har jag gått igenom största delen av väskorna här hemma och fotat en hel del till som jag lägger upp här senare.
Innan jag gör det måste jag ha lite Malin tid och bara äta godis och se på någon film eller gläppa mellan tv-kanalerna.

Godiset som serveras i dag är endast för prinsessor så Mr O får inte smaka när han kommer hem.

Denna söta skål med innehåll fick jag av två söta arbetskamrater i lördags.
Tack Jane och Ingela ni är så gullig.

Men nu ska innehållet inte sparas mer utan inom någon timme kommer det vara i min mage i stället.

/Malin


Uteblev förra veckan men i dag...

Dubbelt upp.
Jag älskar när tvn kompenserar mig för att hockey eller något annat skräp gör att mina favoritprogram uteblir.
I dag firar Despert housewifes 100 avsnitt och detta firar kanal 5 med att ge oss dubbelavsnitt.

Bild lånad här!

/Malin

Definitivt topp 3

Jag brukar göra egna små listor i huvudet ibland. Jätteknäppt, jag vet! ;) Exempel på listor : "topp 5-elaka citat" "Taskiga pojkvänner topp 5" etc, etc, etc...
Mitt senaste tillskott måste vara:

"Så j*vla, outhärdigt ont det gör topp 3"

1
? Inget än så länge...Men jag kan tänka mig att barnafödandet är en blivande kandidat här...

2 Skoskav! Jag tampas med det flera gånger per år och ja det är självförvållat men ska man vara fin så får man lida pin...Igår så skaffade jag mig årets första skoskav i ett par svarta, ankelstövletter med en liten jäkla klack på ca 4 cm. Detta är så ynkligt att det egentligen inte ens förtjänar en utrymme här på bloggen. Men satan så ont skoskavsblåsor gör! Knappt så jag klarar av att gå i gympaskorna...

3 Mensvärk! Jag har en killkompis som försökte sätta sig in i den tortyr som tjejer genomgår varje månad: "Fan, du måste ha SKITONT eftersom du är så jävla arg...!"
Ja, om ni bara visste...

                
                 Hur mycket jag än ogillar det så blir det definitivt gympaskor i ett par
                 dagar nu...

                                                       /sara

Ödets ironi

Igår så blev det ju som sagt en sen lunch samt en shoppingrunda på stan med Fia. Och det komiska var att, då vi står och försöker bestämma oss för vad vi skall äta så diskuterar vi den manliga fåfängan och jag kommer och tänka på ett speciellt namn (Johan) i kompiskretsen som egentligen inte hör till den värsta sorten i katekorin manlig fåfänga...
...Precis som vi skall sätta oss och äta så kommer (just den Johan) Johan och går förbi. Snacka om ödets ironi! Självklart så gjorde han oss sällskap vid lunchen...

                
                
                  Två av mina äldsta och bästa vänner...

                                                  /sara

Vardag

Då var alla påskfestligheter över för dom flesta. För mig innebär denna tisdag ledighet och en del latande efter en helg som till största delen bestått av arbete.

Tänkte försöka rensa lite mer i väskgarderoben sen så om allt går som planerat kommer det upp lite flera väskor till salu framåt kvällen.
Det finns fortfarande en del väskor från förra omgången kvar om någon är intresserad. Dom väskorna hittar du här.

Nu måste jag roa Jansson men ni kan ju få titta på mitt fina presentbord sedan i fredags så länge.

Ja det var en del av det folk hade med sig till mig i alla fall. Allt fick dock inte stå på soffbordet då Kapten tyckte det var extremt kul att gå runt och slå ner saker med svansen.

/Malin

dagens

Jag skall alldeles, alldeles straxt iväg och käka en sen lunch med Fia. Förhoppningsvis på någon mysig uteservering. Här kommer dagens:

              
                tröja: hm, stuprör: divided

                                                   /sara- skall rota fram ett par matchande vårskor
                                                    med icke promenadvänig klack!

true blood

Många av mina kompisar lovordar en tv-serie som går på canal+ (som jag själv tyvärr inte har...) Det lilla miraklet heter "true blood" med bla Alexander Skarsgård i en av huvudrollerna.
En av anledningarna till att jag är lite (läs mycket ;)) nyfiken på tv-serien är den bakvända handlingen till en viss bokserie...Ni kanske kan gissa vilken då handlingen i true blood utspelar sig i en liten amerikansk småstad där vampyrer och människor lever sida vid sida med varandra efter att en forskare lyckats ta fram ett syntetiskt alternativ till människoblod som vampyrerna kan livnära sig på ist för att döda...
Huvudrollspersonen bär på en speciell förmåga: Hon kan nämligen läsa tankar, allas tankar utom en flera hundra år gammal vampyrs tankar. Hmmmm, gissa vilka som blir betuttade i varandra!? ;)

               
                   Bara och hoppas att tv-serien kommer på dvd inom en snar framtid.
                    
                                    
                                     bilder lånade här och här

                                            /sara

singoalla lakrits

Här kommer min recension av singoalla lakrits som jag lovade er för ett par dagar sedan:

Kombon kex/kaka och lakrits funkar absolut! Men jag hade mina tvivel från början, kan jag erkänna. Mycket mer än så kan jag nog inte ge er, utan ni får helt enkelt testa själva... ;)
Men ett snabbt tips till kak-tillverkaren: (göteborgskex) för att höja smakbetyget ytterligare så borde det komma en kaka med saltlakritssmak. För saltlakrits är ju i 9½ av 10 fall så himla mycket godare än sötlakrits...

               
                  betyg:    av 5 möjliga

                                                     /sara

AA-multiplagg

Jag hittade nyss ett ursnyggt multiplagg från American apparel. För er som är nytillskott här på bloggen så kan jag ju upplysa er samt påminna våra gamla läsare att AA gör världens bästa basplagg: bra kvalitet, snygg men enkel design till bra pris.
Om jag inte missminner mig så har American apparel slagit upp portarna till en ny butik någonstans runt hötorget (sthlm) som jag definitivt skall spana in, snart! för det är ju inte alltid som tiden räcker till, till ett södermalmsbesök, tyvärr...

                                 
                                     american apparel
 
                                                  /sara


Jaha, glad påsk då, då...

Jaha, glad påsk då, då...!
Jag försöker minnas om jag någonsin tidigare skippat att äta påsktallrik. Svaret blir nog "nej" men i år så gör det faktiskt inte så mycket eftersom ersättningen var så himla mycket bättre. Goa Malin (numera 25 år ;) ) tog med en bit smörgåstårta till jobbet som jag skall smaska på inatt.
...och påsken, den får jag ta och fira på söndag och måndag då jag har lite jobbledigt.

               
                 Förra årets, utan tvekan finaste och lyxigaste påskägg. Dessvärre så
                 var det ju inte till mig. :(

                                                                    /sara

De 2 första presenterna

Båda får tjejer på jobbet. Den ena från våran egoSara och den andra från min söta arbetskamrat Magda.
Tack tjejer va söta ni är.



/Malin

Man kan komma på "roliga" ting på natten.

Jag ligger ju lite efter i uppdateringen på grund av firandet i går men ska försöka skriva i kapp i dag.

Gårdagen började tidigt, skulle ju in till jobbet och där möts man av en eller minst 5 roliga lappar var det nog. (alla likadana).


Ja nattpersonalen på mitt jobb har helt klart för mycket dötid ;)

/Malin

Grattis Malin!

Grattis Malin på 25-årsdagen!
Japp, idag så fyller egomani`s egna lilla sötnos 25 år. Jag hoppas verkligen att hon får en fantastisk födelsedag med massor av fina presenter, tårta och annat som hör till. Jag kan ju berätta att hennes dag började på bästa möjliga sätt då jag och en arbetskamrat skojade till det lite på Malin`s födelsedags bekostnad. Hennes ansiktsutryck var antagligen obetalbart bakom solglasögonen. Jag tyckte mig se att hon himlade med ögonen iaf... Med lite tur så kanske hon berättar vad hon blev utsatt för imorse av de snälla arbetskamraterna. ;)

                           
                                bild lånad här

                                                              /sara

Dagens födelsedagsbarn.

Har äntligen en liten lugn stund. Det har varit gäster hela tiden sedan ca 13.00 så har varit full upp med att vara social, fixa så alla får något i magen och i glaset och ta emot paket så klart.
Men nu är det lugnt, kommer väl kanske flera men har hunnit diska upp lite och tänkte nu även ge er en dagens outfit.


Cardigan: H&M, Linne och kjol: GIna Tricot, Skor: Nelly

Tyvärr fick kjolen inte stanna på länge då det inte var lika vindstilla under eftermiddagen som vid lunch.

/Malin

Blomsterbud


"Hej jag heter X och ringer från "blomsteraffären" skulle vilja veta om du är hemma i eftermiddag/kväll så att vi kan leverera en blomma till dig."

Ja och blomman kom..

Vem kunde dom vara i från. Jag var rätt säker på att det var Mr O eller mamma som ville få mig att bli lite fundersam över vem som kunde tänkas skicka blommor till mig.
Men oj så fel jag hade.

Tack Roger, Andrea och Joanna, det värmde verkligen.

/Malin

dagens citat

Efter att Elisa (spelad av Salma Hayek) svarat ja på Jack`s (spelad av Alec Baldwin) frieri i komediserien "30 rock" så kom kraven:

                     "I want a ring so big that it gives me backproblems!"

               
                 bild lånad här

                                                         /sara


En anledning till att dejta en musiker...

Dagens låt får Coldplay`s "fix you" stå för. Egentligen så är jag inget större fan av Coldplay men en låt som har en sådan fin baktanke förtjänar en extra lyssning. Det sägs ju att Coldplays sångare Chris Martin skrev den till sin fru Gwyneth Paltrow då hon drabbades av deprission...
En annan hyllningslåt som jag fortfarande inte har tröttnat på, är (utan tvekan förra årets bästa låt) Takida`s "curly Sue" såååå fin, så fin att jag ryser.

Jag kan faktiskt skryta med att jag har 2 st låtar som handlar om mig. Den ena är riktigt bra, den andra vill jag helst inte kännas vid...
En anledning till att dejta en musiker: Om du gör ett riktigt starkt intryck så får du en låt som hylling!

            
             video: youtube

                                                          /sara

Tack "pottfisk"

Är dom inte underbara. Lillebror har fixat en påsk/födelsedags present till mig i dag. Det var helt underbart att komma hem i dag och se att dom gjort det jag annars skulle vara tvungen att försöka hinna handla och fixa i morgon.

Ni får bara en del av alla plantor som han satt ner i krukor åt mig.
Tack sötnos för att du är så snäll även om det vara mamma och inte du som fick smutsa ner sina händer.
Men förresten Mamma hur vågar du skriva dit lillebrors namn när du vet att han både kan och vill göra det själv ;)



I övrigt har dagen bestått av jobb. Jobbade till 15 så var helt slut när jag kom hem.
Hann dock bara sitta någon timme innan Mr O kom hem med släpkärran och det var dags att ta en sväng till returpunkten. Som tur var jobbar han snabbt så jag mest kan stå intill och titta på.

Är helt slut ni men ska ta och hoppa i sängen snart för i morgon väntar en dag full med spel av olika slag hos kusin med barn.
Kommer nog bli riktigt kul för har aldrig haft tråkigt när man varit på besök där förrut så.

/Malin


Min fascination för lakrits!

Det blev tyvärr ingen fika utomhus på något mysigt cafè idag eftersom solen och värmen inte behagade att dyka upp. Riktigt tråkigt. Jag hade verkligen sett fram emot att få njuta av årets första mjukglass. Men, men det kommer flera tillfällen. Dagens fika hölls ist i mitt vardagsrum. Kaffe och lakritskex blev det! Jag har nämligen en fascination för lakrits i onaturliga former. Med onaturliga former menas att allt annat än godis och glass är onaturligt och därför måste jag alltid köpa varan och testa den. Jag har testat: te, plopp med både söt och saltlakritssmak, dumlelakrits. Jag hade tom en parfym ett tag som luktade lakrits. Den var värsta kill-magneten, vill jag lova! ;) 

                
                 hmmm, ätbart!?

                
                

J
tog säkert 20 bilder då jag luktade, smakade och betygsatte kakorna. Återkommer senare med smakbetyget.

                                                 /sara


vågar man hoppas?

Vågar man hoppas på att det blir ännu en solig  dag idag!? jag håller iaf tummarna för isf så tänker jag ta min förstautomhus fika på något mysigt café i eftermiddag.

                
              video: youtube

                                                    /sara 

nytt, nytt, nytt

Igår så blev det en promenad ner till stan för att leta efter födelsedagspresent och påskägg/påskpresenter. kan ju med uppriktig stolthet säga att födelsedagspresenten blev jag så nöjd med att jag skulle kunna överta den själv! ;)
Passade även på att skämma bort mig själv lite med lite tillskott till garderoben! :)

              
                Inget Hermes armband då (tyvärr) men detta skall jag använda fliigt
                ändå!

                               
               En rutig väst, slit och släng tisha i ekologisk bomull, samt en prickig topp.

Kanske sall tillägga att ovanstående saker är mina och tillhör alltså varken födelsedagspresent eller påskäggspresent för den som trodde det! Ni får vänta ett tag till! ;)

Jävla hockey!

Fan, så jäkla irriterande! Så fort det är sport på tv så utgår allt annat. Vem är det egentligen som har bestämt att sport är så pass mycket viktigare än de ordinarie tv-programmen!? Det finns ju förresten redan kanaler som är avsedda till just detta ändamål, håll elitserieslutspelen där och lämna desperate housewives ifred!
...som sagt sjukt irriterande, jag som hade laddat med döskallar och en kanelbulle. Överväger nu att hoppa i skorna och  lunka bort till videobutiken...

              

                                               /sara


Premiär!

Ja om några min får jag lägga på köttet på grillen. Den står just nu och brinner förfullt så ni vet.
Ska bli gott med en grillad köttbit i lunchlådan i morgon för i dag blir det grillad korv med bröd då jag tyvärr inte hade mer än två kotletter hemma.

Har annars i dag kört skräp med mamma till returpunkten. Varit duktig och klippt massa tråkiga buskar, eller som jag säger ogräs.
Har även hunnit med ett litet udda p-möte som innehöll tandborstning och meddelande av ny lön.

Det är min dag i kort nu väntar grillen.


/Malin

Stella Mccartney-premiär

Idag så invigde jag min flera år gamla Stella Mccartney-kavaj. Det är nästan så jag skäms... Hur sjutton kunde jag låta denna hänga oanvänd med alla tags i flera år? Jaja, det är bara att gottgöra kommande år...

               
                 tubklänning: monki, tröja: cubus, kavaj: Stella Mccartney
                 halsband: mammas gamla

                                                     /sara

Vår rensning i väskgarderoben

Det är väl dags att rensa lite då, får väl göra en kompromiss denna gång för både garderobens skull och för pojkvännen. Så här kommer lite väskor som vill få ett nytt hem.

Alla väskor säljs för 100kr styck
12
3såld
5Såld7

Är ni intresserade av någon väska maila till [email protected] eller lämna en kommentar här.
Ange nummret på väskan du vill ha.

/Malin


Smythe???

Kommer ni ihåg Blake Lively`s ursnygga men ack så dyra Smythe-kavaj från förra året? Nu har Glitzy fått in en snarlik kopia för bara en bråkdel av priset som Smythe-kavajen kostar...

              
                    bild: glitzy

                                               /sara

Halle Berry`s dofttest...

Haha, jag var bara tvungen och visa er det här klippet då Halle Berry senast gästade Jay Leno för att prata om sin nya parfym. Skådespelerskan passade även på att utföra ett dofttest på programledaren, som mer än gärna ställde upp på Halle`s upptåg...
Programledaren går i närkamp med ett par heels från Camilla Skovgaard för ca 4600 kr...

                 
            klipp: youtube

                                              /sara

Titta vad jag hitta!

God dagens.
I dag är vardagen tillbaka och det ska jobbas. Tråkigt men sant.
Just nu sitter jag och planerar lite för veckan, hur jag ska hinna med alla uppgifter som jag måste genomföra innan fredag. Fast det får lösa sig på något sätt, finns ju roligare saker som gärna går före städning och fönsterputs.

Fick dock en liten sporre i dag när jag började rensa i väskgarderoben.
Som vissa som känner mig rätt väl vet så kommer även jag med lite sorg i hjärtat att göra mig av med några av mina älsklingar. Finns nämligen inte plats för så många fler och då får man ju välja. Valet var lättare än ni kan ana denna gång. Finns nämligen ett par stycken som måste in för hur jag än försöker kan jag inte sluta tänka på dom.
Några av väskorna som ska säljas kommer upp på bloppisen i kväll efter jobbet om allt går enligt planerna.
Det bästa med att rensa är att vissa väskor innehåller saker man inte hade en aning om att man ägde. Titta bara här.

Det är ju inte varje dag väskorna innehåller sedlar av det större slaget.
Älskar att ha många guldgruvor att leta shoppingslantar i. Just denna sedel kommer få bli ett bidrag till en av de nya väskorna.

/Malin

Klant Malin & Herr fönsterknackare..

Jag har radderat mer än hälften av alla bilder från i går från kameran, jag är verkligen klumpig i bland.
Men inget att göra något åt och som tur är fanns det ju en hel del fotografer som jag kan tigga bilder av.
Har dock en del och dom kommer precis som Saras upp på FB senare.

Nu till något annat, lyckades fånga min galna fönsterknackare på bild i går så nu ska ni få se monstret som sitter där och knackar från tidig morgon till sen kväll.


Han är kanske söt men han är ett riktigt monster.

/Malin


25 år!

Då var årets första 25-årsfest avklarad och det börjar bli dags och ladda om bössan till nästa som infaller om ca 2 veckor.
Vill tacka miss x för en lyckad fest! Du vet hur du ska hålla lykta minsann! ;) Jag hoppas att du gillade min och Malins halva present, andra halvan får du nästa gång vi ses! ;)

              

            
                                             
           

Flera bilder kommer att dyka upp på facebook inom en sanr framtid. Var så säkra, muhahahaha. ;)

                                                      /sara


Vårbloggar

Underbart, sitter i solen med solbrillorna på och njuter för fullt av en glass och en kopp kaffe. Livet är underbart.
Som om inte detta vore nog får mitt söta äpple göra årspremiär ute och detta måste ju firas ordentligt så här kommer årets första blogginlägg som är skrivet utanför huset.

Tänke ge er redovisning av veckans snabbshoppade. Jag har inte hunnit med många vändor på stan eller maxi men en på vardera har det blivit och 2 saker har jag lyckas inhandla.
Har lite av ett shoppingförbud på allt annat än kläder, skor och väskor så har fått hålla mig till det men det har gott bra.
Bort sett från lite lösnaglar och en makeup remover som råkande slinka med i dag.


Jeans och nya pumps fick det bli. Nu blir det till att försöka spara undan lite så man kan slå på stort på födelsedagen och festen som väntar.

/Malin

grabbkväll eller tjejkväll

Igår så var det en riktig grabbkväll eller säger man tjejkväll då man tittar på film fullproppad med sk ögongodis för tjejer? Jupp, jag pratar självklart om filmen "troja" med Brad Pitt, Orlando Blom och Eric (snyggo) Bana. Därefter så blev det mera män iform av "den vita stormen" med hottie machottie Ryan Phillippe. Lägg till ohyggligt massa godis så har ni fredagskvällen i en liten ask. Tror inte att jag behöver nämna att sockerkoman var nära...

På dagens schema så står en snabb sväng ned på stan: måste köpa nya strumpbyxor, lycades ha sönder det nyinköpta paret igår kväll. (inte speciellt hållbara med andra ord) ev snabbfika med en kompis på eftermiddagen och på kvällen så vankas det 25-årsfest! :)

                
                          bild lånad här

                                                           /sara
                                            

Ledig lördag!

Det känns underbart att vakna upp och inse att man faktiskt är ledig i dag. Dagen ska mest tillbringas i ett lugnt tempo då kvällen bjuder på 25 års kalas.
Måste dock in en vända till lite affärer för att bland annat inhandla lite till min egen 25 år fest och för att jag inte har mycket till mat hemma.
Sen så blir det en sväng förbi systemet med för att ha lite gott att smaska på i kväll.

Har blivit lite snabb shopping gjord under dom senaste dagarna med, fast mer om det får ni sen. Nu ska jag äta frukost som kommer bestå av följande.

Äpplepajen blev väl inte den godaste men slängde ihop den på 10 min i torsdags så man får inte klaga.
Den är i alla fall på tok för god för att kasta.

/Malin

dagens

här kommer dagens:

              
               sjal: Paris Kate & I, cardigan: ellos, linne: hm, kjol: monki, tights: hm
               halsband: pilgrim

               
               en bättre närbild på sjalen...

                                                     /sara

Pilgrim

Hmmm, ligger efter lite nu tidsmässigt, så jag kan lika gärna bli lite extra sen, så slipper jag den värsta lunchträngseln på stan. Hittade min ask med pilgrim-smycken, så jag har suttit och beundrat dem ett tag. Hur mycket jag än sucktar efter andra smyckesmärken så är ändå pilgrim det bestående favoritmärket-sjukt mycket snygga saker till överkommligt pris...

                
               Detta halsband är en present från finaste P och har några år på nacken 
               men tillhör ändå favoriterna. 

               
               min samling av pilgrim...trassligt värre!

                                                    /sara

Bäst att sätta lite fart!

Idag så är det full rulle som gäller, eftersom jag sköt på diverse sysslor igår så får jag utföra dubbla sysslorna idag. :/
Det är tur att jag har en klar bild av hur 25-års presenten skall se ut, annars så hade det lugnt försvunnit ett par extra timmar av min lediga dag där...dagens eller snarare morgondagens i-landsproblem är snarare vad fan ska jag ha på mig? Eftersom månadens "slösa-på-mig-själv-konto" är minimalt denna månad så lär jag få ta något som redan finns i garderoben, inget nytt alltså. :( ...eller kanske lite nya accessoarer att pimpa de gamla kläderna med: ett nytt halsband, nya örhängen, ett nytt armband.... ny väska!? ;)

Tillägg:
Jag ska även se om jag kan hitta Jace Everett`s skiva "old new borrowed blues" (presenttill mig själv) fick upp ögonen för den här låten då han gästade Jay Leno. Dessa shower är perfekta då man letar bra musik som inte slagit igenom på så bred front i Sverige....
 
        
               klipp: youtube

                                                     /sara

Var rädda om er!

Från början så var ju tanken att jag skulle gå på stan idag och köpa födelsedagspresent, till 25-årsfesten på lördag. Men jag får nog ta det imorgon ist. Idag så får det räcka med en kort tur till apoteket (halstabletter) och affären (glass) Jag vaknade nämligen med en halsont, vilket antagligen har att göra med att jag var på tok för snabb med att slita av mig halsduken förra veckan. Vårsolen är allt bra förrädisk. Var rädda om halsen och slarva för guds skull inte med halsduken! Den är både snygg som accessoar och bra till att hålla kylan borta...

               

                                                 /sara

stoltheten vet inga gränser...

Tidigare i veckan så slängde jag ihop en riktigt god ananaspaj. (tro det eller ej) och nu så tänkte jag mumsa i mig den sista biten...
Meningen med detta inlägg var egentligen som ett bevis för mig själv (och mina vänner som vet hur usel jag är på att baka och laga mat) att det bor en Bree van de Kamp i oss alla, även om vissa har svårare att plocka fram den sidan av sig själva. (därbland jag själv ;) )

                
                 ...bara för att visa att jag gjorde allt från grunden...

                
                 Det färdiga resultatet: Stoltheten vet inga gränser!

                                             /sara

Kate Moss 9:de kollektion

From nu så finns Kate Moss 9:de kollektion för klädkedjan topshop ute. Måste nog säga att denna 70-tals doftande kollektion är en av de bättre som hon tagit fram. De kläder som jag har valt ut som mina favoritplagg hade jag iofs lika gärna kunna hitta vart som helst. ...som ni säkert har märkt så har jag en inbyggd radar för randiga godbitar. ;)

       
    bilder: glamour

                                                          /sara

2009-04-02

God dagens.
Vaknade av att solen smögs sig in genom min persienner. Härligt. Fast somnade om lika fort och vaknade 2 timmar senare av att solen var borta och det till och med så lite gråtrist ut.

Deppade några minuter över det innan det ringde på dörren. Där stod mamma och syster yster med nya bakade frukostbröd så var på att slänga på lite te och kaffe och sätta sig vid bordet. Sånt är aldrig fel, kan även tillägga att mamma hade äpplen med sig som jag bad om i går så nu ska jag försöka slänga ihop en snabbpaj innan jag måste bege mig till jobbet.

Solen är tillbaka och det är närmare 9 grader i skuggan kan man klaga då. Fan nu är den nya familjemedlemmen och knackar på fönstret igen att den aldrig blir nöjd.


En till bild från solstunden efter jobbet i går.
Nu ska pajen in i ugnen och efter det hoppas jag att kameran laddat färdigt så ni kan få en bild av mästerverket.

/Malin

Köttbullar med vaniljsås.

Jag vet inte hur irriterad jag kan bli, men var inte långt i från att jag satte mig i bilen och åkte i väg till city gross för att klaga.
Hur fan kan man få göra två förpackningar så lika varandra att man kan ta fel?!
Jag blir så jävla trött på er lata jävlar som inte orkar gå tillbaka med saker ni inte vill ha till rätt hylla i affären.
Den som gjort sig skyldig till dagens brott borde straffas med halshugning. Jag vet att det låter illa men personen har inte bara varit nära på att förstöra hela min middag denna djävul har även gjort mig sjukt sugen på äpplepaj.

Tur att det endast var ett paket som var fel placerat så att den andra otalyn innehöll grädde och inte vaniljsås.

Vaniljsås och bujong kanske är en hit men vaniljdoften fick mig bara att vilja ha äpplepaj så det var bara att diska ut pannan och börja om.

/Malin - Mamma: snälla ta med äpplen i morgon när du kommer med frukost för jag måste få äpplepaj!

Det kliar i fingrarna...

Just nu så kliar det riktigt i fingrarna. Jag är så jäkla shoppingsugen så det går knappt att beskriva. Men tyvärr så får jag lägga band på mina egna ha-begär och ist lägga pengarna på tråkigheter som mat, presenter till alla trillijoner vänner som fyller år i april, byte av påskägg...med lite tur, så blir det kanske en liten slant över i slutet av månaden som jag kan go bananas med. Hoppas, hoppas, hoppas....
Har hittills bara unnat mig själv en randig bastopp för ynkliga 149 kr....

               

                                            /sara

Asos outlet

Asos har verkligen en underbar outlet. Har inte förrän nu tagit mig tid att kolla på den ordentligt men fanns verkligen en hel del godbitar som var ordentligt nersatta.
Just nu har outleten nedsatta priser till upp till 80% av ursprungspriset. Är inte det rena rånet.



/Malin

good vs bad news

Nyvaken och i full fart med att registrera alla bra vs dåliga saker med denna dag. Dålig vana då man lider av svår, svår pms. Måste ju ha något att ta ut mitt svajande humör på...
So far:

Bra saker:
* Fint väder! Underbart! Hoppas att det håller i sig nu bara. Läste i tidningen att vissa glasskiosker har öppnat. Om vädret håller i sig så lär jag sluka årets första mjukglass inom en snar framtid. :)

*
Jag är från och med idag stolt ägare till en Comme des Garcons-kofta som jag har sucktat efter ett bra tag. Dessvärre så är den lite stor men hellre för stor än för liten. Och förresten så har jag för mig att plagg i ren ull brukar krympa lite vid första tvätten.

Dåliga saker:
*
Hittills så har jag bara kommit på en sak som jag stör mig på. Men detta är störigt nog att täcka en hel jäkla lista. Min deklaration damp ned i brevlådan idag och för första gången i hela mitt liv så skall jag betala tillbaka ist för att få tillbaka några pengar. Dessa slantar brukar ju dryga ut semesterkassan runt midsommar...WTF!

              

                                             /sara


2009-04-01

April april säger dom och oj vad Mr o flög ur sängen fort i morse när jag bara helt spontant slängde ur mig. Fan klockan är redan 8.00 ju.
Hihi April april, fast förhoppningsvis får jag inte tillbaka för det. Gillar nämligen inte att bli lurat själv.

Är det inte underbart med vår nu när April är här. Om alla prognoser är sanna verkar det som jag kommer kunna sitta på altan med mina gäster på födelsedagen. Vore inte det underbart. Det har nämligen bara hänt en gång tidigare i mitt liv och det var för ca 19 år sedan.

Eftersom jag älskar våren kommer ni bara få massa bilder på mig i solen dom närmsta dagarna, inte alltid så uppklädd eller till piffad men i alla fall full av glädje och vårkänslor.


Mys i skuggan för är visst inte alla som är lika glada över våren som jag.

/Malin

RSS 2.0