Mellandagsshopping

Då har jag gjort mitt på 2011`s mellandagsrea, visserligen så handlandes bara hälfeten på rea. Men ändå!
Passar även på att visa lite annat som shoppats nu runt jul.


              
Äntligen så är jag ägare till en platt-tv. Min kompis Pernilla tyckte att det var på tiden, haha.

              
Yes, jag är en tv-serie/film missbrukare av rang. Nu ska jag ge mig på den numera nedlagda tv-serien "six feet under" Har hört så mycket bra om denna serie. Det är samma skapare som ligger bakom tv-serien "Dexter" och den serien älskar jag ju. Michael C Hall (Dexter) är med även i denna serie. 

              
Igår så blev det en sväng inne på systemet av 2 anledningar. Den ena ser ni här ovan; en flaska med rödtjut. Gillade flaskan eftersom det var bandet motörheads logga på.
Den andra anledningen var att stalka den snygga killen i kassan, haha ;)

               
               Lite smått och gott till beauty-boxen
               
              
Dagen innan julafton så kom "dragon tattoo-jackan" Den är mycket finare än väntat. Helt makalöst fin. Även tröjan under jackan är från samma kollektion.


                                                /sara

 


Tredje dagen i rad!

Jag är en riktig knäppgök eller om jag ska framstå som mindre underlig så kan jag väl säga disciplinerad. Sitter och käkar frukost kl halv 6 på morgonen då det egentligen finns tillfälle att ha sovmorgon. Men som sagt, idag så skippar jag den och ska styra kosan mot world class ist. De är tredje dagen i rad som jag tränar. (räknat med dagens pass) Vet inte riktigt om det är fåfängan eller den kommande abstinensen som gör sig påmind. Men enligt instruktören så är det helt okej att träna flera dagar i rad, så länge man varierar träningen och sedan ger kroppppen ett dygn eller två att återhämta sig. Min kropp kommer ju kunna gotta sig i flera veckor efter dagens morgonpass, haha. ;)

Senare idag så ska jag kolla in mellandagsrean samt jaga stödstrumpor till långflygningen på måndag. Och sist men inte minst; jobb, jobb, jobb. Avslutar med 30 timmars arbetshelg innan semestern. Semester med gott samvete, yummie!


              
Har ni testat "Skyr"? Det är som en yoghurt fast fastare i konsistensen och mera mättande. Den är riktigt god, smakar ungefär som smaksatt kesella. Perfekt att äta före eller efter träningen.
Ett minus är dock det höga priset, ca 16 spänn. Anledningen att jag slog till var att det var halva priset+rabattkupong. Kom undan endast 4 kr fattigare. :)


                                             /sara

Fantastic day!

Jag har haft en så himla bra dag idag! Önskar att alla dagar kunde vara så här fantastiska. Började dagen med att plocka med mig Sigge hem till Johan, påvägen så stannade vi och köpte med oss nybakat bröd. Sedan så blev det en trevlig frukost samt att Johan hjälpte mig att lägga in lite mera musik i min telefon.
Vid lunch så bytte jag julklapp med Fia. Vi käkade på stan samt shoppade en del. Och nu; ska det slappas i soffan efter kvällens träningspass.

...som sagt en fantastisk dag!


               
               
               
               
               
               

 

                                          /sara

 


Nyårslöften!?

Det börjar närma sig slutet av året. Så tänker du avge några sk nyårslöften så är det nog hög tid att börja fundera ut dem. Själv så har jag tillsammans med en killkompis sagt att vi ska gå flera pubrundor tillsammans. Vill bara påpeka att det inte behöver betyda att vi ska dricka mera än vanligt, mest bara för att komma ut och mingla...Annars så är det nog lugnt på löftesfronten för min del. Tänker fortsätta käka godis som förr och varva det med grymma träningspass.
På tal om träningspass så ska jag bege mig iväg till ett box-pass om en stund. Har haft sådan träningsabstinens, då jag inte har tränat på ett par dagar. I fredags så var den så påtaglig att jag passade på att dela ut några (lösa) upper cut-slag och sparkar på Pernilla. Det hela slutade med att Pernilla fick skydda sig bakom sin louis vuitton, samtidigt som hon påminde mig om att man misshandlar inte designer-väskor! Haha. ;)

             
                
Detta samt en rejäl potion potatis, sås, kött, några smörgåsar och ett äpple ska förtäras i natt efter träningen. Jo, jag äter på nätterna då jag jobbar fast hälsoexperterna menar att man ska göra motsatsen. :/


                                       /sara


New clutch

Jag har ju alltid sagt att kuvertväskor och clutch är tråkigt att köpa. Jag får nog allt ta tillbaka det. Har köpt ett par stycken den senaste tiden och den nedan är favoriten. Inhandlades dagen innan julafton, till mig själv! ;)


              
              

 

                                             /sara


Tack Daniel!

Igår så våldgästade jag min gode vän Daniel. Tyckte att det var läge att umgås lite innan jag sticker på semester nästa vecka. Passade även på att låta Danny-boy mata in lite ny musik på min mobil. Perfekt ju! :)
Med mig hade jag en ätbar liten julklapp till Daniel, som jag dessutom öppnade och nästan lyckades smaska i mig själv, haha. 


               
                Hemmaträning när den är som bäst! :)


                                                /sara

Julafton

God jul på er! Hoppas att er julafton varit till belåtenhet. Det har iaf min varit. Nu har jag äntligen fått slita av mig ett av världens mest obekväma plagg; strumpbyxan. Har spenderat dagen hemma hos min gamla svägerska, därefter så blev det lite julfirande hemma hos mina föräldrar nu på kvällen. Behöver väl egentligen inte säga det men jag gör det ändå; köttbullar, prinskorv, morotslåda, kålrotslåda, janssons frestelse, ägghalvor, gubbröra, chokladpraliner, sockerkaka och rocky road tvingar just nu magen att jobba stenhårt. Men gudars vad gott det va`! Funderar på att ta en liten kvällsvickning i väntan på att gudfadern skall börja på tv.


                
               
               
               
               
               

 

                                           /sara

 


Lill-jul!

Ikväll så blir det nog ingen julvaka för min del. Är helt slutkörd, sovit typ 2 timmar det senaste dygnet. Imorse så gick jag av mina nattpass för lite julledighet på 2 ½ dygn. Yay! :) Sov 2 timmar, hämtade därefter upp Sigge, en vända nere på stan för att köpa det sista inför morgondagen, hem för att ta emot några vänner som jag skulle fira lill-jul med, efter julklappsbytet så bar det av till gymmet för att lyfta lite skrot så att jag kan hugga in på julbordet utan dåligt samvete imorgon. ;)
Nu så ska jag slå in de sista julklapparna som jag panikhandlade tidigare idag, sedan så blir det natti, natti. Känner att jag behöver min skönhetssömn inför en minst lika stressig morgondag. :)

Önskar er en riktigt, riktigt god jul!


               
Haha, kodac-moment: Taget mitt i en skrattattack då Sigge spelade pajas. :)
               
                 Min julklappshög! :)
               
     Parfym-kit, lyxig belgisk chokladask, skoinlägg och en månadsängel i glas.



                                        /sara


Precis som det ska va`

Jag: Nytränad och svettig som en ål! Instruktör-Miguel har utlovat en träningsvärk-delux tills imorgon. Så vi får väl se!? ;) Grymt träningspass var det iaf. Jag har boxat och sparkat så att fick blodsmak i munnen...! :)

Sigge: Fortfarande "groggy" från nedsövningen på djursjukhuset. Men bäst av allt; Idag blev min lille Buff friskförklarad. Dvs inga fler ben-operationer och om ett par månader så kommer benet vara som nytt då alla benbitarna växt ihop helt. Så skönt att veta att han hann bli friskförklarad tills att jag åker iväg om ett par veckor.

Nu: Ska jag kasta mig in i duschen och invänta hämtmaten; falaffel-tallrik med pommes, mums! Film på det sen! Precis som det ska va`!


               



                                              /sara

Sista besöket?

Just nu så håller jag båda tummarna för att vi ska slippa Valla djursjukhus för en lång, lång tid framöver. Idag så ska nämligen veterinären ta beslut om Sigge behöver eller slipper opereras flera gånger pga av det brutna benet i höstas. Så en nedsövning, undersökning samt ett par nya röntgenbilder och antagligen en bra mycket fattigare matte kommer förhoppningsvis lämna djursjukhuset med goda nyheter senare i eftermiddag!? Hoppas, hoppas, hoppas...!

                
                 Påväg till valla...


                                              /sara

Oz

Just nu så har jag väldigt svårt att slita mig från dvd-box med tv-serien "Oz" Serien är så rå, oförutsägbar och framför allt skrämande. Visserligen så tog det nästan halva första säsongen att komma in i det hela men det var det absolut värt!

OZ är ett hårdbevakat statsfängelse där värstingarnas värstingar sitter; våldtäktsmän, mördare, dödsdömda mm. Mycket av handlingen utspelar sig på avdelningen "em-city" En slags exprimentenhet för att rehablitera fångarna. Alla är blandade huller om buller; musslimer, kristna, nazister, latino, mörk, ljushyade, maffiabossar mm. Som bäddat för bråk. Och inget är cencurerat. Här tillhör; knark, lemlestning, mord, våldtäkter, misshandel fångarnas vardag. Ingen kan lita på någon...Som sagt sjukt spännande!

En dvd-box att sätta upp på önskelistan så har ni sysselsättning under jul, mellandagarna, nyår och en bit in på 2012?

           
              



                                              /sara

19/12

Long time no see...Har varit upptagen med jobb och massa annat de senaste dagarna så idag ska jag försöka ta tag i det sista grejerna inför resan. Insåg härom dagen att det är ju inte långt kvar tills jag byter snö och kyla mot sol och värme. Så slutrycket nu innan butiker stängs för julledighet, femtioelva mellandagar och nyårsledigt. Då måste det vara allt vara klart för då sticker jag! Och så måste ju (tyvärr) lite jobb blandas in däremellan så jag får någon lön att leva av då jag kommer hem igen. ;)

En sak till; ska försöka få till ett par träningspass också. Måste ju putsa till bikiniformen lite. Börjar nästan känna lite abstinens efter träningen redan nu fast jag inte ens har åkt än. Så sjukt! Helst av allt så skulle jag vilja hinna träna ett pass varje dag. Älskar kicken/känslan efter passet då man fått ta ut sig helt och samvetet och de flesta jobbiga grejorna som gnagt i huvudet har liksom försvunnit! Så med lite tur så hinner jag med att lyfta tung metall och köra spinning innan jag sticker. Ett som är säkert är iaf att imorgon så åker boxhandskarna på under ledning av bästa instruktören. Wouldn`t miss it for anything in the world! :)

På tal om inget; Kan passa på att visa er årets julklapp från jobbet!


               
              
              

 

                                /sara

 


Dragon tattoo

Nu är det inte långt kvar förrän hollywood-versionen av "Män som hatar kvinnor" aka "Girl with the dragon tatto" släpps på bio. Själv så tyckte jag inte alls om de svenska versionerna. Trots ogillandet så tragglade jag mig igenom alla tre filmerna. Tyckte att det hörde lite till allmänbildandet att ha sett dem. Ska dock nog ge hollywood-versionen en chans på bio. Brukar gilla Usa-tolkningarna bättre än de svenska. Ett ex på detta är "Låt den rätte komma in" aka "Let me in"...

Och på tal om filmen så har jag ställt in siktet på den här skinnjackan från h&m`s kollektion. Kollektionen är en hyllning till den kvinnliga huvudkaraktären i filmen, Lisbeth Salander. Lite skoj att det är Trish Summerville-filmens riktiga kostymdesigner som har skapat kollektionen exklusivt för h&m.

Kollektionen släpps 14/12 i utvalda h&m-butiker samt på webben. Men ge blanka sjutton i strlk 34 på skinnjackan! ;)


               




                                                 /sara

11/12

Tiden går alldeles för fort när man är ledig och ändå så tycker jag att jag har använt söndagen på ett effektivt sätt; långpromenix och fönstershopping med Sigge i släptåg, fikat hemma hos päronen, gjort matlådor för måndag och tisdag samt varit iväg och tränat. Min absoluta favoritträning alla kategorier "bodypump" fyllde 20 år och detta firades med att släppa program nr 80. Behöver väl knappast nämna att det var knökfullt.
Nu ska jag käka blomkålsgratäng (Japp, har gjort den själv!) och rotfruktschips!


              
                                       Busenkel blomkålsgratäng:

* 1 blomkålshuvud
* hackad purjulök
* 1 paket stekt och tärnat bacon
* 2,5 dl grädde
* 2 tsk potatismjöl
* salt och peppar
* 2 dl riven ost
* ströbröd
* 2 dl riven ost

Koka blomkålen 5 min och blanda med med purjulöken och baconet i en smord ugnsäker form.

Blanda grädde, potatismjöl, salt och peppar och häll över blomkålsblandningen.

Toppa med riven ost och lite ströbröd

Grädda på 200 grader i ca 15-20 minuter

              
Rotfruktschips; En kompis tipsade mig om dessa chips. Hon hade käkat dessa när hon var på spa och gissade att jag skulle gilla dem. Och hon hade så rätt så. Potatis, rödbetor och palsternackan smakar verkligen supergott. Ett stort minus dock för den pyttelilla påsen och det höga priset.


      
                                                   /sara

Inte långt kvar nu!

Nu är det inte långt kvar tills jag byter svensk vinter mot något varmare temperaturer. Can`t wait. Höst och vinter-halvåret gör mig så himla trött, så lite D-vitamin kommer att sitta finfint! Hittade ett blogginlägg om brorsans och svägerskans hus som vi ska bo i. Här kan ni spana in stället.

Mycket roligare än så här blir det nog inte ikväll, ska lägga mig se lite på tv och lägga mig tidigt. Jag är dödstrött efter vändan nere på stan i eftermiddags, märks att julhandeln går på högvarv nu, puh! Sa ju att vinterhalvåret gör mig trött! ;)

              
                
                 Så här såg det ut i norpan för nästan exakt 1 år sedan.



                                            /sara

Dagens

Nu så ska Sigge och jag straxt bege oss ut på en lördagspromenix, bäst att passa på innan någon form av nederbörd lämnar skyn.

Ps; Kan stolt visa upp en av expeditbokhyllorna i bakgrunden ;)


              
                tröja: gina tricot, jeans: levis



                                           /sara

Pepparkaka

Har ni testat nya dumle gingerbread? Om inte, så tycker jag definitivt att ni ska slå till på en påse. De är fantastiskt goda! 

               



                                       /sara

XXL

Tidigare i veckan så nätshoppade jag lite grann. En regnjacka till Sigge och ett par gympaskor till mig. Sigges jacka får tyvärr åka tillbaka då den var alldeles för liten. Det krävdes 3 pers för att klä på honom och då jackan skulle av så höll båda frambenen brytas ur led! Tyckte att jag tog i ordentligt då jag beställde den i strlk XXL men tydligen så behövs det även lite stretchmatrial för att det ska passa.


               
   Oj, vad vi skrattade åt Sigge i nya jackan. Sigge själv, såg mest förnärmad ut, stackarn!
               
Mina nya pjucks. Har ännu inte givit upp hoppet om en torr, halk, blask och snöfri vinter. Men i värsta fall så åker de fram först till våren...


                                               /sara

Saffrans cupcakes

Har sysselsatt mig med att baka nu på fm. Det blev muffanger (muffins) med frosting, så man kan vä med all rätt säga att det blev cupcakes. Egentligen så är jag inget fan av muffanger men med en massa frosting på toppen så slinker de ner utan någon större anträngning. Det blir ju som en liten minitårta. ;)


                
                 Piffade upp smeten med en påse saffran. Det blev supergott!
               
                 Frostingen blev lite "rinnig" i konsistensen men så sjukt god att jag
                 skulle kunna äta enbart frostingen med sked!
               
                 Kommer nog baka en ny sats redan i helgen... ;)



                                               /sara

 


Cxworx

Idag så testade jag cxworx. Sjukt udda namn...Hur ska det uttalas egentligen? "Sexwörks"!?
Cxworx är ett 30 minuters funktionellt styrketräningspass med fokus på att stärka mage, rygg och rumpan. Till hjälp så använder man sig av ett sk gummiband. Kände mig lite småfåning emellanåt bla då vi körde en övning som kallades pingvinen, så vi får väl se om det blir ajaj i stjärtmusklerna imorgon!? ;)


               


                                               /sara

irriterande

Hur irriterande är det inte att ligga sömnlös. Sjukt störande. Har varit vaken sedan kl 4 imorse. Har hittills fördrivit tiden med att läsa och titta på dålig tv. På tal om tv, så såg jag den omtalade filmen "paranormal activity" igår kväll, alldeles själv! Trodde verkligen inte att jag skulle våga se hela filmen då jag har hört att den skulle vara så himla läskig. Men måste säga att det var väldigt överdrivet. Ganska tam film faktiskt. När jag tänker läskigt så menar jag; The shining, the ring, the grudge, the mothman, omen, a tail of two sisters...Hörde förresten talas om att kanal 5 ska börja sända mini-serien "bag of bones" bsaerat på en Stephen King-bok. Tror nog att man kan vänta sig en hel del otäckt där. Can`t wait!


Någon som har läst boken? Funderar nämligen på att göra det innan serien startar, vill nämligen inte ha några ovälkomna skrämselattacker! Gillar att veta i förväg, hihi ;)



                                              /sara

Mera läsvärt

Försöker att landa efter en 30 timmar lång arbetshelg mixat med en 18 timmar lång migränattack. Har legat i sängen nästan hela dagen och slöat. Supermysigt då årets första snö nådde norpan idag. Perfekt tajming hade adlibris också som levererade ett lass med bäcker idag. Yay! Det blev några pocket innehållandes elände och ännu mera misär. Ju mer tragisk och omskakande en bok är, desstå mer gillar jag dem. Samt 2 st sk "coffee table-books".
Så ikväll så blir det maratonläsning och mackor med smörstekta kantareller!


               
                Fotoböcke blandat med verklighetsbaserade människoöden.
               

Här kommer några boktips som kanske kan komma till nytta inför julen:

* "Odjuret" av Roslund & Hellström

* "Nattfåk" av Johan Theorin

* "Hantering av odöda" John Ajvide Lindqvist

* "Klockan 10.31 på morgonen i khao lak" Pigge Werkelin & Lena Katarina Swanberg

* "El choco: svensken i bolivias mest ökända fängelse" av Markus Lutteman

* "Utan ett ord" av Linwood Barclay



Den sistnämda boken (Utan ett ord) är nog en avde bästa böckerna jag läst. Nagelbitare från första stund till sista sidan.


                                                /sara


Årets önskelista

Sitter och knåpar ihop världens mest fantasilösa önskelisa, nämligen min egen. Står typ bara olika typer av presentkort. Jag gillar att ha valmöjligheterna öppna.
Här är mina favoritbutiker:

* H&M: såklart, alltid välkommet!

* CDON: musik, film, böcker mm...you name it!

* ADLIBRIS
: Böcker är fantastisk underhållning. Har en lååååång boklista som jag bockar av vartefter...


                      


NU: Dags att ta tag i resten av dagen. Tömma och sätta igång en ny omgång tvätt, posta ett paket, promenix med Sigge bort till päronen med den fantasilösa önskelistan, försöka att sätta ihop de två sista expedithyllorna från Ikea...

                                           /sara


                                          /sara


RSS 2.0