Nytta och nöje

Insåg nu när jag loggade in, att det nästan var en vecka sedan jag bloggade. Uselt av mig. Men jag har haft fullt upp med att pussla jobb, träning med det sociala och då har bloggandet blivit lidande tyvärr. Nu så har det ju inte hänt så förskräckligt mycket eller nästan inget speciellt alls...
Idag så passade jag på att blanda nytta med nöje; brände av en shoppingtur innan träningen. Måste erkänna att dagens träning gick ganska segt, var fortfarande ganska seg efter gårdagens träningspass. Då chockade jag kroppen med att testa "functional training" för fösta gången. Träningen innehåller både styrka, kondition, massa intervall-träning. Mums för kroppen!

Visste ni att det är viktigt att variera träningen så mycket som det bara går, för ett så bra resultat som möjligt. Kroppen är nämligen expert på att vänja sig vid vissa rörelser och då den har vant sig så ger inte träningen riktigt samma effekt som i början...


Nog om nyttigheter; Nu ska jag straxt nörda i soffan. Terminator-filmen på 6:an med ostbågar och smågodis som tilltugg! :)

               
                 Dagens shopping



                                                  


Fetto!?

I samband med att jag började träna förra året så har även mitt intresse för kost och hälsa ökat kraftigt. Är emellanåt vansinnigt sugen på att plugga till tex kostrådgivare, dietist, personlig tränare eller liknande. Men vi får väl se, jag är lite feg av mig... ;)
Har den senaste tiden varit på jakt efter en bod pod. För er som inte vet vad det är, så är det en äggliknande maskin där man bla mäter kroppsfett. Den närmsta bod pad jag kunde finna var i stockholm. Vilket kändes sådär lagom bisarrt att åka till huvudstaden för att få reda på att jag ev har för mycket kroppsfett...Men som en skänk från ovan så erbjuder mitt gym en hälsoanalys till ett riktigt bra pris. I analysen så ingår bla en mätning av kroppsfett, kroppsvätskor mm, samt rådgivning av kostrådgivare och pt hur man ska äta och träna för att nå sina mål...


                 
                   bod pod



                                               /sara

Inget för den finkänslige...

Många av er har säkert tittat på det kungliga dopet idag. Det gjorde inte jag. Det närmaste Estelle`s dop jag kom, var att äta bakelsen som konditoriet idag hade till Estelle-dopets ära...


               
           

Jag har ist ägnat större delen av dagen till att rusta upp för kvällens box-pass. Vilket har varit ett helgöra, ätit och druckit med jämna mellanrum och toppade det hela med en middagslur.
Kan ju säga att jag var skapligt nervös inför passet. För de som inte redan vet om det, så har jag noll känsla för vad som är lagom/tillräckligt. Vilket förra veckan resulterade i en mer eller mindre kollaps på gymmets toaletten förra veckan. Sjukt pinsamt! Hade iofs kunnat bli värre, hade jag stannat kvar i träningssalen någon sekund längre så hade jag kräkts ner den stackars killen jag boxades emot. Men detta undvek jag dock smidigt genom att diskret säga att jag skulle gå på toa...Så efter att jag hade kräkts färdigt, så begav jag mig tillbaka in i salen igen för att fortsätta passet. Då slog det mig att med tanke på hur lång tid mitt toalett-besök hade tagit så trodde säkert killen att jag var gick ut för att göra nr 2. Pinsamt igen! ;)


Haha, på tal om pinsamheter så berättade min box-instruktör idag att hon höll i ett combat pass för ett par år sedan. Och mitt i passet när hon skulle göra en jump-kick så hamnade hon fel och bröt benet inför hela träningsklassen. Och i väntan på ambulansen så hade hon så ont att hon var tvungen att be en deltagare springa och hämta en hink som hon kunde kräkas i...!


Anyway, kvällen box-pass gick hur bra som helst; utan kollaps, kräkningar och brutna ben. Allt var som vanligt; Jag som tror att jag ska dö vid minst 3 tillfällen under passet av utmattning och mjölksyra. ;)


                                          /sara

träningsbollar

Testade att göra min egen variant på chokladbollar som jag kan äta efter träningen. Så jag slängde ihop lite ingredienser som jag i vanliga fall brukar äta var för sig i samband med träningen. (Måste verkligen lära mig äta bättre...) Och resultatet blev mina alldeles egna "träningsbollar" fullproppade med nyttiga fetter och protein som musklerna törstar efter när träningspasset är över.


                

Bollarna innehåller:

* Proteinpulvret som jag nyligen köpte. Smakar faktiskt riktigt gott som dryck också, påminner om smält kolaglass.

* Jordnötssmör är energirikt men innehåller även nyttiga Omega3-fetter.

* Kokosolja som fungerar på samma vis som kolhydrater dvs det omvandlas till bränsle och energi till hjärnan och musklerna ist för att lagras i kroppen.
(Tidigare så käkade jag 3-4 matskedar direkt ur burken innan träningen. Sjukt äckligt och ingenting jag rekommenderar. Tänk er matolja blandat med stelnat matflott från stekpannan så har ni en bra bild av smaken...)

* Mandelmjöl hade jag hemma för att jag tänkt baka macarons någon dag. Men använde lite grann nu eftersom jag inte hade något annat vanligt mjöl hemma.


Sedan blandade jag ihop allt till en önskad konsistens. Rullade bollar av dem och stoppade in dem i kylen. Hade gärna haft hackad mandel eller kokosflingor på men hade tyvärr inga hemma.

Hade med mig 3 st som jag mumsade i mig påväg hem från gymmet idag. Perfekta så att musklerna inte skulle börja brytas ned. Dock viktigt att äta något mer rejält då man kommer hem. I mitt fall så blev det isterband och dillstuvad potatis. Mums!


                                             /sara

Fun

Dags för lite musiktips. Det var ju länge sedan nu. Tänkte tipsa er om det amerikanska bandet Fun. Såg när de uppträdde med sin låt "We are young" hos Conan. De må vara unga men detta kommer att bli en hit! Riktigt riktigt bra.





                                    /sara

Beach 2012 vs 30-årskris

Då har jag börjat ojja mig inför beach 2012 lite smått. Fyller ju för tusan 30 jävla bast om mindre än en månad! Helt jäkla sjukt, försöker dock komma undan med 25! ;) Känner på mig att jag kommer bli en sådan där fåfäng kärring som fortfarande tror att de är 20 (typ Pernilla Wahlgren) och ev jagar småkillar på klubbar med 18-årsgräns! Kan faktiskt komma på mig själv ibland med att tro att jag är yngre än vad jag egentligen är. Ett exempel på denna situation är på krogen. Kommer det fram en man som är äldre än 30 till mig, så brukar jag tänka: "Att han inte skäms, ragga på småtjejer...!" och sedan när poletten trillar ner: "Javisst ja, jag är ju 30, så han är ju faktiskt inte alls så mycket äldre...!" Snacka om att få en stenhård rak höger av verkligheten! ;)

Anyway, så är jag medveten om att jag antagligen kommer att få slita dubbelt så hårt på gymmet i framtiden. Tänkte nästan skaffa med mig en bild och säga till instruktören: "Så här vill jag se ut. Kan du fixa det!?" ;) Nae, skämt och sido...just nu så är jag mest "rädd" för muskelnedbrytning. Man vill ju inte slitet med skivstången ska ha varit förgäves. Så nu har jag införskaffat mig ett proteinpulver. Det trodde jag aldrig skulle hända. Men men...tänkte inviga det ikväll direkt efter boxningen. Förväntar mig inte någon direkt smaksensation men cookies & cream låter ju iaf mer lockande äntråkig vanilj, choklad eller jordgubb. Återkommer efter provsmakandet! ;)


              



                                                /sara

Hur kan jag ha missat detta!?

Länge sedan sist nu...har varit uppbokad med jobb, suttit i skolbänken, njutit av vårvädret som tittat fram emellanåt...På kvällarna har jag funnit ett nytt guldkorn på tv`n som jag suttit klistrad framför: "komediserien "How I met your mother" Jaja, jag vet, det har funnits ett bra tag men det har aldrig blivit av att jag tittat tidigare. Ser fram emot alla härliga säsonger som jag har framför mig, funderar starkt på att skaffa dvd-boxarna så jag kan titta när jag känner för det...



Jason Segel (Marshall) har jag älskat ända sedan han...
              
näckade i filmen "dumpad" samtidigt som han kläckte den urkäcka repliken: "I got a surprise for you!"



                                            /sara

Sofi(a)propp!

Idag så fyller en av mina absolut bästa och äldsta vänner år! Stort grattis till dig, Fia! 30 is the new black...! ;)

När man har känt varandra så pass länge som jag och Fia har gjort så finns det inte många hämningar kvar. Här är några tokigheter som vi har "gnäbbat" om sedan vi kom hem från NY:

Efter att jag givit Fia en fin spark på benet...Så svarar hon med den lika vänliga men verbala kommentaren: "Aaaaj faaaaan, din jävla dåre!"


Eller när jag skulle ta mig hem från henne kl 1 på natten:
Jag: Jag ringer dig sedan så att du vet att jag har kommit hem ordentligt...

Fia: Nej, ring imorgon ist...

Jag: Men då kanske jag redan ligger mördad i ett dike...

Fia: Skitsamma, jag vill sova...


               
Förutom att vi delar samma sjuka humor så har vi båda svart bälte när det gäller att kunna somna närsom, varsom och hur mycket som helst... Tror dock att jag vinner med en noslängd eftersom jag dessutom både pratar och går i sömnen, haha. ;)
               
               
                  Vi kan även spela hyfsat normala när vi känner för det...! ;)



                                              /sara

Amerikanskt kult-godis

Redan fredag! Denna vecka har verkligen bara swischat förbi och många av er har kanske bara jobbat onsdag, torsdag och fredag. Lite lagom lång arbetsvecka sådär...! ;)
Jag har bullat upp med amerikanskt kult-godis till helgen; pop.tarts och jelly belly!


               
Jag käkade ju frukt/bär-fyllda pop.tarts när jag var i USA och blev sugen på att testa några andra. Dessa är fyllda med kakdeg och glassmak. De kan ätas som de är eller värmas, påminner lite om kex/kaka med fyllning.
                
               
Dessa jelly belly-askar köpte jag nu senast i NY. Fattar inte riktigt hur de fått de små gelebönorna att smaka popcorn, kokos, mojito mm...Riktigt goda faktiskt!


För er som är sugna på att testa  på amerikanskt godis så finns en mängd webbutikter som säljer. Här är några tips. Mina ovanstående pop.tarts beställde jag via nätet, leveranstiden var ca 2 dagar.

* discshop

* usagodis

* americady

* coolstuff



                                                 /sara


Städpatrull

Vet ni vad Sigge och jag gjorde för skoj igår eftermiddag? Vi hade städdag, en påtvingad sådan av min mamma. Mamma hade nämligen fått syn på oredan då hon lämnade in Sigge härom dagen. Och bombnedslaget i min lägenhet var tydligen inget hon kunde tollerera, så hon bjöd helt enkelt in sig själv på städning igår...! Jag kan hålla med om att det varit riktigt risigt här hemma den senaste tiden, sedan jag kom hem från USA så har inte direkt städningen varit prio nr 1. Försökte komma undan med undanflykten:" Jag är hårt arbetande, en heltids anställd sådan som dessutom är ensamstående med en 1-åring!" Mamma köpte inte det, utan argumenterade emot med: "att det finns många heltidsanställda som är ensamstående...!" Ja, som att alla de skulle ha det skinande välstädat hemma!? Skulle inte tro så...
Anyway, igår mellan kl 16-21 så vankades det; dammsugning, våttorkning, dammande, rengöring av spis, spisfläkt, avlopp...ja, rubbet! 


                           
                                               bild: google





                                                   /sara

Missha BB cream

Berättade ju för ett tag sedan att jag lagt in en order på BB cream. Fick hem den för ett par dagar sedan, raketleverans från asien med fantastiskt trevlig och personlig service dessutom.


Kan ju bara säga att jag förstår varför denna produkt fått sådan jäkla genomslagskraft i asien...! Sjukt bra produkt; högt solskydd (spf 42) lättapplicerad (inga problem att få ett jämt resultat.) och det bästa av allt den är verkligen utjämnande (förstorade porer, skavanker och ev fina linjer blev synbart mindre) utan att se kakigt ut.
Mina dyra clinique-krämer kommer att få vila ett tag nu, tror jag(?)


Betyg; av 5 möjliga


               
BB creamerna som jag testade kommer från det koreanska märket "Missha" Vilket är det populäraste märket bland BB creamerna i asien.


                                           /sara

New York-shopping

Det shoppades inte alls speciellt mycket i new york, iaf inte med mina mått mätta... ;)


                
               
Victoria secret var ett givet stopp för mig. Favoritbutiken, istort sett omöjligt för mig att komma därifrån tomhänt!
               
                 Hard rock cafè
               
                  termosmugg (med skruvlock!) ifrån starbucks
               
De "obligatoriska" t-shirtsen för alla NY-turister. De säljs i varje gatuhörn till varierande priser. Många souvenir-butiker och marknadsstånd säljer 5 tröjor för 10 dollar...
               
                 Det klassiska godiset Jelly belly



                                                  /sara

Levis pjucks

Har ju varit sugen på ett par tunnare skor i tyg/canvas nu till våren, så jag slog till då jag snubblade över ett par levis pjuck till oförskämt bra pris. Tycker att de är ursnygga men känner mig lite grann som Kalle anka i dem! ;)


               
Till skillnad från conversen så har de en jeansknapp på sidan så man kan vika ned dem till lågskor.




                                             /sara

RSS 2.0