Bara dumstruten saknades!

Snubblade över en halloween-förfest igår, innan jag gick vidare för att spela lite sällskaps-spel tillsammans med ett stort gäng civil-ingenjörer. Blev "när och fjärran" lite grann som TP. Dock inte speciellt lätt att brillijera med kunskaper när resten av gänget lika gärna skulle kunnat vara uppslagsböcker! ;)

Kom på igår att jag skulle haft en dumstrut som utklädnad, fast å andra sidan så hade den varit välförtjänt med tanke på vad som hände! Kan ju säga att jag är för dum för mitt eget bästa ibland! Och nu så är jag troligtvis för feg för att försöka rätta till det igen! Dumma, dumma, fega mej!

                
                 true blood
               
                  parodi på mitt jobb(!?) ;)


                                            /sara

 


Bästa på länge!

Igår hade jag en av de bästa kvällarna på länge! Säkert en av de roligaste i år! Himla skönt ombyte mot "uppförsbacken" som jag har befunnit mig i de senaste 2 veckorna. Kändes fantastiskt att inte behöva grubbla över några som bekymmer igår kväll!
Det blev en helkväll med några av mina allra bästa vänner, deras vänner+ ett ex(!) Mötte upp sällskapet på pappa grappa och därefter så hann vi bränna av brittiska puben black lion, dricka fräscha fruktiga drinkar och bubbel på manesa, en snabbvisit på överskattade vinkällaren och slutligen avsluta kvällen på harrys.

Stort tack till de sju personerna som gjorde gårdagkvällen till en av de bästa på länge! :)


                       
                         bubbel i mängder


                                                       /sara


budget vs superlåg budget

Det finns 2 hårprodukter som jag inte går utanför dörren utan att ha dem i barret. Saltvattenspray-så att håret blir lättare att forma. Nytvättat hår är nästan omöjligt för mig att få upp i en tex hästsvans, då det är så "halt" utan saltvattenspray. Det andra är volympulver för att slippa ha frisyren ligga slickad somen tight mössa på hjässan.

Vanligtvis så brukar jag använda de plånboksvänliga produkterna från wella och schwarzkopf som brukar kosta ca 120 respektive 100 kr/flaska. Men nu i veckan så lyckades jag hitta ännu billigare produkter inne på h&m, nämligen h&m`s eget märke. De kostade så lite som 49,50 respektive 39,50! Och dessa var ta-mej-tusan riktigt bra för att kosta så lite! Me <3 h&m!

               
                  budget
              
                   superlåg budget


                                           /sara


             


standing where you left me

Erik Hassle har fått till! Ni vet, killen som hade en hit med "hurtful". Men det här är så himla mycket bättre: En fantastisk ballad-text tillsammans med up-tempo musik! <3

      
         Erik Hassle-standing where you left me



                                             /sara

vurpa!

Igår så lyckades jag göra årets första framåt-vurpa! Borde få en e-loge för att jag lyckades göra detta: mitt på kungsgatan-vid övergångsstället, mellan alla bilar, under lunchrusningen!
Vanligtvis så brukar jag inte tycka att mycket är speciellt pinsamt. Men detta...på en skala från 1-5, så var nog detta en 7:a! Jag menar, jag låg ta-mej-tusan halvt på mage framför jag vet inte hur många människor! :O

Men som sagt jag får väl trösta mig med min kompis Johan`s ord: "Ja, folk tyckte säkert att det såg skitroligt ut. Men nästa gång så är det kanske dom som ligger på backen!"


                                                /sara

På begäran!

Tack gode gud för att helgen är över! Måste väl säga att den gick hyfsat snabbt ändå...Men som sagt äntligen en ny vecka. Den här veckan tror jag kommer att bli riktigt, riktigt bra. Har massor att se fram emot!
Idag så ska jag tex gå till tatueraren och fylla i min första tatuering samt justera den lite. Efter det så blir det nog en sväng på stan för att fira att det är löning! :)
Imorgon så ska jag till vc (välbehövligt!) samt träffa (fira) ett födelsedagsbarn i efterskott! ;)
Och helgen med start på fredag ska vi inte ens tala om. Jäklar vad jag längtar! Då kommer nämligen några av mina absoluta favoritmänniskor till Norrköping! Ska bli så jädrans kul att träffa dem!

En toppenvecka framför mig med andra ord!


På begäran: Här kommer en bild på min första tatuering igen. Den som skall fyllas i och justeras idag... :)

               


                                             /sara

 


samlare

Jag håller på och styr omi mina garderober...
Att jag hade många randiga toppar och tröjor visste jag ju om...men nu börjar det väl ändå gå överstyr!? ;)

                
Finns det något randigt i butiken så dras jag likt en geting till ett saft glas till det.


                                                 /sara

Okej, nu är jag rädd...

Okej, nu är jag rädd! Riktigt, jäkla rädd! Inatt så kom årets första snö här i Norrköping! Snö i oktober!? Det är ju inte klokt! Visserligen så har det mesta smält bort och kommer att smälta bort under dagen eftersom det fortfarande är plusgrader ute. (Tack och lov!) Men mina jobbarkompisar har redan skrämt upp mig och berättat att i år väntas den värsta vintern på 100 år! *Gulp* :O

Jaja, jag har iaf redan tagit fram ulljackan, halsduken, mössa och vantar och fryser, så frågan är hur jag skall överleva vintern!? Blir nog till att investera ett sk underställ också! :/


               
               


                                              /sara


Where did the pain go!?

Som många av er redan vet så skaffade ju jag mig tatuering nr 2 i lördags. Åh, gudars så nervös jag var dagen innan. Jag hade ju hört en massa skräckhistorier både från tatuerade personer och tatuerare, att handleden och foten är blande de mest smärtsamma ställen (från halsen och nedåt räknat) på kroppen som du kan tatuera dig på. Dels för att huden är så tunn och knappt har något underhudsfett på dessa ställen och dels för att kärlen ligger ganska ytligt på dessa ställen...

Kan ju säga att min oro var helt i onödan. Gjorde faktiskt inte ett dugg ont. Kanske hjälpte att killen som tatuerade mig var snygg som få! Blev alldeles till mig i trasorna, haha. ;) Hade det inte varit pga att man var tvungen att tidsboka så hade han gärna fått tatuera ett motiv till. På direkten!

Så nu är det bara att vänta in att den lilla rackaren skall läka. (Den är fortfarande lite röd, svullen och täckt av små, små sårskorpor...) För flera tatueringar lär det bli! Jag börjar få upp ångan nu känner jag! ;)

               
                 Tro det eller ej, men den här lilla, lilla stjärnan tog lite över
                 20 minuter att göra. Kan man inte tro...


                                                   /sara


The last airbender

I lördags så var jag på 3D-bio för första gången i mitt liv. Såg den "risade" filmen "The last airbender"
Jag har aldrig tidigare förstått varför allt skall göras i 3D...fram tills nu! Så himla häftigt och vilken skilland på bildkvalitet! Jag brukar ju inte vara så pipplig med sådant där som rör ljud och bild annars. I mitt fall så brukar det kvitta om jag kollar på dvd eller vhs, liksom...
Filmen i sig var kanske inte så mycket att hurra för. Jag ville ju mest se den eftersom jag brukar gilla M Night Shyamalan`s filmer. (Mannen bakom bla: sjätte sinnet, signs, unbreakable, the village mf) Men detta var kanske inte riktigt min typ av film. Kändes som en blandning mellan "sagan om ringen" och "den oändliga historien" Därmed har jag inte sagt att filmen var idiot-dålig. Kommer antagligen gå och se de andra filmerna i serien också (förstod jag saken rätt så var detta film 1 av 4)...fast mest för 3D effekternas skull då.

Betyg:   av 5 möjliga




                                              /sara


Snart slut på det roliga...

Då börjar min lediga helg leda mot sitt slut. Tycker ändå att jag har hunnit med en hel del. Jag har bla hunnit skaffa mig min andra tatuering. Den är fortfarande under läkning så jag väntar med att visa upp den. Tror inte att ni skulle uppskatta den lika mycket nu: röd, sårig etc...
Har även blivit av med min 3D-oskuld. Typ senare än sist, haha. Var och såg "the last airbender" på bio igår. Så det ska jag väl slänga upp en recension om vartefter...

Nu så ska jag kasta mig i soffan med 2 st budapest bakelser (Ja, båda är till mig. Här delas inget. ;p ) Ska klämma ner dem efter den sju-helsike-goda-middagen: Isterband, dillstuvad potatis och rödbetor. Lite thriller på det ( "taking lives" med snyggona Angelina Jolie och Ethan Hawke tv 3, kl 21) och slutligen se reprisen av "kungarna av tylösand" som jag missade tidigare i veckan.

               


                                                  /sara

Tattoo nr 2

Vet ni vad, Imorgon så är det dags för tatuering nr 2! Har bokat tid i en annan tatueringsstudio den här gången och med tanke på hur många tatueringar som jag vill ha så kan jag nog ta mig igenom alla norrköpings seriösa tatuerings ställen.
Av någon underlig anledning så är jag tusen gånger mera nervös inför denna tatuering än inför min första! Antagligen eftersom jag är medveten om att denna också kommer göra 10 gånger så ont som den förra...! :O

               


                                                 /sara

gårdagens

Ikväll så vankas det jobb igen för min del. Så himla trist det där med att det i stort sett är mörkt för jämnan. Bäcksvart när jag går till jobbet och mörkt på gränsen till att ljusna när jag ska knalla hem igen. Jag är emot det där med fyra årstider. Två hade räckt gott och väl: vår och sommar året om hade varit perfekt ju!

En liten parentes; Jag har en kompis som bor i london sedan ett par år tillbaka. De har haft 21 grader varmt och sol flera dagar i rad denna vecka. Ganska ovanligt oktoberväder för london, måste jag väl ändå säga...!?

Gårdagens:

               
                 topp: h&m, linne: stockh lm, jeans: levis


                                                 /sara


Deppig

Denna dag är förstörd. Måste in till jobbet på veckans enda lediga dag. Mer än så kan jag inte berätta men fan fan fan säger jag bara.
Här hade men hoppas på en dag att bara rå om sig själv och så ska man mitt i denna dag behöva bege sig till jobbet i 2 timmar.
Det hade väl gått ann om det varit två timmar tidigt i morse eller sent i kväll men mitt på min ENDA lediga dag.

Jag tycker allt känns bläää just nu och vill nu ha eran medkänsla. För i dag är det riktigt synd om mig.

/Malin

miu miu

Att jag är en sucker för miu miu`s väskor visste nog många av er redan. Nu finns mina två absoluta favoritmodeller (bow bag och coffer bag) i nya, uppdaterade versioner. Vansinnigt snygga! Vill ha dem båda två! Men kommer nog få hålla mig fram till Net-a-porters rea isf...

                                     
                                     


                                                  /sara

precious

Igår så tittades det på filmen "Precious". En film som jag hade skyhöga förväntningar på efter att ha sett den fantastiska trailern.

Filmen handlar om Precious 16 år gammal, bor i ghettot, blir misshandlad av sin mamma och väntar sitt andra barn med sin egen pappa. Efter att ha blivit bytt skola (blivit utsparkad) så möter Precious en lärare som får henne att vilja förändra och ta tag i sitt liv...

Tyvärr som nästan alltid när man har höga förväntningar på något, så faller det platt. Filmen är både tung och mörk men när det klipps i dagdrömmar- scener lite här och där, så blir det snarare komik av det hela. En tankeställarfilm som hade kunnat bli så himla mycket mer...

Betyg:  av 5 möjliga

 

                                                 



                                            /sara


Bara för den goda sakens skull...

Skulle vara min hellediga dag idag men får göra ett undantag för ett extra insatt jobbmöte. Känns väl sådär halvkul men det skall tydligen vankas tårta till fikat så man kan väl säga att jag går dit för den goda sakens skull...
Efter det så hade jag tänkt pallra mig ned på stan för att uträtta lite ärenden som jag har skjutit på...Min lediga dag var detta alltså...! ;)

               
                 

                                                    /sara


Skyhöga förväntningar

Dags för lite filmmys efter en riktigt, riktigt jobbig skithelg! Ja, kan väl sammanfatta helgen så pass påfrestande att jag kände att jag var i stort behov av att träffa min mamma idag, på eftermiddagen. Blev bortskämd med budapestbakelse ute vid maxi-huset. Inte helt fel! Love you mami! <3
Nu så ska jag sjunka ned i soffan med en dvd-rulle som jag har skyhöga förväntningar på. Har hört så mycket om kritikerrosade filmen "precious" Tror att det är en riktigt tung film. Återkommer med recension senare!




                                                /sara

Sveriges bästa

I går spenderades dagen ute på landet/i skogen hos Frida och Co.
Vi började med en härlig skogspromenad i den sköna höstsolen och självklart (otroligt nog) hittade jag kantareller. Årets första och sista skörd för min del är avklarad!

Jag måste absolut vara Sveriges bästa kantarellhittare, ser ni vilken enorm skara jag hittade!

Avslutade dagen hos F med god pasta sås, lite träning, massa tjejsnack och några matcher wii spincontroll mot Limpan.

/Malin

Helt i min smak

Jag är så sugen på sol och värme, blir depprimerad när jag ser alla söta sommar saker som kan säljas i Usa även så här års.
Värst av allt är nog att det just nu hos Forever21 finns en klänning som ser ut precis som något jag letade efter i somras men aldrig fann.


Livet är bra orättvist ibland, varför föddes inte jag i ett land med sol och skapligt varmt året runt?

/Malin

gårdagens

Jobbarhelg på G! Så idag så blir det till att fixa lite hemma, innan det skall pysas iväg till jobbet. Tråkgöra som städning, tvätt och göra matlådor. Inget glamourama direkt, med andra ord! :/
Trevlig fredag på er!

Gårdagens:


               
                 tröja:
h&m, jeans: levis


                                                  /sara

Shoppingdejt

Idag så har jag haft en hel eftermiddag tillsammans med min älskade lilla böna! ;)
Började dejten med en grym thai-buffe. Bästa sättet att kunna moffla i sig så mycket friterat man bara orkar utan att någon direkt tittar snett, haha. Sedan så blev det en stunds skvaller och planerande inför visningen av detta. Bortsett från mig själv så är Fia nämligen den enda (och så min pappa då) som fortfarande tycker att kiss och bajs är så vansinnigt kul att man vill se det i 3D. ;)
Därefter så shoppades det lite, mestadels för Fia`s räkning jag var hyfsat snäll mot plånkan idag! :)

Nu sängen! Jag har sprängande huvudvärk och är dödstrött!

                
               
                Första gången somjag sett taco-chips på en thai-buffè! ;)
               

                                                  /sara

 


Bortglömd shopping

Har ju totalt glömt bort att visa vad jag köpte i stockholm för några veckor sedan. Inga speciellt stora eller dyra grejer. Bara casual basplagg:

                
               
Slog till på en ny ull-jacka, i modell längre för ett par dagar sedan. Som ombyte till min svarta knälånga variant.
            

Imorgon så blir det förhoppningsvis lite mer shopping. Ska gå en sväng med min "lilla Fina" imorgon. Känns som evigheter sedan vi sågs sist. Riktigt längtar! <3


                                                   /sara

Grattis lilla syster!

I dag är det lilla systers födelsedag. Stort grattis till henne, hon fyller 23 år i dag så börjar ju bli en riktigt stor tjej.

Då jag ska jobba eftermiddag/kväll så passade jag och Kapten på att åka och fira henne på förmiddagen i stället.
Vi kom perfekt i tid för hennes frukost, så vi blev bjudna på baguette med ost och skinka.
Efter det bjöds det på chokladbollar, chokladpinnar och så klart prinsesstårta. Var riktigt gott och trevligt.

Nu blir det att packa jobbväskan med matlåda och sedan ge sig ut på promenad i kylan innan det är dags att hoppa in i bilen och åka till något som inte alls är lika kul som kalas.

/Malin

Bortskänkes!

Bortskänkes: Ett arbetspass den 5/10, kl 21-07.15.  

Skänkes pga av tidsbrist, så att jag ska kunna vara hemma och se säsongspremiären av "Desperate housewives" ikväll ist.
Ingår: fantastiskt trevlig och pålitlig arbetskamrat.
Intjänade pengar för arbetspasset går till välgörande ändamål-mig!


Först till kvarn...! ;)

                
                         Desperate housewivies ikväll kl 21.00, kanal 5


                                     /sara

det gick i rändernas tecken.

Det blev ju som jag lite kort nämt tidigare en snabb vända in till Ströget i lördags. Så mycket shopping blev det dock inte då det var svinkallt ute och man nog helst ville att tiden skulle gå så man fick åka tillbaka till värmen och mysa med det lilla trollet.

Men två små plagg fick ändå återvända hem till Sverige tillsammans med mig i söndags eftermiddag.


/Malin

Fattigdomens tid är över!

Eftersom det är en ny månad är alltså den så kallade billiga månaden (sparmånaden) över. Kan lova att en viss fyrbent sak var glad när matte kom hem efter jobbet i går.

Så var det stora hundskåpet uppfyllt med "godsaker" igen.

/Malin

Andra (riktiga) bullar!

Alltså det får väl ändå finnas en gräns för vad som är okej!? Som idag tex, kanelbulles dag...Tänkte fira det med att käka bullar till frukost. Så jag pep iväg, iklädd mina mönstrade pyjamasbyxor till bageriet tvärs över gården. Stängt-På kanelbullens dag! Wthf!
Hem och hoppa i ett par anständiga mysbyxor och in på hemköp och ica. Slut men det skulle bakas mera under dagen. Men jag ville ju ha kanelbullarna direkt, inte om 2 timmar, liksom! Nedrans studenter som köpt upp bullarna! (Campus ligger tvärs över gatan och mindre än 100 m från min bostad) Så jag fick helt enkelt nöja mig med en påse kanelgifflar ist! Och nej, det är inte samma sak. Det är ungefär som att dricka mjölk när man egentligen är sugen på saft eller läsk! :(

               
                 Så här ska en rejäl, riktig kanelbulle se ut!


                                                  /sara

gårdagens

Kanelbullens dag idag! Undrar dock, vart min hemleverans med nybakt har tagit vägen? ;)


Gårdagens:

               
                kofta:
bik bok, topp: mq, jeans: levis


                                               /sara

Tillbaka i Sverige

Så var man hemma igen och ska väl försöka packa upp, men kan inte riktigt släppa tankarna på Danmark just nu. Hade nog hellre stannat där, shoppat loss i Köpenhamn lite mer och fått se V:s utveckling för bara på några dagar har det ju hänt massor.
Som tur är ska vi få bild på honom varje dag via nätet.

Mr O den gulliga delen av honom har fixat mat så ska värma på det och stoppa det i magen straxt.
I morgon väntar jobb, men blev överlycklig när jag kom hem och insåg att jag bara jobbar 7-10 och inte 7-10 + 15-21.15 som jag gått och trott hela helgen.

/Malin

brothers

Igår kväll så avnjöts den fantastiska dramafilmen "brothers" med bla Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal och Natalie Portman. En av de bästa filmerna som jag har sett på länge! Ett drama som verkligen grep tag i mig...En riktig snyftare!

Filmen handlar om två bröder: Sam som är marinsoldat och gift familjefar. Tommy har precis kommit ut från fängelset.
Sam skickas ut för ett uppdrag i Afganistan och kort därefter meddelas hans fru Grace om att han har omkommit i strid...Mitt i sörjandet så finner Grace och Tommy varandra...

Här kan du se trailern

Betyg:  av 5 möjliga

 

                                     


 
                                                   /sara


My candyland

Igår så blev det ett besök i godisbutiken "my candyland" Den har ju visserligen funnits ett tag men detta var mitt första besök där men absolut inte mitt sista. Ett himmelrike för gottegrisar som mig. Över 500 sorters smågodis, en avdelningmed naturgodis, en lakrits hörna, polkagrisar, choklad-avdelning, storpack/tax free-förpackningar, en avdelning med amerikanskt godis, mm. Yummie! :)

               
             Struntade i smågodiset och körde latvarianten med färdigförpackat igår.


                                               /sara

gårdagens

Kändes som om det blev en hel del gjort igår. En sväng på stan, (ska tillbaka dit idag...) besökte en "ny" godisaffär, (mer om den senare) samt se en bra film. (recension kommer...)

Gårdagens:

                
                 kofta: la redoute, topp: mq, jeans: levis


                                           /sara


Besök av L:s farmor och farfar!

Blev svenska älgfärsbiffar och kartoffel till middag i dag. Till efterrätt fick vi någon kaka gjord på äpplemos, sylt och kaksmulor som L:s farmor bakat. Riktigt gott med grädde till.




/Malin

Utflyktens dag

I dag börjades dagen med väntan på att Victor skulle komma hem till oss.

När dom väl kom hem gav vi större syskon oss i väg på en tripp till Köpenhamns gator för lite shopping.
Tog bilen till staxt utanför och sedan blev det pendeltåg några stationer för att slippa de dyra och svåråtkomliga parkeringarna.

Blev lite handlad dock inte så mycket men är bra för plånboken som behöver spara sig lite till.
/Malin

Finbesök

Just nu så har jag finfint besök från huvudstaden. Pernilla och hennes boyf är här och hälsar på. :)

Nu så blir det filmmys!

                
               


                                           /sara

 


Massa mat!

Har precis ätit Dansk mat.. Blev den röda korven med bröd. Men fan va danskar är skumma människor alltså..


Hur ska jag få i korven i brödet? Finns ju fan ingen skåra eller något hål att stoppa in den i.


Tur vi äger en kniv för är ju tydligen så att danskar tycker att man ska skära skåran själv.
Varför kan dom inte ha det lika smidigt som hemma?

/Malin

Ännu inte hemma!

Blev väckt i morse av att det var dags att ge sig i väg till Gentofte för att hämta hem bror med familj från sjukan. Väl där blev det dock inte riktigt så utan dom ska sova kvar tills i morgon.

Fick dock stanna över en timma och bara mysa med en sovande trollunge. Efter det bar det av tillbaka till lägenheten för lunch för att sedan vända tillbaka till Gentofte igen för att mysa ännu lite under den ordinarie besökstiden.

Nu blir det att slappa hemma, snart blir det nog att öppna lite bacardi och njuta framför tvn.

I morgon är planerna att L & V äntligen ska få komma hem och då ska vi syskon dra i väg på utflykt. Vart får ni veta i morgon.

/Malin

The tattoo

Tja, det är väl lika bra att visa er tatueringen. Ni får dock ha lite överensseende med att den fortfarande är under läkning samt att den skall justeras lite (fyllas i mm) om några veckor. Jag är lite av en perfektionist-hitler nämligen...

För er som har svårt att tyda den så står det "Alis volat propriis" Latinsk översättning som betyder: "Hon flyger med egna vingar."
De flesta har frågat om det gjorde ont? Nja, inte speciellt...förutom ett visst ställe. (Första bokstaven i sista ordet kändes dock en del...) Kan ju lugnt säga att jag har fått mersmak. Ska göra nästa tatuering i slutet av månaden och har ca 4 st till inplanerade vartefter! :)

               


                                                    /sara


RSS 2.0