shopping och thaimat med Karlsson...

Det slog mig nyss hur härligt det är med semester! Annat var det för min vän Karlsson, som skulle iväg och jobba natt. Stackarn var ju var ju lika seg som jag efter shoppingen, thaimaten och skrattandet åt knäppa youtube-klipp som vi ägnat oss åt på eftermiddagen/kvällen. Skillnaden var ju att jag kan fortsätta slappa nu, då han ska jobba fram tills kl 7 imorgon bitti, muhahahaha =D

               
               Karlsson tar seden dit han kommer...dvs ingen kniv och gaffel.
                thaibuffè är mums!

                                                /sara


Udda fobier...

Vi har alla våra fobier. Men har ni hört talas om någon som är rädd för inlagd gurka?
            
              klipp:youtube

                                                  /sara

Beslutsångesten gav mig dubletter...

Ibland så får jag sådan himla beslutsångest angående vilken färg jag ska köpa då det gäller ett visst plagg. Igår då jag gick på stan med Fia så var det ett sådant tillfälle...Så för att undvika att jag ångrade köpet då jag kom hem, så fick en av varje färg följa med hem...både av toppar och pumps. Men jag ser det som en investering, pumps är tidlöst och bastoppar är ju alltid bra att ha.

               
                denna topp fick följa med hem i 3 olika färger.
                 
              
               pumps tillhör favorit modellen då jag köper skor...

                                     /sara

bästis...

Igår så spenderades dagen ihop med min allra bästa vän, Fia...
Något som mina kompisar har som gemensam egenskap är att de flesta är väldigt bra lyssnare och Fia är inget undantag, vilket är en himla tur eftersom jag själv är en riktig pratkvarn...Mestadels så brukar samtalsämnet kretsa runt mig men igår så handlade det om något helt annat nämligen Fia`s fötter...

             
           Härligt och vara gravid i värmen...och jag som tyckte att mina fötter hade 
           svullnat upp. Men Fia har det värre än värst där... Nu är det faktiskt mest
           synd om Fia...
          
           världens finaste mage har hon iaf, tösen min...

Som om skrattfesten hon bjöd på, inte vore nog så hade hon även med sig en sak till mig! =D Återkommer med det senare...
                                       /sara

Ang. mina fejkbröst...

Mina förväntningar var skyhöga på de nyinköpta, fejkade "löstuttarna" Kanske rentav föööör höga. Jag skyller på att det var en duktig säljare... ;) Trodde liksom att de skulle sitta kvar lite längre än en ½ timme, men icke då. Det var väl en himla tur att jag provade dem hemma innan jag gav mig ut på krogen med dem.
Så här gick det till: För det första så var det sjukt svårt att få ett jämt resultat. Man vill ju liksom inte att det ena bröstet skall sitta 5 cm högre upp a`la Tori Spelling...Sen efter att jag vankat runt hemma med dem i ca 30 minuter så låg mina nya bröst och skramlade i klänningen, fick även känslan långt i förväg att de skulle ramla av, typ att de var för tunga för att bära upp sin egen vikt (de fästs ju direkt på kroppen) Så nu vet ni det! Ni kanske upplever dem annorlunda, vem vet!? För er som är sugna att köpa ett par så finns de bla hos nelly.

                
                plastic fantastic...nja...

                                                     /sara

             

Friis & company

"Lite vardagslyx för kvinnor i alla åldrar" Det var idèn bakom det danska märket "Friis & company" då det startade i slutet 90-talet. Och visst har de lyckats! Jag är själv ett stort fan av märket som varje år levererar flera olika kollektioner: väskor, skor, smycken, kläder och underkläder. Nyligen så fick jag reda på att chique har ett bra utbud av det danska märket- härligt!
                
                
                 bild: chique

Här kommer lite fler tips på webshops där du finner friis & company:
* nelly
* zoovillage

* stayhard
* valentin

* tid och lust

                                         /sara

Avbryt ledigheten.. snälla!

Det är väl lite så samtalet i går lät, fast inte exakt med dom orden.
Vet att jag är ledig pågrund av intjänade timmar och inte för att jag offentligt har semester så när den roliga delen av mitt jobb ringde i går kände jag mig ju tvingad att säga ja till jobb i kväll eftersom inget fanns planerat mer än körlektion och besök hos mamma i dag.

Så här blir det alltså att avbryta ledigheten för några timmar jobb, blir dock bara mellan 3-4 timmar och förhoppningsvis rätt trevligt eftersom vädret är okej och dom boende gulliga.


Här jobbar jag för er som inte visste det.
Skitigt hus? Ja ellerhur, men snälla säg det till fastighetsskötaren för han verkar inte se något fel


/Malin

Sveriges finaste...?

En av mina kompisar har Norrköpings finaste innergård utanför sitt fönster, eller kanske tom Sveriges finaste innergård? Jag vill också ha så fin utsikt då jag sitter och äter frukost eller varför inte sitta där och mysa med goda vänner ljumma sommarkvällar?
Från en kompis till en annan...Nu skall jag göra mig iordning för att fräffa Fia. Ska bli underbart kul!

                

               

                                                 /sara


Ett guldkorn?

Det finns en hel drös med billighetsvaruhus i norrköping: överskottsbolaget, rusta, lidl mf...
Vanligvis så är det mest skräp, tycker jag. Men ibland så har man ju sprungit på ett par riktigt bra produkter, så prova på om du är våghalsig. Det kostar ju inte så mycket trots allt, och man kan finna riktiga guldkorn. Jag ska ge er lite tips på guldkorn som ni kan finna på billighets-kedjorna:

Överskottsbolaget: har bra bodylotion och duschpeeling (kommer dock inte ihåg namnet på hudvårdsserien.)
Lidl: har grym glass. Okej inte i klass med b&j men bra mycket godare än gb, sia, mf och den är tokbillig dessutom.
Rusta: Hade jag faktiskt inte hittat något guldkorn på förrän några dagar sen och då fann jag denna...

        
       Det är ett serum för ansiktet. Förpackningen innenhåller ett natt och ett dagserum.
       Kostade endast 59 pix på rusta. Ett riktigt kap!

                                               /sara

Härliga sommar...

Har suttit nästan hela eftermiddagen på altanen och bara slappat i sol blandat med skugga för att inte bli kräfta lagom till kräftskivorna som komma skall.

Blev en tur på körskolan i morse och fick för första gången sedan dom allra första lektionerna köra clion igen. Den är ju så söt den lilla bilen, men tycker nog att v50 är roligare att köra nu när man kan grunderna lite bättre.

Har faktiskt gått så långt att jag överväger en sådan kombi sedan när kortet är klart också, menar måste ju ha en kombi för lilla Janssons skull och för min skull måste den i alla fall vara något så där snygg (vilket är svårt att få en kombi att göra)

Tyvärr är dom inte dyra..


Den här var den billigaste på blocket för tillfället och den kostar 99.000kr.
Det är i allafall några tusen för mycket för min plånbok för tillfället.


/Malin

dagens kändiscitat...

Dagens kändiscitat kommer från skådisen James McAvoy: "I`d rather eat dog poo, than exercise"
Träningen inför filmen "wanted" verkar inte givit James någon mersmak...

                                          
                                          bild: USmagazine

                                                       /sara        
                  
                                              

ny plattång och nya bröst!

Äntligen så har jag en ny plattång! Anledningen att jag föll för just denna var de halvböjda plattor och hittills så har den funkat super!
En annan sak som är nytt för dagen är mina bröst! Eftersom jag har ett par toppar och klänningar som kräver en extreeeeemt lågt skuren bh eller ingen alls så kan jag ha hittat en lösning. Plasttuttar på ask! Har inte testat dem än men återkommer med med min åsikt...

                     
tuttar i ask...
             

                                            /sara

Björn på återseende hos egomani

Var så otroligt länge sedan man såg något av Björn Gustavsson nu, så tänkte att vi kör ett klipp med honom för er som precis som jag sitter inne och väntar på något.



/Malin

Kryddparty a´la Malin

Ja i går kväll var man alltså på kryddparty och lite smått blev det beställt med.
Hade ingen aning om att Alpnaering hade börjat med en hudvårdsserie och att dom nu även avhåller sådana partyn.
Blev i alla fall väldigt intresserad av detta nu efter att ha spenderat så mycket tid med Sara att jag fått värsta ångesten inför framtiden. Måste nu påbörja alla möjliga hudkurer för att slippa rynkor och celluliter.
Gick till och med så långt i går att jag bestämde mig för att ta hem krydddamen från i går till mig på ett ansiktsparty.

För er som också känner panik inför åldrandet vi kvinnor tyvärr inte kan hindra utan produkter är ni välkomna 26 Augusti kl 18.30 för att få lite tips och prova på en ansiktsbehandling som alpnaering kan erbjuda.



Bild: Alpnaering.se

/Malin

sommarplågor...

Idag så är det sommarplågor som gäller i min stereo. 

             
               hämtat hos youtube

                                             /sara

från stockholm...

Som vi hade laddat, Malin och jag...Men sen så shoppades det inte alls speciellt mycket när vi väl var i stockholm. Dels så kunde det nog bero på den helt galna värmen, sen så var det väldigt utplockat bland reorna och butikerna hade inte riktikt hunnit få upp sina höstkläder än, vilket var synd.
Reor är något som jag oftast tycker är väldigt, väldigt trevligt, men det är nästan så det vänder sig i magen på mig då alla kläderna ligger uppvräkta på ett bord i en enda röra, under skylten: "allt på bordet 49 kr" Sen så står det fullt med tjejer och river i allt de kommer åt. Just detta fick oss och vända på klacken då vi tex tänkte gå in i butiken Zara, där man annars kan hitta riktiga guldkorn.
Så denna gången så fyndade jag endast på två av alla hm-butikerna som finns i stockholm. Alltid lika pålitlig butik. I love Hm! ;)
 
kortärmad cardigan med söta fickor (se lilla bilden)
T-shirt/klänning, i ekologisk bomull såklart!

                                                   /sara

Kathy.. dock inte på rean

Har egentligen itne tid med bloggen just nu för är mitt uppe i att byta kläder och göra mig i ordning för att lämna tomten. Vilket innebär, byta från dagens "arbetskläder" till någon söt klänning.
Ska nämligen besöka mamma och följa med henne på kryddparty, ska även passa på att ta med ltie mer tvätt ut till mamma så min tvättkorg blir tom. Känns som jag lever på 50-talet eller något... ingen dusch, tvättmaskin och endast kallt rinnande vatten för tillfället. Tur man är född på 80-talet så man endast är utan detta en kortare tid, och super tur att man har en mamma som man kan åka och tvätta och duscha hos.

Nu till saken...Trodde inte mina ögon när jag satt och bläddrade på asos.com. Dom har börjat sälja.....








Tyvärr ligger dom i samma prisklass som i Sverige och inte som i Usa, men vad gör det!
Är ju ett stort plus att dom i alla fall nu går att få tag i även via nätet, dock i endast  få tal modeller  väskor & plånböcker.

/Malin





om mig...

1) Vad åt du till frukost?
2 st fattiga riddare och äggröra 
2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.
hänvisar till "fläskläppsbilden"
3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
från Daniel
4) Vilken färg har din dator? Alltså skalet...
svart/grå 
5) När var du arg senast?
kommer inte ihåg...
6) Ditt bästa minne från skoltiden?
studentbalen var fin...
7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
syokonsulenten var en riktig plåga...
8) Yoga eller löpning?
tränar tyvärr aldrig men borde börja snart...
9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
köttbiten! utan någon som helst tvekan.
10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
glaumor, cosmopolitan, veckorevyn, plaza, etc
11) Favoritkaraktär i deckare?
Seeley Booth, manligare varelse får man leta efter.
12) Teveprogram du aldrig missar?
desperate housewives och prison break
13) Vem är du avundsjuk på?
för stunden ganska många...Jag är en missunsam jäkel...
14) Din bästa revansch?
ingen jag kommer på...fast det är klart att det alltid kul att knäppa folk på näsan som inte trodde att man kunde...
15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
Har nog inte träffat varken den bästa eller sämsta än....men jag gillar min nuvarande chef.
16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta? Orsak?
sniglar, inälvsprodukter mm...behöver nog inte ange orsaker...
17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
svårt val...men Patricia Field kanske...
18) Kaffe eller te?
gillar båda men kaffe är nog snäppet godare...
19) Skostorlek?
36
20) Hur ofta är du på IKEA?
-så sällan som möjligt...
21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...
En fin lägenhet (med extra allt) som jag ev skulle sälja senare. Sen så skulle jag skicka iväg mina föräldrar på en thailands-resa och slutligen ta med mina fina tjejkompisar på en shopping-resa till USA...

lista lånad från:bloggkommentatorerna

                                                /sara

AA mani..

Fanns skapligt många American Apparel affärer i CA, men trots detta besökte jag inte en enda. Jag vet att det låter illa men tyvärr var det så.
De gångerna vi passerade någon var det inte med folk jag kunde övertala att stanna.

Södermalm är nu min nya älskling, så otroligt vackert och så harmoniskt. Var säkert för att det är sommar och temperaturen var runt 30 grader i lördags. Men är det alltid så här denna årstid så varför inte skaffa sig en lägenhet där och bo där vid shoppingtillfällen eller utgångar?!
Dock lär det få vänta med tanke på lönen man har i dag och priserna på lägenheter i Stockholm.

I alla fall fick äntligen besöka en AA-butik i verkligheten och det var verkligen underbart, tyvärr var det väldigt utplockat bland storlekarna. Men vad gjorde det då min plånbok säkerligen var glad med tanke på alla utgifter som varit och kommer att vara kring badrum och annan renovering här hemma.

Helt tomhänt lämnade jag dock inte affären...



/Malin

B&J test....

Vi på egomani har funderat lite på att börja betygsätta olika produkter, tex huvvårdsprodukter, godis, smink, glass m.m.

Jag tänkte nu påbörja detta med ett Ben & Jerry test. Att just det blir första testet beror på att vi båda här på egomani har blivit helt besatta av denna glass. Test kommer fyllas på vart efter att vi prövar nya smaker så kolla regelbundet detta inlägg som kommer gå att hitta under kategorin Egobetyg.
Betyg sätts mellan 1-5 st  



































Vill tillägga att ett i resultat innebär att glassen är god men smakar inte mycket bättre än vanlig glass. Det vill säga är inte värd sina 49 kr.

/Malin

Bilder från helgen...

Slänger upp lite blandade bilder från helgen:

 Jag tillsammans med en jättestor toblerone...
 dessa "charmknuttar" träffade vi på...
 Pernilla och...
 jag påväg för att möta upp...
 Danne och co...
 Sen vidare till palace, där vi träffade min gode vän Karlsson...
 moi...ca 30 minuter innan fläskläppen...
 påväg hem så såg vi en vilsen kotte(!?)

så såg min lördagskväll ut...

                                                     /Sara

Vi bor på landet..

Får be om ursäkt att ni inte fått höra något om Shopping, Södermalmsshopping från min sida.
Men går dagens väder gjorde ju att jag var tvungen att sätta fart i trädgården så det blir något gjort innan hösten knackar på.

Blev bland annat en resa till plantagen och ett par nya fräsha blommor inhandlade, påbörjade även arbetet med att lägga plattor till grillplats men där hann jag tyvärr inte färdigt på grund av ett regn och åskoväder som drog in över oss.


Fint?

Nu ska här ätas frukost för att sedan slutföra arbetet med grillplatsen, därefter blir det ogräs som ska hackas bort.

/Malin


Så här ser jag ut efter gårdagens utekväll...

Så här snygg var jag, då jag vaknade upp tidigare idag: en liten fläskläpp efter gårdagens krogbesök...

          
                
                aj, aj, aj...

                                           /sara

Södermalm+egomani=sant

Gårdagens Stockhols-shopping var verkligen hur bra som helst, möjligen i varmaste laget.
 Det var besök på södermalm. Mitt första besök av den stadsdelen. Men ack så charmig. Skulle jag bosätta mig i Stockholm så skulle det helt klart bli där. Ben and Jerry-frosseri...varför har inte norrköping ett glasskiosk som säljer 18-sorters b&j-glass!? Och slutligen lite shopping, såklart!

               
                3 kulor av paradiset, yummie!
   

Tack för världens underbaraste (och svettigaste) dag, tjejer!

                              /sara


organic cotton

Visst tusan är det något speciellt med ekologiska kläder!? En helt annan åsikt hade jag dock första gången som jag kom i kontakt med ekologiska kläder. Det var min killkompis visade upp sin (fula) blekbruna t-shirt, för ett par år sedan. Min första tanke var då att den gick och äta. (ja, ni hör ju själva hur trög jag kan vara ibland) Vaddå ekologisk? typ som hans mani för ekologisk mat då eller? Kan ju säga att den här killen köpte ALLTID ekologiska varor ist för "vanliga" även om de små bananrackarna var hälften så stora som "vanliga" Och att t-shirten var blek och tråkig i färgen gjorde ju inte saken bättre. Den såg helt enkelt ätbar ut...
Annat är det idag då nästan varenda stor butikskedja säljer (snygga) kläder i ekologisk bomull. Själv så är jag idag ett stort fan av hm`s organic cotton-kollektioner, som bara blir bättre och bättre för varje säsong. 

               
               2 st toppar från hm`s organic cotton-kollektion
    
 de 5 topparna ovan kommer ej från organic cotton...

                                   /sara

Planerad vecka.

Ja då har jag precis som Sara avslutat mitt sista arbetspass på ett tag. Dock har jag inte semester ännu utan är bara långledig. Jobbar mitt nästa pass först nästa fredag och sedan blir det bara lördagen med innan man lutar sig tillbaka under ytteligare en semester vecka.

Nu tycker väl alla att jag har lyx, ledig 6 dagar är ju nästan som en extra semester vecka, och det är ju sant men kan lova att var enda dag har något jag måste göra.

Kommande vecka ser ut som följer:

Lördag 26/7:
Hel dag i Stockholm med två av mina favorit tjejer, och en massa Ben & Jerry glass. Ska även försöka hinna med att fira mina kusinbarn som fyller år.

Söndag 27/7: Fira ungarna om jag inte hinner på lördag och om det i så fall passar dom. Annars blir det storstädning hemma och fortsatt arbete i trädgård och badrum. Ev även åka och handla lite till badrummet.

Måndag 28/7: Åhh i alla fall en dag då det finns lite mindre planerat, blir nog pyssel i trädgård och hem (låter som värsta trädgårdstanten nu, men har ni sett hur det ser ut på min tomt så förstår ni varför även dom mer ointresserade måste fixa)

Tisdag 29/7: Körlektioner på morgonen, sen hoppas på att övertala mamma att köra lite mera med mig.

Onsdag 30/7: Även i dag körlektioner på morgonen.

Torsdag 31/7: Hemligt uppdrag ;) Ne skämt o sido, ska göra något jag inte tänker berätta just nu...

Ja det var den veckan. Ni ser hur kul jag ska ha..

Mitt påbörjade trädgårdsarbete... har i alla fall gjort kant och rensat förfullt.

Nu kom jag på en sak. Kan ju fråga er om råd vad ni tror blir bäst på denna gång. Där gräset är i dag tvekar jag mellan att:
1. gräva bort allt gräs och lägga grus ända ut till branten, längs brantens kant i så fall placera kantsten. I det nya gruset som blir vill jag då lägga 3 runda eller fyrkantiga rabatter.

2. Låta gräset vara kvar och lägga kantsten längs den kant som i dag är grävd (som ni ser längs med linan på bilden) och sedan lägga 3 runda eller fyrkantiga rabatter på gräset.

Snälla ge mig tips på vad ni tycker blir snyggast.

/Malin

överskottsenergi!

Överskottsenergi, det är precis vad jag har just nu. Trots att jag har jobbat mitt sista natt-pass innan semestern så kan jag inte somna. Så det får bli till att lägga sig tidigt ikväll ist, trots att det är fredag. För imorgon så bär det av till Stockholm igen. Denna gång tillsammans med Malin och Frida.
Finns dock 2 orosmoment inför morgondagen:
* Mitt och Malins problem: morgondagensklädsel???
* Frida är mest orolig att det ska bli outhärdigt varmt då vi plöjer butikerna...

Här är några saker som jag brukar försöka klämma in då jag besöker stockholm i shoppingsyfte:
* Besöka så många hm-butiker som möjligt
* Kolla läget på hötorget, massor av färsk frukt och snittblommor
* Köpa med sjukt goda kakor från seven eleven^
* Sauk gallerian innehåller bla: pilgrim, friis, topshop, pashion cosmetics...
* Såsa runt inne på beyond retro, här gäller det att ha tålamod...

                
                Jag kan rekommendera seven elevens galet goda havrekaka, yummie!

                                          /sara

Dan före dan...

Då kan man säga att det är "dan före dan" Nej, jag menar inte julafton...Ikväll så avverkar jag mitt sista arbetspass innan min andra semesterhalva + att det är löning imorgon. Det kan ju inte bli mycket bättre. Hoppas bara att det fina vädret håller i sig minst 2 veckor till.

Så idag, dagen innan så har jag gjort följande:
* bokat 3 st biljetter till stockholm.
* Städat, vill ha ett snyggt hem då semestern börjar
* hämtat ut mina höstkläder från hm
* sovit
                
                återkommer med paketets innehåll senare...

                                              /sara
                 

Eva Mendes

Nu till hösten så kommer ni kunna se skådespelerskan Eva Mendes ansikte (och kropp) pryda Calvin Kleins kampanj-affischer, i dubbel bemärkelse dessutom... Skådespelerskan som bla medverkat i filmer som Training day, Hitch och Ghost rider kommer nämligen vara ansiktet utåt för både parfymen "secret obsession" och underklädeskollektionen "seductive comfort"

                             
                             bild:people

                                              /sara


happyhair...

Tycker du liksom jag att det är hur snyggt som helst med en fläta som pryder toppen av huvudet!? Själv så har jag inte haft någon möjlighet att ha sådan frisyr eftersom mina längder är för korta. Men nu så har jag hittat en ev lösning på mitt i-landsproblem: ett diadem med en påklistrad, färdig fläta. Hur smart lösning som helst ju. Finns hos happyhair i olika kulörer för endast 59 pix!
                                            

                                 /sara

jackass...

Idag så har jag legat o pressat i solen nästan hela dagen, vilket gav resultatet: AJ! Att jag aldrig lär mig det där med hur länge jag kan vara i solen innan jag blir kräftröd. Skyller på att glädjen tog över förståndet då solen äntligen tittade fram.
Well, nu så sitter jag iaf och luktar mysko efter all smörjning med after sun-lotion. För att påminna mig om hur dum jag är så tänker jag smaska chips och kolla på jackass nu. Precis min typ av humor... =D

               

                                     /sara


somrigt, det var länge sedan.

Är nu över 2 veckor sedan man kom tillbaka till Sverige och samtidigt förlorade allt vad sommar och sol är.
Har ju i stort sett regnat något varje dag sedan man kom hem.

Tyvärr är det inte lön förrän på fredag och plånboken är verkligen inte mycket kvar i nu så har försökt hålla mig i från allt vad shopping heter dessa 2 dagar som jag nu varit ledig. Men efter att ha legat på knä och skrubbat badrumsgolvet, vilket tog timmar och kan tänka mig att man fortfarande kan hitta slipdamm om man letar tillräckligt noga.
I alla fall när man gjort något så tråkigt vill man ju gärna göra något roligt, och vad är bättre än shopping?!
I dag fick jag dock nöja mig med lite fönstershopping över nätet och har i alla fall hittills klarat mig från att köpa något :)


En somrig sko, som inte alls är läge att köpa om man bor i Sverige.
Källa:
ellos


/Malin

namnsdag

Igår så firade jag min namnsdag i efterskott. (min enda namnsdag, dessutom...Sara, inte Johanna) Och visst är det mer än trevligt bli firad med tårta och paket!

               
               Detta var nog en av de godaste tårtorna som jag smakat, någonsin...
 paket till mig...
 innehållet: en muffinsplåt...höll på och skratta ihjäl mig då jag såg vad det var. Brukar nämligen bli retad för att jag är så usel på matlagning och bakning, Jag kan inte ens få muffinsarna att stanna kvar i formarna, eftersom jag vill ha stoooooora muffins. Så det slutar alltid med att formarna ger vika och smeten ligger på plåten, inte i formarna då de kommer ut från ugnen.

Vill även passa på och säga grattis till:
* dagens namnsdagsbarn: Magda!
* dagens födelsedagsbarn Camilla! välkommen till fel sida av 25 års-strecket! ;)

                                                               /sara

stackars stackare.

Synd om dig? Ne det tycker jag väl sällan. Som vanligt synd om mig så klart.
Under gårdagen fick jag en mystisk värk i min handled, så där som man kan få om man sovit på den på något konstigt sätt. Ni vet säkert hur jag menar. Men vid de tillfällena brukar det ju gå över efter ca 1 dygn och inte bli värre som det har blivit för mig. Så vad är det för fel på stackars Malins handled?!



Har nu blivit en sådan värk att minsta lilla rörelse gör vidrigt ont. Hr därför fått sno Janssons gasbinda och be Mr O att linda min söta lilla handled.

/Malin

money, money, money

Idag så är jag ledig och i vanliga fall så brukar jag ägna dessa dagar till att spendera pengar på mig själv. Men inte idag, för det är ganska så tomt i börsen. Malin och jag satt och diskuterade våra ekonomiska problem så sent som igår, eller snarare vi pratar om pengar jämt. Men som sagt, inte långt kvar till löning nu. och därför så passar jag på och ge er en liten vardagslyx-lista på vad jag gillar att göra då jag är ledig: (med pengar ;) )

* shoppa gärna på bortaplan
* äta gott tillsammans med nära och kära just nu så skulle tacos eller en fin köttbit sitta fint.
* ben and jerry frossa helst ensam, får mer för mig själv då ;)
* streck-titta på sin favorit tv-serie
* utgång tillsammans med tjejkompisarna

Som ni ser så kostar de flesta nöjen, vilket jag tycker kräver högre lön så att man kan vardagslyxa hela månaden ut.
Jag avslutar med att citera min killkompis: "De som är bra på att spendera pengar borde få mer i lön än de som inte slösar...Jag tar ju tom lån för att kunna spendera mer..."

               
                Två flugor i en smäll: stockholmsshopping och b&j-glass i lösvikt...

                                              /sara


topshops nya rusningsvara?

Ingen har väl vid det här laget missat topshops kopia av den randiga miu miu klänningen? (fast i kjol-variant)
För er som missade den pågrund av det kollektiva ha-begäret så finns nu en en ny kjol som går i samma stuk. 
                                                

                                                           /sara
            

Sara skapar beroenden..

Rubriken förklarar kanske inte allt. Men säger er bara, akta er för Sara när det gäller att veta vad som är gott, mindre gott eller för gott.

Här är beroendet jag skapat på grund av en våffelfest tillsammas med Sara och en till kompis.


Ben & Jerry! 
Kan dock tillägga att denna smak var en av de mindre goda för er som vill skaffa detta glassberoende.

Tänk bara på att undvika glassen helt om ni är känsliga mot laktos annars rekomenderar jag en resa till USA och cvs så att ni kan införskaffa mirakeltabletterna som reducerar mjölksockret ur produkterna.

/Malin


Kommer ni ihåg den här...?

Kommer ni ihåg min randiga vintage-klänning? Om inte så ligger det en bild på den nedan, den lilla bilden. Nu har jag iaf kommit till skott och kapat av den. Och så här blev resultatet:

              
               Det färdiga resultatet, då jag kapat 20 cm.
...och så här såg den ut från början...

                                                           /sara

kryptonite...

Åh, vad jag gillar den amerikanska gruppen 3 doors down. Just denna låten "kryptonite" går varm i min stereo för tillfället.
Och på tal om nu, så skall jag göra mig iordning inför ännu ett jobbpass...

             
              klipp:youtube      

                                                   /sara

magväska, är det okej!?

Egentligen så tycker jag ju inte att det är okej med en sk magväska. Jag hade en rosa med "Tom och Jerry" i slutet av 80-talet. Sen så mumlade jag väl något om aldrig mer...Men man ska aldrig säga aldrig, kanske...
Var inne och snokade runt lite på asos-rean och hittade en sk magväska. På bilden där modellen bär väskan så ser det chickt ut på något sätt, men den viktigaste frågan är väl då om det ser lika chickt ut på mig? För jag vill ju inte se ut som en bortkommen, paranoid turist på upptäcksfärd.
                

                                                  /sara

hollywood och cupcake...

Vanligtvis då det gäller söta cupcakes så föredrar jag ju att ha dem i munnen, men skulle kunna göra ett undantag om jag hade dessa söta örhängen från det svenska smyckesmärket mi lajki. Ni hittar capcake-örhängen, hollywood-halsband och många andra godbitar från mi lajki hos kyss johanna.

                   

                                              /sara

otursvecka på liseberg...

Igår så var oturen framme igen inne på nöjesparken liseberg, bara 2 dagar efter att karusellen rainbow kollapsade. Denna gång så var det lisebergstornet som stannade. Under ca 2 timmar så satt 15 personer fast på 48 meters höjd. Personerna som satt i tornet fick glädjas åt det lilla: dvs att det fanns toalett, dricka, bullar och godis tillgängligt och att de "bara" fastnade på 48 meters höjd, åkattraktionens högsta punkt är 125 m.
Jag brukar älska att åka alla typer av karuseller men nu blir jag lite nojig... :O
bild: aftonbladet

                                         
                                         lisebergstornet

                                               /sara

gammal!? moi?

Igår så var schemat verkligen späckat: Dagens lugnaste stund var på morgonen då jag höll på och göra mig iordning. Ja, sen så bar det iväg till jobbet på min lediga dag för att sitta i möte till eftermiddagen, ner på stan för att köpa födelsedagspresent till pappa, ut och fira farsgubben och vara social och trevlig trots att jag var så trött att jag lika gärna hade kunnat somna mitt i tårtätandet...
Sist men inte minst så stod det egentligen utgång på kvällens schema med mina gamla gymnasie-kompisar men det orkades helt enkelt inte med. Det blir inte så mycket roligare än så här då man är "gammal" Dvs trött och sliten redan kl 21 på kvällen. ZZZZZZZZZZ ;)

                
                gårdagens outfit
 pappas present. Av orkideen ser man tyvärr bara krukan...

                                                        /sara


Vad har man vänner till?

I slutet av gårdagens våffelfest meddelade Frida att hon skulle in till maxi för att handla shampo. Shoppohlicar som Sara och Jag är hängde vi självklart på.
Blev även ett besök på H&M för att "prova" kläder, men kan det sluta med att man inte köper något trots sin väldigt tunna plånbok? Nja kanske hade kunnat det med endast en Frida som hindrat mig, men med en Sara som alltid tycker man ska köpa så kom ju något med trots allt.


"Du måste köpa den är bara så Malin" Vem kan ha sagt det?

/Malin

Underbara kaka

Börjar med att tacka tjejerna för en fantastisk våffel fest i går, super trevligt.

Sen vill jag bara sukta alla med vad våran underbara vikarie bjöd på i dag till p-mötet.


Kan man ha bättre vikarier?!

/Malin

Eva Longorias klipp...

Eva Longoria har kapat sitt långa, mörka hår. Så här blev det:
Snyggt och fräscht, tycker jag. Men allt klär ju en skönhet, som man brukar säga...

               
                före och efter-bilder lånade av people

                                                   /sara


prinsessan och sjörövaren

Ja, så här såg det ut igår då Malin, jag och Frida hade våffel-partaj. Det var verkligen supertrevligt, som alltid då man umgås med dessa härliga damer.

 Gick väl lite si och så med våffelsmeten. Blir nog så då 3 olika kockar rör i grytan...
 Så här såg den första våfflan ut...
 Stor dag för Malin och Frida som testade B&J-glassen för första gången.
 Vi fick ordning på våfflorna till slut. De blev dessutom riktigt goda...
 Jansson fick också smaka våfflor...
 Söta Frida hade med presenter till mig och Malin i form av polkagrisar... Se namnet på polka-stängerna: prinsesstång och sjörövarstång, gulligt värre.
 Tekniskt geni, eller hur var det? ;)

                                         /sara

American apparel`s 3-i-1-klänning

Glöm det där med 2-i-1-plagg, nu är det 3-i-1-plagg som gäller... Det är american apparel som slår på stora djungel-trumman igen. De är ju som ni säkert vet vid det här laget, experter på att tillverka användbara bas-plagg i bra kvalitet och detta plagget är då inget undantag: snygg randig kjol eller klänning, ja vilket du nu föredrar...

                                            

                                                       /sara
           

Äntligen har min bebis kommit.

Alla tror säkert jag pratar om ytteligare en väska i min samling men där har ni för en gångs skull fel.
Min nya och super efterlängtade telefon anlände i dag. Har ju tjatat om att jag vill ha denna sedan vi hade Usa besök förra sommaren.

Hade förberett mig väl och köpt på mig skydd och rosa väska som den ska få ligga i.


Då telefonen ligger på laddning på säkert ställe får ni tills vidare bara se min ask.


Fick i dag återigen ett bevis på att jag egentligen är blond. Satt i 15 min och försökte få upp sim kortsluckan.  Fast forstod ju i och försäg vart den var men lyckades ju inte få upp den på något sett så fick rådfråga "datanördar" och på 2 min hade jag hittat verktyget som medföljde och fått upp luckan. Tur att data och speciellt mac nördar existerar.

/Malin

/

I`m not there

Vet ni vad? Filmen "I`m not there" som jag så länge velat se, kommer på utomhusbio i norrköping. Vi får hålla tummarna att vädret är fint då. dvs inget regn och så lite mygg som möjligt...

För er som inte har hört talas om filmen så kan jag ju berätta att det är en slags biografi om Bob Dylan. I filmen så gestaltas han av inte mindre än 6 olika skådisar bla Heath Ledger och Cate Blanchett.
Onsdag 6/8 kl 21.20...

            
            En av världens absolut bästa låtar är skriven av Bob Dylan... Klipp:youtube

                                       /sara

lack och iron maiden...

Ikväll så spelar hårdrocksbandet iron maiden på ett mer eller mindre fullsatt stockholms stadion. Så vad passar då bättre än att kränga på sig sin gamla iron maiden tröja dagen till ära...Nej, jag ska inte på konserten även om det säkert hade varit en upplevelse utöver det vanliga. Jag ska nämligen hem till min andra blogg-hälft, Malin på eftermiddagen. Men först så ska jag måla naglarna med det korall-färgade lacket som jag fick av mamma härom dagen, sen så blir det en sväng till affären för att köpa glass...

              
               favoritlåt med iron maiden: "wicker man" så nu vet ni det...

                                              /sara

Lönekonversation.

Som ni säkert vet har ju O flyttat hit och bytt jobb. Detta innebär att han denna månad inte får särskillt mycket i lön eftersom vi var på semster så han bara får lön för 7 dagar eller något.


Mr O: Älskling kolla in hur mycket jag får ut i lön denna månad.
Malin: Okej får jag se då..... wow du får ju nästan ut 3000kr.
Mr O: Ne det är bara 2945 kr.

(snacka om att vara petig)



Mr O på den nivå han trivs ;P

/Malin

Nu är jag trött på att städa

Hittade denna lista på en blogg jag klickade mig in på och ja vill man inte städa mer får man väl hitta på något annat att fördriva tiden med tills man ska till jobbet om så där 1 timme.

Så här kommer något lite mer onödigt göra...


1. När gick du upp idag? ca 9.00
2. Diamanter eller pärlor? Diamanter
3. Senaste filmen du såg på bio? Hur ska man komma ihåg vad den hette då... fråga fröken X eller Korpan.
4. Favorit-TV- program? Prison break, desperat homewife, gossip girl
5. Vad åt du till frukost? Två fibermackor med bråvikskorv och ett glas oboy
6. Vad är ditt andranamn? Maria
7. Din favoritmat? Grillat & Tacotårta
8. Vilken mat gillar du inte? Allt som innehåller vita böner
9. Favoritchips? Föredrar popcorn
10. Vilken är din favorit-CD för tillfället? Ingen
11. Vilken bil kör du? Alla på körskolan. Men snart ska man köpa egen.
12. Favoritmacka? Lindahls Paulúns mackor
13. Vilka är dina favoritkläder? Jeans & någon söt top
14. Om du fick åka vart du ville på semester? Tillbaka till LA eller till New york
15. Favoritklädmärke? Alla älskar vi väl H&M
16. Var vill du dra dig tillbaka? Hemma i soffan framför tvn med datorn i knät
17. Favorittid på dagen? Tidig kväll
18. Var är du född? På BB, för mamma hann faktist förbi farstun
19. Vilken är din favoritsport att se på? Fotboll
20. Coca Cola eller Pepsi? Coca cola light, vanlig smakar för mycket socker för min smak
21. Fotboll eller ishockey? Fotboll så klart, på hockey ser man ju inte pucken tillräckligt bra
22. Är du en morronmänniska eller nattuggla? Kvällsmänniska
23. Pedikyr eller manikyr? Manikyr
24. Några spännande nyheter att berätta för oss? Nyheter.. hmm allt som händer i mitt liv finns ju redan  på egomani
25. Vad ville du bli när du var liten? Dagmamma med massor av barn och fullt av djur på tomten
26. Bästa barndomsminnet? Svårt, men ett bra är campingsemestrarna. Så mysigt med tältande
27. Varit i Afrika? Nej vad har dom för shopping där förutom sand och kameler?
28. Nånsin rullat in någon i toapapper? Nej men tittat på när O gjorde det med lillsyrran. En rolig syn
29. Varit med om en bilolycka? Nej
30. Favoritdag i veckan? Lördag
31. Favoritrestaurant? Finns ju många, så bra så länge det finns riktiga köttbitar att stoppa i magen
32. Favoritblommor? Orkidé, fast inget jag skulle skaffa då jag är en blomsterdödare
33. Favorit-snabbmatsrestaurant? Föredrar nog pizzeria Vesuvio
34. Äger du en cykel? Ja, en gul ful sak
35. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort? Accent, Macys i Usa eller förresten alla väsk och skoaffärer
36. Läggdags? Det är väl när ögonlocken börjar att stängas
37. Vad lyssnar du till just nu? Mamma ser på något på tv som låter som opera
38. Favorit färg? Rosa, men det vet väl alla?!
39. Hur många tatueringar har du? Zero, men funderade på att tatuera in min bebis för så där 3 år sedan. Så vem vet..
40.
Vad är denna lista bra för? Tidsfördriv för min del, och information om mig för er som inte har bättre saker för er än att läsa denna.


/Malin

Projekt nytt badrum inleds

I dag ska min söta pojke och hans kompis påbörja renoveringen av vårat otroligt slitna och sjukt fula badrum.
Ska bli extremt kul att få ordning på det då någon knäppis (min far) valde att måla det i extremt konstiga färger får så där 10 år sedan.


Snyggt? Inte direkt va!

Har i dag ägnat i stort sett hela förmiddagen åt att riva ner alla hyllor, badrumsskåp och plocka ner alla mina saker så att pojkarna ska kunna sätta igång så fort de anländer. Inget vidare roligt göra men blir ju riktigt kul när det blir färdigt.
Ska forsätta med att dammsuga, skura golv och tvätta av vägarna lite nu.

/Malin

Ruter dam

Hur sorgligt det än känns och säga det, så är det ju faktiskt så att halva sommaren redan är gången.Och det börjar bli dags att tänka över årets höstjacka. Vill därför passa på och tipsa om dessa rutiga godbitar. Ett alternativ till den trista enfärgade jackan. Den gul/svarta kommer garanterat pigga upp vilken höstdag som helst!

             
           finns hos asos

                                        /sara

Första Sverige shoppingen efter semestern

I går började helvetet på riktigt igen. Allt var återigen som vanligt på jobbet.
Så för att pigga upp mig själv innan man gav sig in i helvetet tog jag en tur på stan efter körskolan.
Som alltid fick ju något följa med hem även om jag denna gång var snäll mot plånboken och endast spenderade några lappar.


Affär: H&M som ni kan se på prislappen.

/Malin

avtagbar rumpfyllnad...

Enligt dagens kroppsideal så finns det typ 2 ställen på kroppen där det faktiskt är tillåtet och ha lite put. Bystpartiet, fast det vet i tusan längre. Alla plockar ju ut sina inlägg...så vi får väl säga 1 ½ ställe.
Och rumpan får gärna puta lite. Men dessvärre så föds ju långt ifrån alla med Jennifer Lopez-rumpor. Nu kan det vara så att det finns en räddningför platta bakdelar. Det franska underklädesmärket Huit tagit fram en vadderad trosa. Den ska ge rumpan ett fylligare utseende utan att ge intrycket onaturligt...
Finns hos accessora
                     
                               

                                               /sara

Grilldag...

Ja, igår så var det grillning för hela slanten. Att få äta grillat kött, färskpotatis med kall sås till lunch, Glass till eftermiddagskaffet och grilla korv på kvällen är ju inte ett dumt sätt att avsluta helgen på.
Men idag så är ju vardagen tillbaka...och inte långt kvar till nästa semesterhalvan...

      
               
               mums!
              
               glassigt...

                                      /sara
           
             

Ingen skilsmässa...

Sedan outfitbilderna började dyka upp här på bloggen så har min omgivning börjat oroa sig för hur det står till mellan mig och min lugg...Så jag vill med detta inlägget passa på och dementera alla skilsmässo-rykten. Luggen stannar alltså. Jag är liksom fäst vid den (+ att den sitter ju faktiskt fast på huvudet) Anledningen till att den suttit fast i ett hårspänne nu under sommaren är helt enkelt att jag inte orkat med att styla den+ att solbrännan blir mer jämn, so that`s it!
För att göra extra slag i saken så får luggen följa med ut idag då det skall ätas grillat...

                
                 no divorce...

                                            /sara

rött, vitt, svart och rosa...

Jag brukar ha som regel att inte blanda mer än max 3 olika färger. Men titta vad style by stars har gjort. De har sytt ihop färgerna i en supertuff klänning i svart, vitt och rött och himlars vad snyggt det blev!
Även den rosa godbiten föll mig i smaken, hade dock velat ha den i en annan färg...

                  
                 Den 3-färgade klänningen är verkligen en fullträff!

                                           /sara

Skiftande väder...

Ja, idag så har vädret skiftat ordentligt i Norrköping. Från att ha varit runt 20-strecket på termometern och solsken till åskskur just nu så är det är sol och regn. Det blir knepigt och klä sig inför kvällen, så det passar vädret...

               
               Vädret straxt efter lunch idag...
              
               Sen eftermiddag...
               
               kvällsvädret lämnar jag som en tom ruta tills vidare...

                                                /sara

En vecka och saknad.

Det är nu exakt en vecka sedan man landade i Sverige, nästan på minuten. Känner redan en enorm saknad efter den underbara shoppingen och fantastiska värmen, måste tillbaka.
Har i dag i alla fall fått tur med vädret, är närmare 20 grader (rätt okej för att vara Sverige) och i alla fall sol. Vilket man knappt sett sedan man kom hem.

Byte av ämne, Shopping!
Wedins har ta 3 betala för 2 nu i några dagar och kan lova att det fanns en del sötnosar som jag övervägde att införskaffa men då lite andra saker som ny mobil, tillbehör till datorn med mera låg lite högre på listan över saker att köpa får väskorna vänta till i alla fall nästa vecka. Eller kanske i morgon när jag tyvärr måste besöka världens sämsta service ställe (IKEA). Har inte varit där sedan Saras och mitt senaste besök men då badrum ska renoveras nu måste jag få tag i lite tillbehör och tyvärr har jag inte allt för tjock plånbok efter Usa resan och alla utgifter på körskolan.
Så IKEA bojkotten upphör i morgon.

Här lite bilder från lite mer smått och gott som införskaffades under semestern.



/Malin





Är detta min uppföljare!?

Jag upptäckte vid morgonrutinerna att det börjar bli dags att skaffa en ny dagkräm, för den gamla börjar ta slut. Min nuvarande mirakelkräm har ni säkert redan hört talas om: boots no 7. Jag har varit riktigt nöjd med den, men är samtidigt nyfiken på att testa någon ny kräm. ...är gräset grönare på andra sidan?

Accessora har nyligen fått in en ny kräm som man ska kunna se ett resultat av efter 7 minuter. Men ack så krånglig den verkar: helst så ska den läggas på med pensel och sedan medan den sjunker in i huden så skall man helst undvika och le, prata eller göra andra ansiktsrörelser som kan sabba resultatet...och jag som älskar och prata, hmmmm...

                                            
                                             Tysta leken börjar...NU!

                                             /sara
                       


mina favoritmän...

Jamen, solen tittade ju fram nu på kvällen iaf. Gud, vad trevligt! Då passade det ju bra att jag köpte hem lite glass som skall förtäras då jag planerar min höstgarderob (dvs kollar i postoder-katalogerna)
Lite shopping blev det också. Kom på att jag har alldeles för få svarta baslinnen så ett sådant och en kofta på hm-rean fick följa med hem. Vanligtvis så älskar jag MQ`s baslinnen. De är i bra kvalitet och glider inte upp, som en del linnen kan göra. Dessvärre så var de slut i min storlek. Så det får bli någon annan gång...

Nu: Skall jag ut på min soliga balkong med postorderkatalogerna och mina två favoritmän: Ben & Jerry (har för mig att det var Bridget Jones som myntade det uttrycket...)
                 
                 Ny smak? Jag har iaf inte sett den förut...
                

                                                    /sara

End here they come!

Sara endast för dig (och alla andra som varit nyfikna)


Här har ni de 3 nya Kathy sötnosarna som fick följa med hem från Usa.

Den guld/vita kathyn är inköpt på Macys övriga väskor hittade jag på Marshall för hur billiga penningar som helst. Tyvärr besökte vi denna butik efter mitt efterlängtade besök på Macys så kan ju säga så mycket som att om jag hade väntat hade jag tjänat ca halva priset av vad väskan kostade. Men sånt är livet, och ångrar inget av köpen så.
Men en sak är säker ett Marshall måste jag till igen, dom hade så mycket väskor för inga pengar alls, så hade inte detta besök ägt rum dagen innan vi skulle hem så hade fler haft bokade platser i mina väskor men tyvärr var ju mer än tillåten vikt redan packad när jag mot mitt sunda förnuft plockade på mig de 2 sista väskorna med ursäkt att jag faktiskt inte ska få besöka en sådan underbar butik på bra länge igen.

Utöver väskorna fick även dessa två söta saker följa med tillbaka från Marshall.


/Malin





I`m lovin`it!

Jag bara älskar då de tjocka postorder-katalogerna med nästa säsongs mode dimper ned i brevlådan. Idag så kom josefssons och la redoute. Väntar dock med att öppna och bläddra i dem tills senare idag. Jag skall springa några ärenden på stan först, så jag kanske köper med något som jag kan smaska på undertiden som jag spanar in höstens mode.

              
               Detta är fredagslyx!

                                             /sara

Går visst framåt sägs det.

I dag började dagen bra. Var i väg på körlektion och i dag sa läraren för första gången att om jag kör som jag gjorde i dag klarar jag uppkörningen galant och det känns ju inte fel. Han menade också att det inte var långt kvar nu på utbildningen om jag fortsätter i samma fart.
Härlig start på en fredag eller hur?

I går hade jag Frida på besök, var kul att träffa henne igen efter så många veckor, vi ( med andra ord jag) bakade pizza och sen satt vi och snacka skit. Blev rätt sent så där har ni anledningen till att jag inte hann med något bloggande.

Destomer i dag kanske? Ja vi får se vad som ska hittas på sen när O slutar men tills dess har jag inte mycket inplanerat mer än lite städning.
Skulle precis gå ut med Jansson också men tittade ut och det regnar ju :( Så han får ett grisöra så länge så får vi skjuta på det en stund i alla fall.

Tänkte ge er lite mer semester bilder, denna gång från besöket hos Fracis ( en gammal dam som har en viktig plats i mångas liv).

Sen har jag försökt leta efter en brun klänning som jag köpte på Forever 21 men kan inte finna den så måste lagt den i tvätten. Ni får se det när den kommer fram i röran.
Lovade även Sara i går att försöka få upp bild på ja vad? det får ni se senare.

Mysig middag i Francis trädgård. Hon bor riktigt gammaldags och super mysigt.

Hennes otroligt fina pool. Som många badade in men icke badkrukan Malin.
Ja honom har vi visst sett förr, men kanske inte i denna pose ;)
Den mysiga trädgården.
Sen en bild på det som faktiskt är en av de viktigaste sakerna på tillställningar. Snacks :)
fanns även dom som valde den mer icke amerikanska snacks stilen.
Födelsedag som det var bjöds det även på chokladtårta. Skulle vara laktosfri med så alla skulle kunna njuta men hmm finns nog inte många i Usa som förstår helt vad det innebär... Säger bara ajajaj i magen.

/Malin



Inte den start man tänkt sig...

Oj, vad ensam jag kände mig igår, då jag kom till jobbet och det var helt tomt...Men det rullade på rätt bra ändå, värre var det efter jobbet: halvvägs hem så gick min stora jobbväska sönder (darn it!) sen då jag kom hem och skulle sova så kom jag helt fel i sömnrytmen så det har inte blivit så mycket annat gjort idag...Hade ju iofs planer på roliga aktiviteter från början, som tyvärr fick ställas in...hoppas på att helgen blir bättre!

             
              Min numera enarmade väska, har dock lite svårt att slänga den. Det är
              ju ändå en väska...
                                                                /sara

Betsey Johnson!

Att Betsey Johnson designar klänningar to die for, vet nog många redan. Men något som ni däremot kanske inte vet är att väskutbutet är minst lika bra. Väskorna är så söta att man nästan får hål i tänderna, bara av att titta på dem...

       
Som en påse färgglada karameller...

                                     /sara

Forever 21 in real life!

Em- final på tv men bara en sak i mitt huvud. I dag ska jag få besöka en av de absolut största Forever 21 butikerna i västra Usa. Jippi, kan det bli bättre?
Så kastar upp Mr O och Robban skapligt så vi kommer i väg till Francis. Blir tyvärr inte så tidigt som planerat så jag får efter lite bönande från pojkarna gå med på att se EM finalen innan vi ger oss ner i Pacedina.
Men väl där ger killarna mig en timme inne på Forever 21 inte mer, så jag kastar mig runt bland alla ställningar och sliter åt mig plagg hit och dit. In i provrummet och testa.
Är så stresande att shoppa med två killar som finner butiken mindre intressant än något annat. Annat var det när vi var inne på Apple och kollade runt på dom underbara datorerna.

I alla fall fick ju som sagt lite tid och detta innebar ju med en del shopping så klart...






/Malin




ganska typiskt...

Ja, lagom tills att min semester slutade så kom det fina vädret tillbaka, vilket är ganska typiskt...
Så just nu packas jobbväskan, känns som om det var evigheter sen jag var där. (12 dagar) Så lite ångestladdat är det ju, alltid svårt att komma igång men sen så går det väl av bara farten får vi väl hoppas...fram till augusti då jag har semester igen. =)
Sen så får Jag väl se det positiva med att börja jobba igen: Det ska bli grymt roligt att träffa mina underbara arbetskollegor igen!
               
                2 nyheter i jobbväskan: hummos och Jem-skivan som kom med posten
                idag. Den är superb, precis som väntat.

                                                 /sara

Graduation party

Det blev fredag där borta i Usa (27/6) En dag då inte mycket hände tänkte jag säga men det vore ju en lögn var nämligen mer så att en del hände men inget inhandlades. Under tiden som O och S åkte och fixa så att "våran" nya bil kom till kontainern så åkte vi andra ner till South cost plaza för att kolla in ett av världens mest exklusiva varuhus.
Dock hade vi endast 2 timmar på oss där på grund av att något tyvärr hade sådan otur att hon var tvungen att besöka en läkare i staterna.
I alla fall var grymt lyxigt, men var så många vakter överallt så vågade inte fota där inne. Alla affärer en rik modemedveten person kan önska fanns där, plus H&M som alla uppskattar.
Hann dock bara igenom så där 3 affärer ordentligt. Hittade i alla fall ett par grymt snygga brunaktiga pumps inne på H&M men då man anser att det är dumt att frakta deras produkter över atlanten valde jag att avstå och i stället hålla tummarna för att dom ska finnas till försäljning i Sverige inom kort.

På fredagkvällen anlände Robban till oss, var verkligen ett kärt återseende. En riktigt härlig kille det där och en som verkligen förstår varför man väljer en Mac för mer en dubbla summan framför en PC.

Tror jag berättade för er om killen som tog "studenten" ibörjan av våran Usa vistelse, han hade i alla fall sin student fest på lördagen och där serverades det god mat och härlig dricka. En riktigt trevlig kväll med enormt mycket svenskar. Man blev verkligen förvånad över att det var så många svenskar inom ett rätt litet område av Usa.
Träffade en grymt härlig tjej på denna fest, hon var några år yngre än jag men den enda av dom jag träffade som verkligen förstod passionen för väskor och skor. Vi satt hela kvällen och bara pratade shopping.



Inte världens bästa kort men i alla fall kvällens outfit. (oj där fick nu visst en smygtitt på en av de nya sötnosarna med)
 
Ja vem hon är det kommer jag knappt i håg, men svensk i alla fall. Han? Ja men det är Mr O ;)

Hon på föregående bilds barn (eller i alla fall tjejen, han var något liknande)

Där har ni mig när jag ansåg det blivit kallt. (var säkerligen runt 30 grader)

En lite mörk bild men på den är Stefan, någon gubbe jag inte har en aning om vem det är och värdinnan.
(Alltså studentens moder)

Dom två bästa killarna som jag spenderade tid med under semestern. Från höger: Min sötnos och världens bästa Robban.


/Malin




teknikens under...

Hurra, min kamera fungerar som den ska igen! Det var tydligen bara någon inställning som behövde fixas. Även om den nu fungerar så överväger jag ändå en ny: En systemkamera faktiskt. Vore kanske perfekt och slå till nu då det är sommarrea.

Slänger upp lite bilder från igår:

                            Gårdagens outfit...
                            Jonas-fixar-allt i motljus...
            
             Pajen som vi mumsade på...bilden är tagen efter att Jonas fixat kameran,
             bilden är mindre grynig än de översta...

                                 /sara

            

snygga nyheter...

Nu har nelly äntligen fått in lite nyheter igen. Och inga dåliga sådana heller...Finfina klänningar från whyred tex. (som jag bloggade om tidigare idag)
Även stjärntrenden ser ut och hålla i sig till hösten-kul!

                      
                    klänning 1 och 2 kommer från whyred och klänning 3 koola anna

                                     /sara

on sale...

Sprang på stan idag igen och som vanligt så kom jag inte hem tomtänt. Köpte ett par vita/svarta skor som jag gått och lurat på en tid och ett par beiga chinos. "chinosen" köpte jag till det löjligt låga priset: 19.50! Vilket ändå måste räknas som ett kap!
Något som jag kanske (mot min vilja) måste köpa är en ny kamera...eftersom jag tappade den stackarn i golvet så nu blir bilderna suddiga... :( Jag skall be Jonas att titta på den då han droppar in om en stund...
Nu skall jag slänga ihop en paj som vi skall kalasa på!

              

              
                                                 /sara

             

26/6

Då bar det av hem från Las Vegas och vad måste Malin då få för att sitta snällt i bilen hela resan? Jo självklart lite shopping så vi åkte en sväng till Las Vegas märkes outlet och där fanns ju en del att handla.


Ja ni ser det blev ett par efterlängtade gladiator sandaler till slut. Dock har dom inte hunnit användas ännu så vet inte om dom är sköna och lite långt att åka för att lämna tillbaka dom.


Förutom dessa skor in förskaffades självklart lite mer saker.
    
Bland annat detta söta linne är köpt på Lee

/Malin


klänningarnas klänning!?

Jag tror att jag har hittat klänningarnas klänning...men dessvärre så verkar det som om Sofi Fahrman hittade den först. Godbiten kommer från whyred och går loss på 4000 pix!

                    
                    ...klänningen i mitten såklart! bild lånad från Sofis snapshots

                                      /sara

Morgonmänniska?

Verkar som mina vanor ändrats, har aldrig varit så pigg på morgonen som jag varit de senaste 3 dagarna och det är faktiskt rätt konstigt med tanke på att tidsomställningen borde inneburit att jag var pigg mellan 16.00 och 7.00. Men är i stället pigg mellan 6.30-14.00. Men jag har ju alltid varit lite annolunda så är väl inte så konstigt kanske. ;)

I dag bär det av til körskolan för första gången sedan hemkomst. Ska bli kul att se hur det går med tanke på att man sett en helt annat trafiksituation senaste tiden. 8 filer på motorvägen och 5 gånger mer trafik en söndagmorgon än vad Stockholm har i rusningstrafiken.

När vi ändå pratar om bilar så kan jag väl ge er en liten tjuvtitt på något som anländer hem till Sverige i augusti, tyvärr är det nog så att jag endast får "se men inte röra" i detta fall.


Fin? Ja visst men mina väskor är sötare ;)

/Malin

perfekt för nattsuddare...

Det verkar som om tv 3 kör någon skräckfilms-special med start ikväll. Vilket är perfekt för nattsuddare som mig. Vad som däremot är mindre perfekt är att jag antagligen kommer att få se dem själv. Skillnad var på "den gamla goda tiden" som Jonas påminde mig om nyss...Han undrade om jag hade lust att hyra skräckfilm på onsdag vilket tyvärr krockar med mitt arbetspass...fasen vad synd! Vilka tider det var! Vi hyrde skräckfilmer och käkade godis på löpande band. Gud vad jag saknar det. Flytta tillbaka till norpa nu, Jonas!

Ikväll kl 0.00 så går "Exorcisten: begynnelsen" Med begåvade Stellan Skarsgård och otroligt vackra Izabella Scorupco.

Här är 5 tips på skräckfilmer som får mig att hoppa högt:

* the shining spelar ingen roll hur många gånger jag ser den. Jack Nicholson är otäck som galen vaktmästare...

* the grudge onda barn är alltid läskigt...

* the ring se ovan...

* the mothman vare sig det är legend eller inte så ger det kalla kårar...

* sjätte sinnet börjar bli en klassiker nu...men oj så nytänkande och otäck den var då den kom...

 Även om filmen har fått sval kritik så kommer jag nog se den (om jag vågar, vill säga...) bild:lovefilm

                                        /sara

                                                   
                             

Trenden har återvänt.

Minns ni "ring" klockorna som var morderna för så där 10 år sedan? I jag kommer ihåg att jag hade en fyrkantig liten plutt som jag bar varje dag.
Nu har dom återvänt cocoo.se släpper sina nyheter nu och bland dom kan man bland annat finna detta små sötsaker. Undra om de kommer bli en lika stor succe som förra gången.



/Malin

passar i alla väder...

Denna låten tycker jag passar bra vare sig det är solsken ute eller som idag-bajsväder!
En glad-låt, helt enkelt.
Nu skall jag iväg och putsa luggen hos frissan...

                
             klippet är hämtat hos youtube

                                        /sara 

skorna...

Här kommer den utlovade närbilden på mina nya skor. Även om jag tycker att skor är sjukt tråkigt så älskar jag dessa. Helt klart de snyggaste i min skogarderob för tillfället.

                
                Den sneda, breda klacken gör det möjligt att bära dem en helkväll...

                                                     /sara

Vegas fullt med shopping?

Här fortsätter lite av prinsessans dagboks anteckningar.
Tisdag den 24/6 bar det av till Las Vegas för mig och mr O, och då resan är ca 4 timmar lång vill man ju gärna inte åka hela tiden och speciellt inte när det finns så många finna outlets på vägen.
Så blev två stopp under bilresan, det första gjordes här:


Detta är halv bygnaden ni ser på bilden, var nämligen så att hur långt jag än backade så fick jag inte plats med hela på bilden. Som om detta vore nog det är herr-, barn- och heminredningsavdelningen ni ser. Byggnaden som innehöll dam och endast dam avdelningen var ungefär lika stor.

Så vad gör man på Macys då när man är där med en pojkvän som inget annat vill än at lämna denna otroligt tjejiga butik. Jo man får springa igenom den lite små fort så att han känner att man anstränger sig, sedan stannar man upp och tilbringar en bra stund bland detta fantastiska utbud av härliga väskor. Det var otroligt, får man en chans ska man absolut besöka denna affär så vackert och så mycket underbart man vill ja. Dock är det mest rätt dyrt för att vara Usa ( ändå billigt jämfört med Sverige)

Blev ju självklart en sak inköpt där, den lilla familjemedlemmen som jag längtat efter så otroligt länge nu... Men först lite bilder från tiden inne i själva Vegas, från världens största hotell, min spa svit, gamla Las vegas m.m.

                                                  


/Malin




Tillbaka i helvetet.

Då har man precis sagt hej då till sin plutt som i dag börjar sitt nya jobb. Hoppas det går bra för honom nu, detta innebär ju också att man visst är sambo numera... Vi får väl se hur det går ;)

Ska också börja jobba i dag, men som tur är kör man endast ett pass på 6,5 timmar så förhoppningsvis överlever man helvetet.

Insåg i går att jag inte gett er dagbok från den sista veckan i Usa. Men lovar att ni ska få veta och se vad som hände då inom kort.
Nu ska ni i alla fall få se vad det allra första man shoppade var...


Väska och medfoljande plånbok.
Produkten inhandlades på Sears, som är någonslags Ullared liknande butik fast mycket mindre. Helt oroligt många billiga större affärer finns det i alla fall gott om i Usa och tror inte jag gått ur många av dom utan att ha handlat något alls. (hihi)
Även en platttång införskaffades denna första dag i Usa, för vem klarar sig utan det i 3 långa veckor?!

/Malin


Jobbig dag...

Det händer inte ofta men idag så var det en sådan dag, då bägaren bara rann över. (big time) Det har snyftats rejält. Och jag som egentligen inte är någon gråtig person...men som man säger: "det kan hända även den bästa..."
Men nu har jag samlat mig...så det blir tröst i form av mandelbiskvier och 4:e säsongen av las vegas.

Tack, J för att du finns! Du är en underbar vän som alltid lyssnar... <3

              

                                          /sara

               
          


En ny bekantskap..

Låt mig presentera min nya blogghjälpare..


Hon är bara 13,3 tum och väger lite över 1 kg.
I om med förra inlägget invigdes denna nya sötnos som bloggverktyg.

/Malin

En prinsessa har landat...

Ja vart ska man börja?. Är i alla fall hemma i något regniga och tråkiga Sverige igen. Kroppen är inte alls med så i dag blir det mest att göra så lite som möjligt och njuta av det.
Hade en mindre bra resa hem om man jämför med den lyxiga flygningen jag fick på dit vägen.


Detta var förrätten man fick i första klassens 3 rätters middag. (som ni ser innehåller förrätten själv också 3 rätter)

Någon timme innan landning fick man ytteligare ett mål mat, denna gång fick man välja kycklingsallad eller pizza.
Hur maten såg ut på hemvägens tråkiga trånga flygning får ni inte se för det kan ju inte se mindre ätbart ut än så.


Blev en lång dag i går. Vi åkte från huset 18.00 Svensk tid (9.00 am för oss). Landade 12.00, då bar det av ut till Stavsjö för att säga hej till Oskar farmor. Därefter var det ju bara att åka hem och kasta ur väskorna så man kunde åka och hämta hem den svarta håriga sak som man verkligen saknat nu. Lilla Jansson var så glad att se oss och lämnar mig inte ens en minut nu. Verkar livrädd stackarn, men vad ska han tro han trodde nog jag övergett honom för gott.

Herre gud va jobbigt det var att skriva på svenska vet ju inte ens vart de knapparna sitter på tangentbordet längre. Försöker hela tiden skriva a i stället för å eller ä. Så detta korta inlägg har tagit enorm tid att få till.

Fick hur mycket bilder och saker att berätta om, främst får ni nog räkna med shopping redovisning i mängder för en tid framöver för det har blivit lite mer än planerat ;)
Men nu måste jag försöka vila lite för somnade 21.00 i går kväll och klev upp 5.00 i dag pigg och hur hungrig som helt, detta med tidsomställning är verkligen jobbigt.

/Malin

saturdaynight...

Igår så var det precis som väntat: mycket trevligt, trots de kraftiga regnskurarna.
Kvällen började på uteservering med fantastiskt god mat. Och eftersom varken jag eller Lisa kände någon större lust till utgång på krogen efteråt så gick vi tillbaka hem till Lisa`s lya och kollade på filmen "jumper" Helt okej, och vi var nog båda mest överens om att Hayden Christiansen var mest okej, hihi ;)

 Detta hade jag på mig. Svart klänning som får mig att se ut som barbamamma. Nya skorna åkte också på. (återkommer senare med en bättre bild på dem.)
 Sötaste Lisa på uteserveringen. Hon var galet piffig! ;)
 Maten:kycklingspett, tsatsiki och pommisar, sjukt gott!
 Ett stopp inne i godisbutiken innan filmen såklart!
 Jag har sagt det förut men det tåls ju att säga att igen. Lisa är en fena på mysig inredning. Hennes pojkvänn är också himla bra på sånt...så i framtiden så kommer de ha världens mysigaste hem, jag lovar! ;)

                                            /sara


mitt nästa skivköp:

Jo, jag tillhör faktiskt dem som fortfarande köper cd-skivor. Även om det var tusenhundra år sedan jag köpte någon nu. Mitt nästa skivköp kommer definitivt bli Jem`s "finally woken" Hur kan jag ha missat den!? Om inte detta är stämningsfullt och vackert så vet jag inte vad som är det. Här kan du lyssna på några av hennes alster. Får nöja mig med dessa låtar undertiden jag gör mig iordning. Snart så bär det av till Lisa!

           
             klipp:youtube

                                                 /sara

förtjänar en andra chans...

Titta, vad jag hittade! Min aprikosfärgade chiffonklänning. Den hade jag helt glömt bort. Alla "tags" satt kvar eftersom den har blivit hängande oanvänd. Kommer ihåg att jag jagade som attan för typ 4 år sedan efter en snygg klänning till ett visst sommarbröllop- och fann just denna! Även om jag inte kom iväg på bröllopet så tycker jag nog att klänningen förtjänar en andra chans.
             

                                             /sara

Världens godaste frukost...

Okej, världens godaste var väl till att ta i, varm engelsk hotell frukost (ägg, bacon, korv, bönor och toast) är den bästa. Men denna ligger inte långt efter: yoggi 3 korn, banan och crunchy müsli-mums! Kombon är så smaskig att jag vill äta den flera gånger om dagen. Dock så får jag nöja mig med att avnjuta den till frulle, eftersom den inte är så nyttig för mig- är lite laktoskänslig emellanåt...
                
               Ett tips: testa även att byta ut banan mot ananas. Det är också gott!

                                                      /sara

kändis citat:

" I took him out in the backyard just to show him how good of a shot I am- just in case"

Haha, Ashton Kutcher visar var skåpet skall stå, då styvdöttrarna tar hem sina pojkvänner...

                 
                 källa: people

                                                  /sara
                         

Min fredags-eftermiddag...

Detta har jag spenderat min fredags-eftermiddag med att göra: spanat in höstmodet i nya halens-katalogen, druckit kaffe och ätit choklad på balkongen. Har varit seg som sjutton idag från då jag vaknade...kanske piggnar till, till kvällen...Det är energikrävande att ha semester.
Och snart så kommer vår lilla "USA-prinsessa" hem! =D

                 

                                                          /sara

finfina nyheter...

Igår så fick jag mail om att glitzy fått in lite nya kläder i sitt sortiment.
Finfina saker måste jag säga...hittade 2 st godbitar:
                                   
Västar är så snyggt och att denna även kommer i mitt favoritmönster: randigt gör ju knappast saken sämre.
                                   
Ett zebra linne. Detta påminner om mitt linne med tigerhuvudet som jag köpte i stockholm, fast mitt är inte lika mycket oversize som detta. Börjar ana att djurtryck på toppar/linnen kommer att slå stort i höst. Så skynda och haffa.

                                                   /sara

new swedish wardrobe...

Ja, new swedish wardrobe var precis vad det blev igår. (tyvärr inte för min del) Jag och Pernilla tog med Chris ner till stan för att byta ut hans engelska garderob mot swedish fashion. ;)
Det var riktigt kul och Chris lyssnade snällt  på de flesta råden och tipsen gällande svenskt mode. Så nu får ett par svarta acnejeans, björn borg skor, en ben sherman-tröja, en svart skinnjacka och lite annat smått och gott följa med honom hem till england nästa vecka.

   
norpa
 
moi, Chris och Pernilla
  
fikapause och massa härlig shopping

                                                 /sara


En påminnelse om det glamourösa...

Igår då jag såg satc-filmen så blev jag påmind om hur snygg den glamourösa klädstilen kan vara. Tyvärr så är man ju lite dålig med vardagsglamour. Tänk er vilken skillnad det skulle göra för vardagen att strutta runt i denna vita stass från lamilla.
Mera glamour till folket! ;)

                      
                     framsida                                          baksida

                                                /sara

Helt fantastisk!

4 saker med kvällen igår var helt fantastiska:
* Det ljumma sommarvädret
* Att anjuta god middag på resturangens uteservering
* Underbart sällskap
* Sex and the city-filmen

Japp, igår så var det  vekligen hur lyckat som helst. Kvällen startade hemma hos P för uppsamling. Sen så fortsatte vi till en resturangen. Visst är det något speciellt med att sitta ute på sommaren då kvällarna är så där lagom ljumma. Och att maten var försvinnande god, gjorde ju inte saken sämre.
Och kvällen avslutades på bästa tänkbara sättet: sex and the city-filmen! Som jag har längtat efter att få se den...över förväntningarna och de var inte låga direkt. Rosa, sprudlande och underbar så skulle jag beskriva den. Och kläderna, skorna och väskorna är to die for!
Tydligen så uppskattades även filmen av det manliga sälskapet också.

                
                 baconlindad oxfilè med vitlökskryddad-potatisgratäng
                
                godis måste man ha då man går på bio. OBS! kolla in vädret, och klockan
                är ändå straxt före 21.30.

                                                            /sara

Det här är sommar...

Nu är jag hemma en snabbis för att byta kläder och stoppa något lätt i magen. Eftersom jag hade jordgubbar kvar sedan fruktsalladen igår så får det bli det och lite banan. Sen så skall jag möta upp några kompisar. Äta ute, lite senare blir det nog. Mer sommar än så här kan det nog inte bli, underbart!
                  
                
                mums!
                                                  
                                                      /sara
       

dagens låt:

Dagens låt: duran durans stänkare sunrise från -94.
Man blir ju bara så glad av denna. Perfekt laddning innan man ger sig ut i solskenet!
           
            klippet är hämtat hos youtube

                                     /sara

massor av vuxenpoäng...

Igår så samlade jag vuxenpoäng för fulla muggar. (pappas uttryck: för fulla muggar) Kl 17.50 så kom jag och tänka på tandhälsan...så det blev till att springa bort till apoteket innan stängning, var ju bara tvungen och ha "extra allt" för tänderna samma kväll.
Senare på kvällen så blev det "allsång på skansen" och fruktsallad som tv-snacks, inte godis för en gångs skull alltså.
Ja, ni hör ju själva...jag kan lika gärna gå i pension med en gång.

Btw: För er som inte visste; så har jag en återkommande mardröm som handlar om hur jag tappar alla mina tänder och får gå igenom livet som tandlös...(jaja, skratta ni bara...) så det var ett tips från brorsan var att jag skulle gå till tandläkaren och få det bekräftat att det inte är något fel på mina tänder. Men jag tog den lite billigare vägen kan man ju säga. ;)
            
             Min nye följeslagare:
tandtråd på pinne...
              Extra allt för tänderna

                                            /sara

shoppingmusik...

Säga vad man vill om "Brittan" men leverera låtar som fastnar likt klister, det kan hon allt...
Denna låten fastnade direkt då jag hörde den i en av butikerna jag besökte idag.
...och detta följde med hem: 

                 
                 för en gångs skull så blev det inga pilotbrillor...
                   
                                                        /sara
      

Ingen plattång...

Det blev tyvärr ingen ny plattång igår. Trots snäll pappa som skjutsade runt mig efter att han slutat jobbet. Var på åhlens, onoff, mediamarkt och elgiganten men det var utplockat som sjutton...Så jag fick trösta mig med att följa med ut till päronen och äta grillat och potatisgratäng, inte helt fel...
Så idag så tänkte jag kolla utbudet på plattänger hos frisörerna.

               
              Gårdagens outfit:Uppsatt lugg, eftersom jag fick avbryta hårplattningen.

                                                 /sara

halsband...

Jag har länge varit en örhänge-tjej. Gärna stora, klassiska guld eller silver ringar i öronen men nu så har jag sadlat om och är ständigt på jakt efter snygga halsband. Tycker att halssmycken med lite längd på, kan pigga upp den tråkigaste toppen/klänningen.
                                           
                                            somrigt halsband från nystil
    
de 5 ovanstående halsbanden kommer från asos

                                                  /sara

RSS 2.0