Dagens

Idag har jag en sådan där "fuldag". Ni vet, då allt är fel håret, hyn, käderna sitter illa...Så det fick helt enkelt bli lite shopping ute vid maxi på fm. Inhandlade bla en ny kavaj och två baslinnen. Har även hunnit med och tvätta samt varit iväg till guldsmeden nu precis. Visar upp mitt köp därifrån vartefter... ;)

Nu så ska jag äta något och slappa lite i soffan innan jag skall träffa Fia på kvällen! :)

               
                 (ny) kavaj: h&m, (nytt) linne: h&m, jeans: levis, väska: mulberry


                                                 /sara


Och så var man pigg!

Vaknar upp, kollar på klockan.
Panik, 6.14.
Fan måste kasta på mig kläder och åka.
Springer ut i köket, inget bröd framtaget blir ingen frukost.
Kastar med mig två knäckemackor i en påse.
Borstar tänderna, nu gäller det att snabba på.
Hatar att för sova mig.
Packar ihop alla saker, på med skorna och ner till bilen.
In med allt i bilen, och i med nyckeln i tändningslåset.

................ Men vad fan Malin!
Inser att jag inte alls jobbar morgon.
Funderar en extra stund, ne jobbar inte morgon i dag utan är bara personalmöte i eftermiddag för min del.
Så in igen och ner i sängen. Men så var det kört, kan ju inte somna om.

/Malin

Kirrat och klart!

Nu har nedräkningen till blogawards börjat. Och för en gångs skull så har jag varit ute i god tid med klänning så den har varit kirrat och klart...trodde jag ja! Jag har varit så himla nöjd med mitt val av klänning ända tills jag hittade en ny idag! Fan också! Så nu blev det beslutsångest delux! Det blir nog en bäställning på klänningen så kan jag jämföra och välja i lugn och ro. Gillar jag inte den nya så kan jag ju alltid skicka tillbaka den. Det fina med ångerrätten! ;)

                              
                              Klänningen som var tilltänkt från början,
                              får ev ge vika för en ny!?


                                                     /sara


Baka baka liten kaka!

Dagen har gått i hushållets tecken. Det har blivit tvätt och lite rensing här och var.
På det har det bakats baguetter, skulle baka fyra för att ha till kvällens middag men det känns ju dumt att kasta en halv jäst så bakade 8 små också att ha till frukostbröd.



/Malin

Kicks

Nu finns en av mina favoritbutiker även som webshop. Inte en dag för tidigt. Även om jag kommer att göra de flesta av mina inköp i den fysiska butiken, så kan detta vara ett bra kompliment om man vet exakt vad man är ute eftereller inte har en kicks-butik i närheten. Jag gillar ju att rådfråga och klämma på produkter. Vill ju liksom ha lite fakta, innan man köper en anti-rynk cream för typ 600 spänn. Personalen inne i Linden-varuhuset är bäst om ni, frågar mig. Serviceinriktade, tillmötesgående och framför allt kunniga. De brukar vara generösa med att skicka med provexemplar dessutom. :) Ska ned på stan i veckan, tänkte jag. Ska investera i en ny cream. Allt för jakten på den evigt ungdomliga hyn. För om något år kör vi sprut-varianten! (botox)

Vid beställning via webshopen så kan du själv välja om du vill ha hemleverans mot porto. (portofritt vid beställning över 600 kr) eller hämta ut beställningen kostnadsfritt i butiken. (Känns dock konstigt/onödigt att välja. Kan ju lika gärna handla på vanligt vis då.)

                       
                         bild


                                                           /sara

gårdagens

Är det bara jag som upplever att hösten kommer ovanligt tidigt i år? Augusti brukar ju annars vara den näst varmaste månaden. Därför så har jag alltid plockat sen semester. Men i år? Augusti är inte ens slut och igår så åkte mina varmstickade tröjor fram ur vinterförråden. Illa!
För övrigt så gick veckans enda hellediga dag åt till besök på vc, en sväng på stan och en sväng ut till maxi-området. Jag var och är fortfarande på jakt efter ett par snygga stövletter eller boots till hösten. Funderar även på att slå till på en ny vinterjacka men den får vänta lite. (såvida jag inte snubblar över någon fantastisk bara sådär. ;) ) Jag har ju några månader på mig att hitta en. Hoppas jag iaf! :O

Gårdagens:

                
                 Tröja: Stella Mccartney, jeans: levis, väska: mulberry


                                              /sara

Bästa mamma.

I dag var mamma förbi en sväng och plockade upp lite viktiga papper som hon hade här.

Min mamma är bara så underbar.

Denna söta hade min mor med sig till bara mig.

/Malin

Remember me

Jaha, då kommer här en liten recension på gårdagens hyrfilm "Remember me"

Först och främst så är nog detta en film gjord för Robert Pattinson-fansen. Hans snygga nuna är med i praktiskt taget varenda scen rakt igenom hela filmen. Själv så har jag inget emot detta men efter halva filmen så blev det rätt tradigt. Jag började titta på klockan och upplevde filmen som rätt meningslös och förutsägbar. Ni vet, Snygg, missförstådd pojke möter flicka (visserligen genom en vadslagning) blir kär i flicka...Sånt som man har sett tusen gånger på film tidigare.
Ingen av alla de fina skådespelare som var med i filmen fick heller inte direkt till det, med sina skådespelarinsatser. (Robert Pattinson, Emelie de Ravin, Chris Cooper, Lena Olin, Pierce Brosnan)

En skitfilm då? Nja, ca 2 minuter från slutet av filmen, så händer något för mig ganska oväntat. En tankeställare som lyfte filmens helhets betyg.

Betyg:  av 5 möjliga

           
                      


                                                 /sara


Pattinson och Kamprad

Nu har jag varit ute och insupit min dagsranson av frisk luft. Så resten av em/kvällen kommer spenderas inomhus i lugn och ro, i sällskap med Robert Pattinson och Ingvar Kamprad! ;)

                


Jag vet iaf en (solbränd) tjej som antagligen hoppade högt av glädje, när IKEA-katalogen damp ned i brev-inkastet, haha ;)

                                     /sara




Blåa bär




I går börjades dagen med ett besök hemma hos Frida, där blev det frukostdejt och som alltid massa tjejsnack. Efter det tog vi en sväng på si så där några timmar i skogen för att plocka bär.
Nästan 2 liter blev det så jag är mycket nöjd, vill dock göra om det snart så jag kan få ännu mera blåbär till min frys. Dessutom hade det kommit mycket lingon och vad är bättre än mammas lingonsylt, så kanske måste ta ett varv och plocka det också.


Om ni ska sy julduk i år är det tydligen dags att börja.


Och så invigdes blåbären i morse på gröten.

/Malin

Bara sådär!

För nästan exakt 12 h så kom det ett mycket efterlängtat klirr på bankkontot. Nu 12 timmar senare, så är jag över 10000 kr fattigare. Bara sådär! Och nej, jag har inte köpt någon ny väska för pengarna utan betalat mina fucking, jävla räkningar! 10000 kr på ett ensam hushåll i fasta räkningar, visserligen så hade jag min favoritbonus räkning den här månaden från CSN. Men ändå! Sjukt!
Nu så skall jag boka tid hos frissan, klippa kuponger och bege mig till ÖB och köpa nudlar, haha! (Det sistnämda var givetvis ett skämt! Ifall någon inte fattade det! ;) )

                  
              
                Min frukost. Allt annat är slut hemma! :/


                                                     /sara


Gårdagens!



Skorta: Dressman, Jenasleagins: Gina Tricot, Stövlar: Scorett

/Malin

Tjejdag!

Vet inte vad det innebär mer än presenter och troligen att det gör allt lite enklare och tjejigare men vill du följa med?

Har alltså en inbjudan på plus 1. Och då jag vet att Sara jobbar natt när det är så erbjuder jag nu någon av er där ute möjligheten att följa med. Kanske är det även någon av er som fått en inbjudan och som kommer gå dit?

Vad det nu är dom anordnat så håll det på lördag 28 Augusti mellan 10-17

/Malin

Vardagen är tillbaka.

Nu så är vardagen verkligen tillbaka. Känns förbaskat tungt att jag ska behöva vänta ett helt år innan jag har sommarsemester igen. :( Har en arbetsvecka på över 50 h framför mig! Wohooo...eller inte!

Såg helgen som var lite grann som den sista ordentliga sommarhelgen. Och vilken helg det var sen då! I fredags så var jag ju med grabbarna ut, på lördagen så blev jag bjuden på middag på bacchus av mitt favoritpar Fia och Tommy. I sällskap med vissa par så känner man sig verkligen som tredje hjulet, vilket suger banan. Men med Fia och Tompa är det verkligen raka motsatsen. Efter middagen så lät Tommy oss ha lite tjej-stund. Så det blev en sväng på marknaden och skandia teatern innan vi mötte upp Tommy med knoddarna för karusellåkning och finalen i fyrverkeri-SM.

              
                Blev bjuden på mumsig entrecote och potatis/lökpaj.
              
               En sväng på marknaden där vi köpte munkar och provade peruker! ;)
              
              3/4 av raraste familjen. Minsta knodden sov i vagnen och vaknade inte
              ens av fyrverkerierna! :)


                                              /sara


En helg på jobbet avklarad

Så där då har man gjort sina 3 timmar i dag och är nu ledig tills på onsdag eftermiddag.
Ska bli så skönt med lite ledigt igen, har ju inte haft en hel ledig dag sedan jag kom tillbaka från semestern.

Helgen var bara jobb för min del, så missade den omtalade Augustifesten. Gör mig dock inget då jag ändå inte var på partyhumör.
Hade det väl okej på jobbet även om ledighet är bättre, men att komma hem till ett dukat bord alla tre dagarna var inte fel.

Lördagens måltid bestod av lammkotlett, korv, ugns potatis och en härlig sallad.

Nu blir det spikmattan, har förstört ryggen totalt under dom 5 timmar jag städat och tvättat bilen.
/Malin

Skippa klackarna!

Okej, det var verkligen med nöd och näppe som jag överlevde igår. Efter en viss (idiotisk) vadslagning i helgen, så var jag ute på en 2,5 h lång skogspromenad med pappa igår. Herregud, jag var verkligen helt knäckt efteråt. Hade känslan av att det kröp insekter innanför kläderna, ont överallt och dödstrött! Sov i nästan 3 h vid hemkomst, insmord i voltaren-salva, med benen i högläge! Aldrig mer, säger jag bara!

Pappa som var "skogsguiden" blev nog lika paff han, när jag ringde om jag fick följa med honom nästa gång han skulle ut i skogen, haha.

Jag: Får jag följa med dig ut i skogen nästa gång du ska plocka bär eller svamp?

Pappa: låååååååååååååååååång tystnad

Jag: Hallå är du kvar?

Pappa: Eeeeeehh, men alltså man kan inte ha klackar och sånt. Äger du ens några gummistövlar!?


Passa på och njut av bilderna för det här kommer ni nog aldrig mer få se! ;)

              
                Pappa
              
              
              
              


                                                    /sara


Gårdagens

Galet trött men ändå uppe med tuppen, precis som planerat! Kändes som om jag precis hade somnat när klockan ringde, vilket iofs inte var helt osant! ;)
Ni kommer aldrig kunna gissa vad jag ska göra idag! Anledningen till att jag skippar att sova fram till brunch-tid. Allt blev helt spikat vid lunchtid igår.
När jag berättade om mina söndags-planer för middagssällskapet igår, så höll de på att sätta köttbiten i halsen samt trilla av stolen på en och samma gång, haha! Återkommer senare med detaljer...om jag överlever vill säga! ;)

Gårdagens

                
                kavaj:
divided, linne: h&m, jeans: levis


                                            /sara-Hjälp, vad har jag givit mig in på!? :O


Gårdagens

Åhhh, herre gud! Något som jag lärde mig igår under grabbkvällen, var att som tjej så skall du aldrig försöka hålla jämna steg med grabbarnas sätt att dricka! De öppnar ju ta-mej-tusan bara strupen och häller. När jag var inne på mitt andra glas så var killarna på typ sitt fjärde eller femte! Och då kan jag tillägga att killarna igår, ändå var av det lugnare slaget. Jag vet killar som är tusen gånger värre, dvs riktiga tvättsvampar!

Hur som helst så har jag börjat känna av gårdagens bravader nu...ja först nu! Så det får bli en lite powenap så jag orkar med kvällen! ;)

Gårdagens:

              
        kort kavaj:
divided, linne: stockh lm, jeans: levis, kuvertväska: gina tricot


                                            /sara

bilder från gårdagskvällen

Att följa med Jonas och co ut på en grabbkväll, kan nog ha varit ett av de bästa besluten som jag har tagit den senaste tiden. Jonas var lite orolig att att jag skulle tycka att det blev lite väl grabbig jargong. Ni vet, tekniksnack och sånt...Ingen risk! Jag hade verkligen snorskoj igår! Killar är så himla mycket mer okomlicerade än tjejer i sitt sätt att umgås. Inget fifflade med pengar. Utan här bjuder man gänget på en "drickrunda" sedan så tar någon annan nästa runda osv. Vart min betalrunda tog vägen igår vet jag dock inte. Grabbarna stod för det mesta, haha ;)

               
                 Först lite häng i ett öltält innan vi gick vidare för att kolla på
                 fyrverkerierna.
               
               
                Därefter vidare till bishops och grand hotell...


                                                     /sara


En av grabbarna!

Då var det dags för den årliga "Augustifesten" igen. Varje år så hålls ett slags stadsjippo i Norpan då det skall smaskas varma munkar, grillad majs, langos, prutas i marknadsstånden, kolla in diverse live band, åka karuseller mm. Mest trams men jag älskar`t :)
Så ikväll så ska jag ut med Jonas och co, på en ölrunda, nere på stan. Lite ironiskt då flickvännerna till grabbarna skall ha tjejkväll, medan jag då ska vara "one of the boys" Men inte mig emot. Det ska bli snorkul! :)

                                        



                                              /sara

Derby!

Det är inte klokt, jag har varit på årets första fotbollsmatch. Är rätt illa för att vara jag, brukar alltid lyckas bli med dragen till någon IFK match men i år har jag hittills inte ens blivit tillfrågad.

Däremot i dag när derby mellan Divission 1 lag hölls i stan så får man en förfrågan.
Då jag gillar pausen (korven, läsken och kexchokladen) så följde jag glatt med.

Vet ni vad matchen slutade? 3-1.
Jippi, vi vann och förlorade på samma gång!

/Malin - Jag håller på laget från stan! (båda)


Wellingtons

Har varit på jakt efter ett par klädsamma gummistövlar i något år nu. Så jag slog till och skickade efter ett par förra veckan. Har dock inte bestämt mig om de skall behållas eller inte. Är inte helt nöjd med skafthöjden. Jag har ju så nedrans korta vader! :/ Får helt enkelt fundera tills imorgon. Hur som helst så luktar det som en hel kondomfabrik i min lägenhet nu, sedan jag testgått dem i vardagsrummet. ;)

Överst på "min-gummistövel-vill-ha-lista" stod givetvis dessa snyggingar från Burberry. Men att slänga ut flera tusen på ett par gummistövlar känns lite onödigt och slösaktigt, tom för min del! :/

               
                 keepers?


                                            /sara

Tagit avstånd!



Jag har under senaste dagarna haft mycket tankar om ditt och datt. Där av anledningen till att jag valt bort bloggen, att gå tillbaka och jobba efter semestern har tagit hårdare än vanligt. Visst är det alltid tråkigt när semestern är slut men denna gång är det värre än så.
Detta ihop med många tankar om privata saker har fått mig att känna att det är dags för ett break, en tid att bara rå om mig själv om verkligen försöka klura ut vad jag vill ha ut av livet.

/Malin





bilder från gårdagkvällen

Jaha, vad säger man!? Inatt så ska jag jobba första arbetspasset efter semestern. Wohoo...eller inte. Känner faktiskt ingen motivation alls. Men som sagt man måste ju dra in lite pengar, and work seems to be the only way. Tyvärr! Så idag så ska det fixas med matlådor, ta fram och ladda min jobbarväska som legat i klädkammaren hela sommaren. 

Igår kväll däremot, så var det andra bullar. Så jäkla, underbart trevligt! Malin och jag slog till på ett paket kräftor, vitt bröd och lite tapas. Satt och skvallrade och skrattade tills vi låg dubbelvikta!

                
               
               


                                           /sara

 



               


(onödig) shopping

Som sagt så blev det ju inte så mycket shoppat i Stockholm, trots alla möjligheterna. Nästan så att sällskapet började oroa sig för min mentala hälsa. ;) Men för att lugna dem så slog jag till på en kuvertväska och en bikini från Björn Borg. Två saker som för min del egentligen var helt onödiga. Gillar ju egentligen inte små, futtiga, opraktiska kuvertväskor. Och bikinin, hur ofta tror ni att jag kommer att bära den, liksom!? Köpte den mest efter alla påtryckningar från sällskapet ;)

              
              
                 En närbild på döskalle-väskan.


                                            /sara


Gårdagens

Shit pommes frites! Sista semesterdagen idag. Känns inget roligt alls! Visserligen så var jag så pass smart, att jag lade min semester på det viset att jag börjar med en mjukis-vecka. Bara jobb ons och torsdag med andra ord!
Sista semesterdagens schema kommer bla bestå av besök på vårdcentralen och bäst av allt...Årets första kräftor skall intas! :)

Gårdagens:

               
            tröja:
h&m, byxor: gina tricot, sjal: alexander Mcqueen, väska: burberry


På tal om gårdagen; lunchen med min gamla barndomskompis gick över förväntan. Vi hade inga problem med att hitta samtalsämnen. Alltifrån gamla minnen då vi pallade frukt ihop som barn, våra familjer och givetvis nutid! Underbart! :)

                                      /sara

En kvinnlig dr Phil

Tillbaka i Norpan igen. Och förvirringen är total! Det har varit så jäkla skönt att få fly ifrån allt ett par dagar men nu så är jag tillbaka på ruta ett igen. Tillvaron känns så jävla rörig att man skulle kunna göra ett helt manus till en hel drama-serie. Huvudingrediensen skulle givetvis vara kärlek. Med risk för att låta som en repig skiva som står på repeat: Men varför ska allt vara så jäkla krångligt när det kommer till känslor och kärlek!? Jag är för fan snart 30 och vet knappt ut eller in när det kommer till dessa saker! Däremot så får jag ofta höra att jag är fenomenal på att ge goda råd om dessa ämnen. Senast idag, faktiskt! Dessvärre så är jag usel på att följa de där fenomenala, egna råden. :/

                        
                          Undrar omdr Phil alltid följer sina egna goda råd!?


                                                 /sara


Mini roadtrip

Tillbaka i lilla. lilla Norrköping! Det blev en liten mini road trip med bilen ned från Stockholm. Fick lift ner av några snälla kompisar, då de ändå skulle söder ut. Skönt att slippa bussen, dessutom! ;)

Idag så ska jag packa upp all smutstvätt som jag dragit på mig under dagarna i huvudstaden. Sedan så bär det av ner till stan. Ska bla träffa en gammal barndomskompis som är på besök här. Har inte sett henne på typ 15 år, så lite nervös är jag ju allt! :/

              
                loading up the car...!
              
                Hejdå Stockholm...för denna gång!
              
           Bensträckare vid Nyköping. Nästan hemma för min del. Sällskapet
           har dock ytterligare några timmars bilresa framför sig.
              
          Det spelar ingen roll hur tidigt det är på morgonen. Ska man sitta i
          bilen längre än 1 timme, så är godis och bra musik ett måste! ;)


                                              /sara


Outlet shopping

Idag har jag och några kompisar varit och shoppat lite i barkarby outlet som ligger straxt utanför Stockholm. Här hittar du bla butiker som Acne, Whyred, Tommy Hilfiger, Vagabond, Hugo Boss mf. 
För min del så blev det bara en bikini från Björn Borg, då det var ganska utplockat på mina storlekar. Men sällskapet däremot fyndade på riktigt duktigt, måste jag nog säga.

Nu så ska jag fräscha upp mig lite. Ska käka på Texas Longhorn ikväll! :)

               
               
               
               

 

                                                 /sara

 


shit, fuck, crap, darn...

Avslutade gårdagen med att prata engelska och började även denna dag på samma vis. "I`ll make coffee in the perkulator. Do you want some?" Assnyggt med min icke-befintliga brittiska/amerikanska accent, haha. ;) Gillar dock att svära på enelska, så jag skjuter in så ett fuck, shit, crap eller darn lite här och där i mina meningar! ;)

Efter lunch idag så står outlet-shopping på schemat! :)

                
                  coffee from the fucking perkulator, haha ;)
                
                
   Köpte med en ask med macarons igår. Så de ska jag festa på ihop med kaffet!



                                        /sara


Tired

Åh, vad trött jag är! Har traskat hela dagen. Har varit flera vändor inne på NK, Åhlens, Drottninggatan, Biblioteksgatan, Birger Jarlsgatan mm. Men har nästan inte köpt någonting bortsett från förtäring! 

               
              
              
              

                                               /sara

 


Tack för påminnelsen!

Det är på tok för tidigt för att vara vaken och natten har bestått av alldeles för lite sömn. 4 timmar är långt ifrån tillräckligt, om ni frågar mig. Men va fasen, jag är peppad ändå! Om ett par timmar så befinner jag mig i Stockholm. Lite senare än tänkt, dock...

Den senaste tiden så har jag ju varit så jävla ledsen och gråtit näst intill varje kväll. Men igår så var första kvällen på en vecka, då allt faktiskt inte kändes totalt fucking hopplöst! Mycket eller kanske allt tack vare min fantastiska familj och mina underbara vänner. Uppbrott är nog nästan alltid skitjobbiga. Vare sig det är ett gemensamt beslut eller ej. Men ibland så glömmer man nog det. Det kan kanske vara kroppens överlevnadsinstinkt som ser till det.

Uppryckning nu! Ett steg i taget och det börjar med lite shopping! :) 

                
                  bild från igår kväll...


                                                    
                                                         /sara

Ny opererad

Har kvällsfikat med en ny opererad stackare! Min kompis Jonas har opererat bort en visdomstand, så han går för tillfället på en diet bestående av flytande föda. Stackarn! Det roliga var ändå att han har laddat skafferiet tills på måndag, då han får börja tugga igen. "Fulingen" har köpt hem ett 6-pack öl och 2 rör med pringles, haha. :)

               


                                        /sara

Dagens

Nu har jag packat det mesta inför Stockholms trippen. Som vanligt så har jag antagligen packat för mycket. Men som sagt jag gillar att ha flera ombyten att välja mellan. :)
Nu så blir det stan. Ska skälla ordentligt på Björn inne på Kjell & Co, även om det inte var han som sålde sladden till mig. Det råkar bara vara han som jobbar idag, haha. Kanske kan tigga till mig lite kompis-rabatt också!? ;)

Dagens:

               
                 cardigan:
åhlens, tischa: nelly, jeansshorts: gina tricot


                                            /sara

Andra sidan stan...

Gårdagen spenderade jag på andra sidan stan, i Haga, hemma hos Daniel. En del av Norpan som jag väldigt sällan besöker. Men ibland så måste man. ;) Oturligt nog så missade jag spårvagnen. Den åkte precis framför nästan på mig. Så jag beslutade mig för att vara hurtig och ta en promenad ist och rensa tankarna lite grann...
Häng med på promenad från mitt område på norr till Daniels kvarter i Haga. ;)

               
                 Har de senaste 5-6 åren bott "granne" med folkparken.
               
               
               
               
                 Mitt gamla gymnasium. Daniel`s "granne" ;)


Givetvis så kom jag hem till Daniel med en icke fungerande usb-sladd. Så den skall bytas idag. Jävla Kjell & Co, som inte kan sälja rätt och framför allt fungerande prylar. För övrigt så skall det packas inför Stockholm samt träffa finaste Jonas! :)


                                               /sara


Näst intill olidligt...

Har suttit och tittat på genreps matchen inför EM, mellan Sverige och Scottland. Och jag måste erkänna att det var näst intill olidligt. Jag menar hur påfrestande är det inte att titta, när man genom hela matchen hör tonerna från säckpipor!? Är det inte VM-tutor som låter som bi-svärmar så är det tydligen skottska säckpipor som skall förstöra!
Anyway, kämpade mig igenom hela matchen. Hetlevrade fotbollsspelare har ta-mej-tusan något alldeles speciellt. :)

                    
                      Stekhete Olof Mellberg i stundens hetta...


För er som inte kommer ihåg ovanstående bild-händelse, i fotbolls VM för ett par år sedan...! ;)


                                             /sara


Dagens

Sitter och väntar på att Daniel ska vakna så att jag kan bege mig hem till honom. Han har lovat att hjälpa mig med lite data-grejer. Ger er dagens så länge.

               
                 cardigan: h&m, tischa: divided, jeansshorts: gina tricot


                                          /sara


Nyshoppat

Nämde ju igår att det blev lite shoppat i klädväg. Det har blivit en hel del ströshoppande den här semesterhalvan. Om det beror på the break-up eller tristess, vet jag faktiskt inte. Senare i veckan så har jag bokat en enkel-biljett till Stockholm. Och känner jag mig själv rätt, så lär det inte bli någon glad historia för min plånbok. Får försöka att hålla mig borta från NK, Birger Jarlsgatan samt Biblioteksgatan där de flesta ha-begären brukar hittas. Men det är som sagt än gjort! :/

               
                 gårdagens shopping-skörd


                                              /sara


 

Dyrt med kids

Att det kostar att ha barn visste nog redan de flesta. Men några som späder på faktumet ännu mer är det franska lyxmärket hermes. Vad sägs tex om en målarbok för 1100 sek, eller en trähäst för 4800 sek, eller en skallra för 3500 sek eller varför inte ett gosedjur för 3200 sek!?
Något att köpa till nästa baby shower, kanske!? ;)

                                
                                


                                          /sara

dagens

Nu har jag varit nere på stan och köpt lite sladdar och minneskort tills imorgon. Daniel har nämligen lovat att hjälpa mig med lite datagrejer. Hans expertis! ;) Lite andra saker i klädväg följde visst också med. Visar upp dem senare.
Nu ska jag byta om till något slappare och vänta in Malin som ska droppa in på eftermiddagen!

Här har ni en halv dagens då med andra ord... ;)

              
               
                 cardigan:
divided, linne: mq, jeans: levis, väska: burberry


                                                /sara

amerikanska pannkakor

Snodde ihop 5 st amerikanska pannkakor till frukost. Fast med min tur och skicklighet i köket så blev bara 2 st ätbara. Överstekte/brände den första omgången. De flesta som känner mig, vet ju att jag gärna översteker saker: ägg, kött, pannkakor, rubbet! ;)
De 2 pannkakorna som klarade sig ska jag avnjuta med kanel/socker och 2 sorters glass. Mums!
 
                
            Första omgångenmed pannkakor gick väl sådär...De hamnade i slasken. :/
               
                 Mums!

 
                                           /sara

Ingen tårta direkt...

Det blev ingen tårta, tyvärr. Mitt favorit konditori hade semesterstängt. :( Så jag fick nöja mig med en tosca-kaka, siraps-kaka samt en påse naturgodis. Får se om det räcker till kvällens film. Eller om reservskåpet måste plundras. (Jo, det är sant. Jag har ett godisskåp hemma samt en godishylla på jobbet...)

               


                                           /sara

Festens helg.

Var inte lätt i går kväll när kroppen började skaka och baksmällan för både fredag och lördag verkade slå till i kombination med för lite sömn som gått till övertrötthet.

Fredagen var det ju som Sara nämt personalfest och lördagen tillbringades hos Mr O:s pappa där vi hade överaskningsfest för Mr O som fyllde 25 i torsdags.
Blev en sen natt som slutade med att Frida och jag låg och väntade på att Mr O och Limpan skulle ro hem från andra sidan sjön.




/Malin

Dagens

Mitt humör är verkligen svajigt nu. Jag gråter och tjurar om vart annat. Så det gäller att stryka mig medhårs. Höll tex på att sparka till en nyfiken, ouppfostrad snorunge i ansiktet på stan. Jag menar, även om man som förälder känner sig bekväm med att ha med sig sitt barn på stan när man provar kläder så får de fan hålla lite uppsikt över sina sk ögonstenar. Höll på och provade kläder i en butik och helt plötsligt kommer det in-ålande en liten unge i 4 års-åldern mellan golvet och dörren i min provhytt. Ja, vad fan, säger man? Inte nog med det snorungen ålar sig vidare till nästa provhytt...Typ 2 minuter senare knackade ungens mamma på min provhytt och frågade om jag hade sett hennes lille Felix, klädd i jeansjacka och keps!?
Jaja, inte nog med detta blev utan tårta så jag ska sticka ut till affären och köpa ngt att hetsäta ist. Tjing så länge!

Dagens:

                
                 tröja: h&m, byxor: gina tricot, skärp: sisters, väska: burberry


                                              /sara
              

OTH

Ny vecka! Ska göra ett nytt försök att rycka upp mig lite grann. För helgen har mestadels bestått av en massa deppande. Både ensam och i sällskap. Hyrde en dvd-box med lättsmälta serien "One tree hill" igår. Så jag ska nog försöka se några avsnitt till av den innan jag lämnar tillbaka den. Sen hade jag jag tänkt att bege mig ner på stan och köpa lite nödvändigheter till badrumsskåpet samt en tårta som jag ska smälla i mig, på egen hand. Tycker att jag kan unna mig det. Whatever it takes för att laga mitt brustna hjärta. Skulle inte ens önska min värsta fiende detta! 

               
Även i tv-serier som "one tree hill" förekommer tragedier och brustna hjärtan. Ett plus dock för att halva staden består av fotomodeller. ;)

                      
                                                    /sara


Snart en vecka sedan jag loggade in via en dator

Veckan startades med mys med hemkommen älskling, dagen efter bar det av på familjesemester.


Målet blir som ni ser Öland. Inte vad som var tänkt och inte ser ni någon sol men det var stället som hade störst solchanser närmsta dagarna enligt alla vädergubbar.



Började Ölands vistelsen med ett besök i det regninga Borgholm.


Avslutade första dagen med en kvällspromenad runt campingen. Här besöker herrarna skogen för att uträtta behov



En dag på Norra Öland tar visst på krafterna om man är av det man


En trött tjej gick till bageriet och köpte födelsedagsbakelse till en trött kille


Dagen tillbringades sedan på södra Öland och utanför Borgholm innan det bar av för en sista middag och natt i Köpingsvik

/Malin




Sunday morning

Godmorgon på er! Fan, tänk att det redan har gått en vecka av min semester, dvs bara hälften kvar. Vädermässigt så har majoriteten bestått av regniga dagar och inomhus aktiviteter. Tyvärr så verkar det inte bli något annat idag heller. :(
Idag (typ nu) så ska jag göra ett nytt försök med bokningen till blogaward-biljetterna. Har bara varit en massa jäkla krångel med bokningssystemet. Och det suraste av allt har ni säkert redan läst på andra bloggar, att nytt för i år är att biljetterna kostar. Snålt, kan man ju tycka då goodiebagsen och hela jippot egentligen består av sponsrade grejer. Men jag har ändå inget bättre för mig den helgen och hade väl typ lagt ungefär samma summa pengar på inträde någon annanstans. Så Malin och jag kör på!

För övrigt så ska jag ligga i soffan och mumsa upp min påse med bridge-blandning som jag så välförtjänt vann på personal-festen i fredags.

               
               
             Pensionärsgodis smakar aldrig så bra som när man har vunnit det själv. ;)


                                           /sara



               


p-fest aug-10

Igår så kretsade det mesta runt den årliga sommarfestenmed bästa jobbkollegorna. Och precis som vanligt så var det alldeles underbart skoj! Fyllor som slog till på de mest oväntade hållen, haha. ;) Och en sväng ut efteråt, hann vi också med. Med usla drinkar! Två misslyckade Mojjito, två misslyckade gröna hissen och en halvdan vodka redbull. :/

               
               
                Vann en godispåse vid lekandet igår! Lycka! :)
               
               
               
                  jacuzzi badande.
               
                 Tillståndet vid utgången... ;)
               


                                                 /sara
                


Friends with your ex!?

De senaste 2 timmarna så har jag suttit och funderat över hur och om man (jag) kan vara vän med sitt ex?

Hur: Ja, antagligen så gör man allt utom sexbiten. Det har iaf personer med erfarenhet av "vän med sitt ex" berättat för mig.
Jaha, okej...!?

Nödvändigt: Någon gång så har du ju tyckt om den här personen så pass mycket...och då gäller det ju att komma ihåg hans egenskaper som gjorde honom så där himla fantastisk och unik...Men vill man egentligen bli påmind om vad man en gång hade och vad man inte längre har!?

Jag har då aldrig tidigare kunnat vara kompis med mina ex eller killar som jag långtids-dejtat. Även om vi har sagt att vi gjorde slut som vänner, så har jag ändå kommit på mig själv med att gömma mig i matbutikerna då jag sett mina ex eller att jag gått åt andra hållet på krogen...

Hur berättar man tex att man har träffat någon ny? Jag själv är tex väldigt svartsjuk av mig och kan få de mest naturliga frågorna som tex: "Hade du en bra helg?" att låta helt galet stalker-aktiga. Pepprade och marinerade med följdfrågor som: Hur kul? Med vilka/vem? etc, etc, etc. Det är bara fradgan som fattas...

Som sagt en del att grubbla över...

                
                  Hej ex-kex! Det här är min nya, vrålheta flickvän...!


                                              /sara

 


Karlsson!

Pissdag blev till toppenkväll igår. Min kompis "Karlsson" och jag käkade tacos, kollade på skitläskig, spansk skräckfilm, garvade åt sjuka youtube-klipp och kvällspromenixade!
Nedan: Karlsson x 3

              
                Tacos handling
              
                 spansk skräckfilm
              
                jaa, vad säger man!? ;)


                                                   /sara

 


Med sol i sikte!

Blev inget Västkusten utan fick bli Öland i stället. Här skinner solen för fullt. Promenaderna är underbara i detta landskap. Nu blirlur det att slappa lite efter att man avnjutit en pizza.                                                                       /Malin                      l

nyshoppat

Blev lite nya grejer köpta igår. Skjortan har ni ju redan sett. Jag älskar den! Funderar på att slå till på den i blått också vart efter.
Det andra som köptes var en ärmlös, vit blus från Karen Millen.
Klicka på bilderna för att se dem i större format.

                                            


                                                  /sara

dagens

Dagens humör: Uselt! Jag har pms som heter duga. Arg och besviken på de flesta och det mesta...men kanske mest på mig själv! Sötsugsbegäret är ett faktum. Vädret är skit så inomhus aktiviteter är till att föredra. Tycker tillvaron är toppen för tillfället som ni kanske märker. Idag så blir det soffläge. Helt klart!

Dagens:

               
                 Ny skjorta: mq, jeansshorts: gina tricot


                                                /sara

recension: fiberwig mascara

Första intrycket var att den var lite läskig att använda då man såg tydliga "fibertrådar" i mascaran. Tänkte att detta var allt annat än bra för oss linsbärare. Men så fort mascaran hamnade på fransarna så var "fibertrådarna" som bortblåsta. Borsten är stor men lättanvänd. Färgen torkar snabbt om man skulle vilja lägga på ett extra lager. (Jag brukar pensla på 2 ev 3 lager) Dock så hände en liten rolig grej vid första användningen. Jag målade fel och skulle dra bort det lösa "spindelbenet" Lättare sagt än gjort. Fibrerna gjorde att det blev en slags gummisnodd effekt. Fransen/spindelbenet satt där det satt, ända tills det skulle tvättas bort på kvällen, haha. ;)
Ett minus dock för det saftiga priset. Känns aldrig kul att lägga över 200 spänn på en mascara!

Betyg:   av 5 möjliga

                 
               


                                             /sara

 


Det blev inte mycket...

Det blev inte mycket vettigt gjort idag. Har mest slappat, såsat runt på stan, lackat tånaglarna och andra fåfänga, onödiga sysslor. Skönt med semseter med andra ord. ;)
Kollade igenom min veckokalender och insåg att hela den här veckan består i stort sett av en massa fester:

Tisdag 2/8 så håller brorsan och Anna grillfest.

Fredag 6/8 så är det den årliga grillfesten hemma hos Birgitta

Lördag 7/8 så vankas det kalas.

Bäst att ta det lite lugnt i veckan om jag ska orka gå på mer än en av dessa festligheter. Börjar bli gammal ju. ;)

Nu så ska jag avsluta kvällen med ett gäng cheeseburgare och ett par avsnitt av den brilijanta tv-serien "prison break"

               


                                              /sara


Acne

Jag har tidigare inte varit överdrivet imponerad av det svenska, hypade märket Acne. Men nu måste jag nog ändå ge med mig. Har hittat ett par riktiga godbitar inne på deras webbsida.
Klicka på bilderna för att se dem i större format.

 Grym 2 färgad skinnpaj!

 Snyggt mönstrad blus/tunika.

 Detaljrika jeans.

  Snygga plånkor.

                 

                                                     /sara


dagens

Första semesterdagen börjar med skyfall! Det har under dagen regnat så mycket att det tydligen skapats översvämningar på sina ställen i Norpan. :/
Tänkte börja semestern med att göra lite nytta: några ärenden på stan, städa, tvätta etc...

Har för övrigt hunnt pensla på lite av min nya fiberwig mascara. Återkommer med betyget senare. ;)

Dagens:

                
                  tröja:
mq, byxor: gina tricot, väska: miu miu


                                             /sara

Bäst att njuta.

Om några timmar kliver mannen ingen genom dörren igen. Det är väl underbart att ha honom hemma. Men samtidigt känns det tugnt, när man ser sig omkring och allt nästan blänker. Ingen disk på diskbänken, inga ölburkar som står och skräpar. Inga strumpor som ligger slängda.
Det är troligen sista dagen på länge som jag får njuta av att det är så här rent och fint, är ju så otroligt enkelt att hålla ordning efter en. Men efter två, ne då blir det genast mycket jobbigare.

I slutändan är det nog okej med lite skit här och var i hörnen, för vissr saknar man att somna i en famn och vakna upp med någon intill sig. Eller vänta det där har jag ju inte saknat, Kapten har ju både somnat med tassar och huvud omkring mig vissa nätter och nästan varje morgon har han ju varit där intill mig när jag vaknat.
Kanske Mr O inte är så efterlängtad som han tror, fast det är klart. Än så länge håller man ju tummarna för fina presenter, även om han inte brukar vara den som lyckas så där jätte bra på den fronten.

Nu ska det avnjutas lite söndagslyx för att njuta av dom sista rena stunderna


/Malin


Livsnjutare

Om lite mer än 13 timmar så börjar min andra semesterhalva. Det kan ni väl ändå inte ha missat så som jag har tjatat på om den. Jag längtar som attans! Kollade igenomlite bilder från juni/juli då första semesterhalvan pågick. Vilken livsnjutare jag var under den där 1 ½ veckan. Ville verkligeninte att en endaste sekund skulle gå till spillo. Under de där 12 dagarna så hann jag med en Helsingfors-kryssning, biobesök på hemmaplan, ett par shoppingfyllda dagar i Stockholm och ett par soliga dagar i Helsingborg, Landskrona och Båstad.

Hoppas att dessa veckor kommer att bli minst lika lyckade. Har inte lika mycket planerat som då men jag får väl helt enkelt köra lite spontana grejer!
Syns på semestern! :)

               
Precis som under förra semesterhalvan så planerar jag att frossa i massor av goda onyttiga saker. Är det semester så är det! ;)

               
                ...rulla lite hatt! ;)

               
Samt hoppas på att det fina vädret kommer tillbaka så att brännan kan bättras på.


                                          /sara


RSS 2.0