Ooooops!

Attans, sötsugs-hungern satte in för en stund sedan och jag var akut tvungen till att ha något sött. Så jag kastade mig helt enkelt över tax free-godiset. Blev ganska skapligt frossande så nu får jag ta det lite lugnt med maten på donken ikväll om jag ska komma i baddräkten. :/ För övrigt så är jag peppad som tusan för bion!

                


                                          /sara

Guess who`s back in town!?

Guess who`s back in town!? Det var väl med blandade känslor som jag återvände till min hemstad. Men men, det får väl gå. Ska bara vara här till lunchtid på fredag sedan så packar jag väskan och beger mig ner till Skåne!
På dagens schema står att packa upp och tvätta 6 dagars packning, åka ut en sväng och handla vid maxi. Insåg att jag både behöver fylla på kylskåpet+en massa andra saker...
På kvällen så blir det frosseri på donken, godisshoppande och bio med min älskade vän Malin. Ska bli sååå kul!

Här är lite bilder från gårdagkvällen:

                
               
               
                 Friterad oxfilè är en höjdare som jag rekommenderar alla att prova!


                                         /sara

 


This is the life!

So far så har jag haft en av de bästa semestrarna någonsin. Jag har sedan i fredags hunnit beta av en helsingforskryssning med supertrevligt sällskap, ett par slappa, soliga dagar i huvudstaden. Har inte mått så här bra på flera månader. Allt har varit så kravlöst och villkorslöst. Det svåraste beslutet har varit om jag velat äta kött, fisk eller fågel till middag...som jag inte ens har behövt hjälpa till att laga. Igår var första kvällen som vi käkade hemma. Oxfilè, pommes och en grym kryddstark bearnaisesås med 80 % fetthalt och bailys till sex & the city på kvällen.
Imorgon så kommer jag dock infinna mig i Norrköping en snabbis. Malin och jag ska gå och se eclipse på bio. Ska bli så mysigt att träffa min tös igen. En av de få sakerna som jag saknar när jag lever livet i huvudstaden.
På torsdag så ska jag ev träffa en kompis som är hemma på besök i Sverige. Han bor annars i Vietnam så vi har inte setts sedan förra sommaren. Vi har massor att ta igen!
Och på fredag så åker weekendväskan fram igen. Och då bär det av ner till Skåne!

Idag så ska jag bara njuta av min sista dag i mitt älskade Stockholm. Det är redan strålade sol ute och stekhett. Så det blir till att ta det lugnt på Pernillas nybyggda uteplats och invänta kvällen då det skvallrades om att det står kinamat på menyn. Friterad oxfilè bla. Mums! This is the life! Ses i Norpan imorgon!

                
                
                  God, fräsch frukt från Hötorget.
                
                 Hamocken som monterades upp i söndags.


                                      /sara

 


Syskondag!

I går var spenderades hela dagen med familj. Det började med att lillebror, lilla syster, jag och Kapten åkte till Leons och käkade. Efter det blev det en runda på minigolfbanan, där jag tyvärr inte vann men heller inte kom sist.




Vissa var visst glada efter eviga tvåor och fyror. Eller hundratvåor och hundrafyror om man räknar rätt.

Efter golfen bar det av ut till mamma för lite bad.
Blev även denna dag några rundor kortspel.


Och av dom några rundorna vann jag nästan alla.

Nu blir det att kolla mailen och sedan ut i solen.
/Malin

Hur stor är chansen...!?

Alltså jag lyckas ta-mej-tusan med det mesta...som egentligen är näst intill omöjligt. Igår så lyckades jag nästan sabba ännu en dyrgrip. När jag öppnade väskan på kvällen så hade allt mitt smink läckt ut på det fina fodret i väskan. Skrik och panik var bara förnamnet. Lyckades dock få bort det värsta med hjälp av några fuktiga babyservetter. Puh! Nu så skall jag lasta i allt igen och se till att alla korkar och lock på handkrämer, handsprit, smink är väl förslutna. Sen så blir det en sväng till affären för att handla frukost. Har bara ätit kakor och godis hela morgonen. Men är det semester så är det! Och efter det så blir det självklart en sväng till NK, Birger Jarlsgatan, Biblioteksgatan som var stängt igår.

Hörs sen!

               


                                      /sara

Koh phangan

Igår så käkade vi tidig middag på en av mina absoluta favoritresturanger: Koh phangan. En urmysig thairesturang som ligger beläget på Skånegatan, på södermalm i stockholm. Inrett så du ska få upplevelsen av att vara i thailand med fejkade troiska regnoväder kan du i godan ro mumsa scampi i en tuc tuc. Bäst av allt: god mat till humana priser!

               
               
               
               
               
               
               
Jag käkade grillspett till varmrätt och cognacsflamberade jordgubbar med glass till efterrätt. Mums!



                                         /sara


Midsommarhelgen

Hej, hej på er! Nu är jag tillbaka på fastlandet igen efter ett midsommarfirande till havs. Känns skönt att ha fast mark under fötterna, ordentligt badrum, etc, etc. Har haft en superhelgmed bästa sällskapet. Ätit, shoppat och gjort sådant som man brukar på kryssningar. ;)
Denna söndag har spenderats på drottninggatan i Stockholm då NK och stureplan var stängt till min besvikelse. Men det får bli en eller ett par shoppingrundor där i veckan ist då jag ännu inte har bokat min biljett hem. Stockholmpå obestämd tid! Me like! :D
Slänger upp ett litet bildregn från helgen.

                
               
                 Inledde helgen med lite tax free-shopping. Ett måste!
               
               
  Detta var vad vi såg av Helsingfors. Vi gick aldrig i land utan låg och sov hela dagen, haha.
               
               

Nu så skall jag hjälpa till (titta på) när en hamock monteras ihop. Slänger senare upp lite bilder från kvällens resturangbesök.


                                 /sara

 

 


Kärlek!

Det är synd om er som läser men jag kan inte rå för att vädret ute lockar mer än er i dag också.

Ska i mellan mina solningar försöka göra lite nytta med, hur det går får vi dock se.



/Malin


Midsommar är över...

God morgon gott folk. Finns nog ett få tal som mår bra nu. Hur vida man hör till den skalan eller inte behöver vi kanske inte gå in på.

Hade i alla fall en trevlig midsommar med härliga vänner, slutet var väl kanske inte det bästa. Men man kan ju inte få allt så.
/Malin

Stora blöta grattis pussar till Kapten

I dag har det varit en dag med mycket farande hit och dit. Började med att jobba sista arbetspassen innan min korta semester skulle påbörjas. Så nu ledig i så där 10 dagar innan det är dags att gå tillbaka och göra nytta.

Efter det bar det av hem för att hämta Kapten hos grannen dit han gjort en avstickare från hundgården tack vare en viss Mr O. Men för lång historia för att dra här.

Sen blev det hem och spika hundgård men blev bara ett få tal hakar ditsatta innan första gästen till Kapten kom med paket.  För är ingen vanligt dag i dag utan är min älsklings födelsedag.
Super grattis till Kapten Jansson Sixx en busig och galen sak men samtidigt helt underbar och bedårande.
Efter det anlände lite flera gäster med ännu mera paket.





Sen blev det nästan att kasta iväg gästerna för att Frida och Linus skulle hämta upp mig för lite ärenden inför midsommar.
Först ut till sjukgymasten med L och sedan vidare för inhandling av grill. Därefter systemet för snaps med mera där till.
Sen vidare till Maxi huset för att leta klänning. Det gick dock åt skogen men lite annat och mer mat till i morgon fick följa med hem i alla fall.
Sen trodde man det var dags för hemfärd men då var det visst dags att hjälpa Dennis att flytta in saker i nya lägenheten så blev en lång dag.

Men nu är jag äntligen klar med allt och Kapten har fått ännu mer paket så nu kan vi alla sova nöjda och glada och invänta morgondagens sill och spritfest.

/Malin


Jegarns!

Jegarns, jag var och hämtade ut klänningen som jag akutbeställde igår. Den hann frammen tyvärr så var den på tok för stor. Nelly menade, att de var små i storlekarna. Jag skulle vilja säga tvärtom. Jag beställde xs och den hängde som ett tält på mig. Så funderar du på att beställa en så ta 1-2 storlekar mindre än vad du brukar ha.
Detta innebär lite problemas i sista minuten. Stress, precis vad jag behövde nu. Får helt enkelt snickra ihop en annan midsommar-outfit imorgon bitti när jag kommer hem. Sedan så bär det av till Stockholm på obestämd tid! Har bara bokat enkel resa eftersom om 12 timmar så startar min semester! Wohooo!

Trevlig midsommar på er!

               
Inför sista jobbpasset så är väskan packad med tidning, tuggummi och min för tillfället största last: kinderchoklad!


                                         /sara

Me like the sun

Härligt det är att man äntligen fått nästan en helt ledig dag med sol. Jag jobbade ju vissligen i morse men endast till 10.00 så är ju nästan det samma som ledigt. Har en likadan tur i morgon och sedan väntar över en vecka med semester och än så länge ser vädret rätt lovande ut dom flesta dagarna.

Dagen har med andra ord spenderats ute bortsett från några vänder in och ut till tvättmaskinen för att ha några rena kläder att klä sig i utöver jobbkläder under ledigheten.


Sol och en bra bok kan ju göra en dag till underbar.

Nu ska jag vara social med mina två töser här. Är nämligen ute i skogen och hälsar på min söta Frida tillsammans med Miss X.

Återkommer om det mer senare, eller mer troligt i morgon då jag garanterat kommer hem sent och ska upp och jobba i morgon så får nog bli sängen direkt.

/Malin


Hoppas, hoppas, hoppas...

Kl halv 4 imorse så akutklickade jag hem nedanstående stass. En riktig "Sara-klänning" med öppen rygg. Den finns även i beige omnågon skulle vara intresserad. Nu håller jag tummarna för att jag ska hinna få den tills imorgon. Annars så får jag gå naken på midsommarafton! :( Så hoppas, hoppas, hoppas att den dimper ned i brevlådan imorgon.

                                           
                                         


                                         /sara


gårdagens

...Jupp,igår så sparkade jag igång barbent-säsongen på eftermiddagen. Får hoppas att det fina vädret är här för att stanna nu.

Vill passa på att utfärda en varning för ljusskygga personer med tanke påatt min solbränna är ganska så bländande! ;)

               
                 klänning: h&m. (gräddvit kofta till det)


                                         /sara

Sommarmat

Åhhh, jag har just smockat i mig en liter jordgubbar och lite glass som min snälla mamma lämnade av här. Tyckte att med tanke på det fina vädret så ska jag ta-mej-tusan smaska i mig sommarföda till lunch. Glass och jordgubbar är nästan lika mycket sommarmat för mig som färskpotatis och grillat. (äter inte sill, så det går fetbort)
Nu så skall jag ta mig en liten eftermiddagstupplur eller försöka iaf. Det har blivit lite si och så med sömnen på senare tid, tyvärr. Får försöka styra upp det där under min semester. Har bara 2 arbetspass kvar dit! wohoooo! :D

               
               
               


                                         /sara


Farlig mask!

Jag måste nu återigen hitta ett hus med två sovrum. En viss man har återupptagit sitt nattprat och detta är verkligen inte kul.
Somnade runt 2.30 i natt efter en vild diskussion om maskar. Ja precis inte ens intressant var den.

Mr O: Akta dig för masken!
Jag: Vilken mask?
Mr O: Den farliga masken.
Jag: Vad pratar du om?
Mr O: Det är en farlig mask här, akta dig.
Jag: Var är den då?
Mr O: Här!
Jag: Ja det har jag fattat men var?
Mr O: Här!
Jag: Men jag ser den inte så den finns nog inte.
Mr O: Gör den visst den är här,.Ser du MIG inte???

Ibland är det till och med som om hans jobb framstår som intressant nattprat.

/Malin


Dagens

Tror minsann att det är en av årets varmaste dagar hittills i Norpan idag. :) Funderar på att slita av mig de heltäckande tightsen och blända omgivningen med min obefintliga solbränna. Nu på eftermiddagen så ska jag försöka leta upp en billig "drop in" hos någon frisörsalong i närheten. Behöver piffa till barret inför midsommar, känner jag. Ska även leta vidare efter min garanti till kameran och pallra mig ut till maxi-området med den. Har förresten hittat felet på den. Ett par "hakar" som håller batteriet och minneskortet har lossnat så det fick bli en provisorisk lösning med tejp tills vidare.
Här har ni dagens! Men nu så blir det barbent resten av eftermiddagen...första gången i år! :D

               
              cardigan:
forever 21, tunika: h&m, tights: gina tricot, väska: miu miu


                                             /sara

22/6

God morgon, på er!
Jisses, det är alldeles för tidigt att vara uppe. Jag som i vanliga fall brukar ställa in eller skjuta upp alla aktiviteter till efter kl 10 eller helst efter 12 på dagen...men ibland så får man offra sig! Skall straxt iväg och träffa migrän-specialisten. Därefter så blir det nog hem och powernappa lite. ;) Har även tänkt att börja packa lite smått inför min lilla semester som kickar igång snart. Och dagens absoluta måste-göra-sak: Leta reda på garantin till min kamera som stendog inatt. Kan ju liksom inte klara mig utan kamera. Jag använder ju den lilla rackaren dagligen!

Dagens (morgonens) låt: Bosson`s: "one in a million"

      


                                    /sara

Försökskanin!

Åhhh, herregud! Jag har så himla mycket tankar som far runt i huvudet på mig just nu. Jag känner mig omotiverad och "neggo" fast de flesta av kvällens funderingar är bra och positiva. Nu låter jag lite lagom schizofren kan jag tänka mig men skit samma!

* Igår så slog det mig att jag kan ha varit tillsammans med en av världens smartaste män. Citatet som han kläckte, skulle kunna jämföras med botemedlet mot cancer för många kvinnor. Så jävla ärligt och rakt! Me like!

* Ikväll så kommer jag lägga mig tidigt! Ska upp tidigt, tidigt, tidigt imorgon för att träffa en specialistdoktor gällande migrän och huvudvärk.  Ser fram emot detta besök!

* Jag har blivit tillsagd att stressa mindre. Så ikväll så ska jag testa att stänga av telefoner mm och försöka att varva ned. Blev rekommenderad några yoga och andningsövningar men känner mig lite skeptisk till dessa.

* Läste i en artikel att stress och ångest kan bla bero på att man har för låga halter av serotonin i kroppen. Så nu skall jag leka lite Anna Skipper och peppra kroppen med mina nyinköpta Omega 3-kapslar som sägs vara rika på just det ämnet.
Försökskanin var ordet! ;)

Trevlig kväll på er!

                
                 Fina fisken på burk för oss som inte äter vanlig fisk!


                                                     /sara


Dagens

Tröttare och mer omotiverad kan nog ingen vara...Eller det kanske skall kallas dött lopp mellan mig och Malin då. ;) Så himla skönt att ha någon som henne att prata av sig med. Någon som vet och förstår hur jäkliga saker kan vara. Baby, du är lite av en själsfrände! ;) ALLA borde få ha en vän som du!
Bortsett från att ha beklagelse-maraton med Malin så har jag spenderat min vakna tid på vårdcentralen och apoteket! Nu så blir det soffan, fejk-shopping (fejk-shopping=Fyll varukorgen i valfri webshop med allt snyggt du vill ha och töm precis innan ut-checkning! ;) ) och massor av godis!

Dagens:

                
                kofta: h&m, tunika: la redoute, tights: gina tricot, väska: miu miu


                                           /sara

Bara så ni vet....

Så ska jag göra Rabarberpaj nu och mumsa i mig till efterrätt i kväll.


Midsommar blåsan.

Det är nu bara några dagar kvar tills det är dags för den största sommarfesten. Varje åt äts det sill och färskpotatis och man har det allmänt trevligt.
I år ska vi fira ute i Stavsjö, men mer än så är inte bestämt är bjuden till två ställen där så får se om det blir en sväng på båda eller hur vi gör.

Denna dag vill man ju vara fin och somrig på samma gång, jag har nu panik då jag har sjukt lite pengar på kontot och inte heller har hittat den där WOW klänningen till i år. Eller jag har hittat en men att leka lekar i långklänning för närmare 2500kr känns inte så där jätte lockande så det får vara.

Tänkte trots att jag själv inte är helt säker på vad jag vill inhandla tipsa er om lite härliga sommarklänningar från Nelly. Det bästa med denna sida är att dom nästan alltid får ut varorna på 2-4 dagar vilket innebär att man skulle kunna hinna få sin blåsa redan till midsommar om man är snabb och beställer i dag.




/Malin

Internet problem...

Denna dag har allt gått imot mig. Vissa saker tänker jag inte gå in på här men andra så som regn i stället för sol kan man ju nämna. Varför är det aldrig fint väder en hel dag när jag är ledig. Jag vill ju sola och göra nytta ute men icke.
I dag har dagen i stället spenderats inomhus med att se på film och äta pizza.
Hade ju tänkt sitta vid datorn också men det gick ju verkligen inte som planerat. Har nämligen varit omöjligt att komma ut på nätet förrän nyss. Tydligen har det varit något fel på nätet i dag som gjort att jag fått sitta i telefonkö till bredbandsleverantören för att sedan när jag väl börjar närma mig 1 plats får redan på att dom stänger för dagen och att dom tyvärr inte kommer hinna ta hand om mitt samtal. Kul.... inte det minsta kan jag lova.

Annars har det väl i alla fall varit en skaplig helg. Blev mys med älsklingen och Kapten i fredags och igår blev det en tur ut till Korpan där jag fick laga frukost (pannkakor) till två pojkar för att få upp dom ut sängen vid 13.00 tiden. Sedan blev man bjuden på middag hemma hos A-B och Pricken inte alls en dålig lördag.

Nu ska jag äta godis och tycka synd om mig själv bara för att jag känner för det.
/Malin

Störst av allt är kärleken!

Igår så var det verkligen rent kärleksfrosseri i Sverige. Jag syftar givetvis på Victoria och Daniels bröllop. Vanligtvis så brukar jag inte vara så lätt rörd. Men igår, fan vad Daniel växte i mina ögon. Från att ha varit ganska stel och trist så blev han någon slags Romeo. Att inför en hel värld avsluta en kärleksförklaring till sin fru med orden: "Victoria, störst av allt är kärleken. Jag älskar dig så." Det kräver en hel del. Kan varit det absolut vackraste jag har hört, någonsin! Daniel är inte prins för mig utan kung!
Här kan du läsa hela kärlekstalet.

                


                                              /sara

Varför gråter folk!

Vad var det som var så jävla vackert med kronprinsessans bröllop. Visst fanns det gäster som hade fina klänningar men prinsessan själv var inte inte alls kläd i min smak och tiaran på huvudet var ju absolut inte vacker. Släktklinod eller ej jag gillade den inte.
Men värst var nog ändå de manliga näbbarna som kom in i sjömansdressar som såg ut att komma från vilken billig klädkedja som helst. Hur fan kan man kosta på ett bröllop så mycket och sedan inte ens ha någon som sticker ut.
Inte ens ringarna var ju speciellt märkvärdiga, flera miljoner och så är detta vad som är resultatet.
Kan inte säga annat än... ILLA!


Om man nu ska hitta något positivt med denna dag så får jag väl i alla fall säga att dom såg sjukt lyckliga ut och det känns verkligen som äkta kärlek så kul att våran royalty fick sin bondpojk.

/Malin

Bild lånad här!

Grilloumi

En ganska ovild gissning är att många skall grilla i helgen. Då vill jag passa på att tipsa om något av det absolut godaste jag någonsin har ätit. Min för tillfället största matlast. Grilloumi! Den har funnits på marknaden ett tag men själv så har jag bara ätit den i ett par veckor...nästan dagligen! Grilloumi är en ost som man grillar eller steker. Jag brukar skära den i tunna skivor, steka den och mumsa på som tv-snacks. Mums! Osten blir krispig då den värms (smälter inte som man skulle kunna tro) och är ganska salt till smaken...

               


                                              /sara


Kan bli bra

Händer mycket roligt i modevärlden och numera även stora saker i våra vardagliga svenska butiker.
Nu har Lindex gjort ett sammarbete med amerikanska designern Narciso Rodriguez.
Kollektionen som ska heta Pink collection kommer att släppas i samtliga butiker i Sverige från 1 oktober.
Om man tittar på skisserna av plaggen så ser kollektionen riktigt lovande ut och dessutom ska 10% gå direkt till cancerforskningen.



/Malin

kvinnlig förebild

Fan, vilka coola katter det finns. Min senaste favorit är sångerskan Cheryl Cole. Ni vet, den där hutlöst snygga tjejen som var gift med fotbollsspelaren Ashley Cole. Cheryl fick reda på att hennes make hade bedragit henne både en, två och flera gånger. Sångerskan fick nog och begärde skilsmässa. Och nu till det coola momentet: Cheryl ville inte ha ett endaste öre av sin otrogne makes pengar utan sade att hon minsann klarade sig alldeles  utmärkt på egen hand! Snacka om att gå rakryggad ut ur ett förhållande! Kvinnlig förebild som heter duga!

Själv så besitter jag få av de kvinnliga attraktiva egenskaperna. Jag är både svartsjuk och avundsjuk. Knockar de flesta tjejer som inte håller sig på rätt avstånd. Och det senaste året har jag dessutom blivit "needy" och klängig men jobbar hårt på att bli självständig igen.

               
                 Cheryl med sin otrogne (ex)make i släptåg



                                               /sara

Detta blev det.

Så var dom där pengarna använda som jag nämnde för några veckor sedan. Dom fick gå till nödvändigheter. Och extra nödvändiga är dom nu när VM går i ett på tvn i vardagsrummet.

För att få det lite bättre än vad karln har det så fick det bli en stor apparat till sovrummet. Tyvärr kommer den ju inte kunna använda parabol kanalerna utan det blir att sätta upp vanliga antennen igen men det får duga tills vidare i alla fall.



Förutom denna Stora apparat fick det bli något lite mer tjejigt. Det bästa med att få bestämma är ju att man även bestämmer färg. Vad Mr O kommer tycka om att ha med sig följande sak på resor i framtiden struntar jag fullständigt i. För min dator är fortfarande bara min och utöver USA resan har jag inte lovat bort den en enda dag i framtiden utan vill han resa får han allt nöja sig med .....


/Malin

Sol sol och jobb!

Jag har handlat hem lite mat till i morgon när några härliga brudar kommer på grillkväll för utom det så lagas det lunchlåda/middag och tillbringas tid i solen innan det om så där 2 timmar är dags att åka och jobba en liten stund.


Så ingen tid att spilla.
/Malin

Döda

Jag tror jag är tillbaka i en gammal liten fluga. Jag var ju lite halv besatt av dessa små skallar för så där 2 år sedan eller något och nu har jag hittat en liten fulsnygg tröja på Nelly som jag nog nästan måste ha.



/Malin

Some shopping...

Jaha, måndag ny vecka. Tuff vecka. Kommer att befinna mig på jobbet måndag, tisdag, onsdag, fredag, lördag och söndag omnågon skulle vilja ha tag på mig. ;)
Kom på att jag inte har bloggat på hela helgen. Fy skäms på mig! Det har varit så himla mycket nu den senaste tiden så jag har helt enkelt prioriterat mig själv först och främst...Men jag kan ju dra en liten snabb rapport vad jag har sysslat med i helgen. Fredagen kommer jag faktiskt inte ihåg. Helt sant, inget jag bara skriver. Pratade med en kompis förut och kunde verkligen inte komma på vad jag hade för mig då. Antagligen någon oviktigt alltså. ;)
Lördagen
så var det shopping och lunch på stan ihop med Daniel. Åt en väldigt suspekt räksallad som jag även lät Daniel smaka. Jag menar, skulle olyckan vara framme så jag drog på mig matförgiftning pga av den förbaskade salladen så skulle jag iaf dra med mig någon annan i fallet! Lyckligtvis så slapp både jag och Daniel min förutspådda matförgiftning! :)
På lördagkvällen så var det tänkt att jag och en kompis skulle besöka palace. Norpas äldsta nattklubb som slog igen efter 45 år! Men pga fööööör lång kö så blev det en snabbt besök på bishop ist. Frågan är väl vart man ska gå nu när både palace och bomullsfabriken har slagit igen!?
Söndagen spenderades på liknande vis. Mera shopping, samt ett besök på thairesturang på kvällen.

               


                                        /sara


Vad fan hände???

Hej där ute, jag lever ja. Men var sjukt bakis i går efter en helt chockartad "50 års fest"  Men tog mig i alla fall ut till mamma i går igen för att fira lillebror som fyllde hela 19 år.

Tillbaka till festen då. Kallt som fan var det till spriten slagit till i kroppen men inombords var man varm. Jag och en liten tös höll på att dela ut placerkorten när bröllopsmarchen började spelas.
Var precis på väg att vända mig mot bandet och säga åt dom att det inte passade när jag hör lilla syster skrika. JÄVLA MAMMA och inser att det är då fan ingen vanlig 50 års fest vi hamnat på utan min älskade mamma ska gifta sig.
Och visst var det vackert (tror jag) tro  det eller ej men jag grät som en stuken gris om det var glädje över bröllopet eller besvikensen på mig själv att jag inte tagit långkläningen jag stod och provade kvällen innan vet jag inte men min mamma är nu i alla fall gift och jag och många där till hade en super lyckad kväll.

Tack mamma och nej jag har inte förlåtit dig ännu men lyckönskningar kan du väl få ändå. Vem vet jag kanske gifter mig på andra sidan jordklotet som hämd. *hihi*









/Malin

Lördag och semester!

Ja för i dag och i morgon har jag offrat två semesterdagar för att få delta på ett 50 års kalas och sedan lillebrors 19-års firande i morgon. Hur vida kvällen är värd en semesterdag eller inte märker vi väl i morgon men just nu känns det skönt att veta att jag först jobbar helg om 4 veckor :)

Ska snart bli upphämtad av storebror T och hans svärfar, dom är några av besöket från Danmark som anlände i går. Ska blir så otroligt kul att träffa Lene och bror igen och spännande att träffa en del medlemmar av hennes familj också.

Men som sagt ska i väg om så där 10 minuter så nu blir det tyst från mig till tidigast i morgon i alla fall.

/Malin

Superwoman

Alltså herregud! Här är kvinnan som överträffar sig själv hela tiden. Hon blir bara bättre och bättre. Antagligen coolaste människan somsatt foten på denna jord.


video: youtube


                                  /sara

Back from the Ge-Kås

Skönt man sov i natt. Var en trött liten Malin som däckade ner i sängen straxt efter hemkomst, runt 22.30 i går kväll.

Det hade för henne varit en hel dag som startades hemifrån klockan 04.45. Redan bar av till Ullared och ett besökt på Ge-Kås tillsammans med tre underbara tjejer.

Det var en resa full av sång och ljuva stämmor, det skrattades vilt och någon fick även till "lite" snarkningar i bilen på hemvägen.

I dag har jag ont i fötterna och vill helst bara ligga och sova, men så kan det inte bli för om några timmar bär det av till jobbet för ett kvällspass.

Handlades flitigt i går i alla fall, både till mig själv, mamma och kusin. En del presenter till lite olika födelsedagsbarn under sommaren handlades med och självklart något till den ofödda.





/Malin

Berättelsen om kniven

Så här ser det ut på min diskbänk just nu:

               
Fick överta mammas nästintill oanvända knivset då hon införskaffat ett set från global ist. Min favorit kökskniv var nämligen med om en olycka. Tack vare min pappa. Tänkte berätta om knivens missöde.
Till att börja med så är rören i min fastighet så jäkla usla och enligt pappa som är rörmokare så borde "stammarna" bytas ut helt och hållet. Tyvärr så verkar detta inte aktuellt. Så ist så får man stopp i avloppen ca varannan vecka och måste då ringa efter hjälp för att inte drabbas av översvämning. Kul i jul, liksom...
Pappa beslöt sig för ett tag sedan för att göra en grov rengöring av avloppen i mitt badrum.

Pappa: Har du något som jag kan peta upp smutsen med...?

Jag: Nej!

Därefter så avbröts vår diskussion av ett telefonsamtal. När jag kommer tillbaka 10 minuter senare så har pappa slitit bort halva badkaret, ligger på alla fyra och gräver i golvbrunnen med något som ser ut som en kniv...MIN KNIV DESSUTOM!

Jag: Är det där min kökskniv som du använder?

Pappa: Jaa, hittade den i köket. Man tager vad man haver...

Kan ju säga, att efter att ha sett vad pappa grävde upp ur golvbrunnen med min kökskniv så var jag tvungen att införskaffa en ny!


Tillägg: Mötte pappa i dörren när jag hade hämtat de nya knivarna. Givetvis så undrade han vart jag skulle med kvivarna. Fick förklara att de skulle ersätta kniven som han hade använt till att rengöra mina avlopp med...
Pappa vänder sig då till mamma:

Pappa: Du behöll väl brödkaveln?

Mamma: Vad ska du med brödkaveln till? Du bakar ju aldrig?

Pappa: Nej, jag tänkte snarare på dig. Så du har något att jaga mig med när du blir förbaskad.


                                       /sara: som har en rolighetsminister till pappa

Nostalgi

Just nu så avnjuter jag de sista timmarna av mina 1 ½ lediga dagar.
Igår så var det familjedag. Vi firade min födelsedag i efterskott. Med massa mumsigheter och presenter. Och idag så har jag bara slappat för hela slanten. Började med en stadig brunch, liten shoppingrunda med mamma och resterande timmar på eftermiddagen så har jag legat i soffan och avnjutit några av gårdagens presenter:

                
               
Tog en nostalgi-tripp tillbaka till 80-talet. Fick Karate Kid-boxen i födelsedagspresent. Lite som ett internt skämt, haha. Så första filmen har jagtittat på nu under eftermiddagen samt klämt en bytta häägen-dazs. Sorry B&J, tronskifte gällande favoritglassen. Pralines & cream, säger jag bara. Mums!


                                 /sara

 


Karlgöra

Ursäkta dålig uppdatering men från morgon till kväll både i går och i dag har jag varit i gång för fullt.
Haft pappa och lillebror här för att hjälpa till med att fixa fönstren på huset, är dock sjukt mycket jobb så endast en sida är klar men förhoppningsvis får vi ju ha sommarväder nu så vi kan fortsätta igen om så där 2 veckor.

I fredags hade jag storebror R med familj och lillfjölls här på middag. Vi hade en riktigt trevlig kväll med god mat och mycket varierande samtalsämnen.
I veckan som kommer så anländer den "riktiga" storebrorsan från Danmark tillsammans med flickvän och delar av hennes familj då närmsta veckan kommer handla om att jobba, umgås med danskar och så klart kolla in den lilla(stora) bebismagen.

Nu ska jag ta och plocka i ordning lite i köket och sedan blir det att slappa framför tvn för i morgon väntar jobb från morgon till kväll.

/Malin

Nu är sommaren här!

Nu är sommaren här! Så jäkla underbart! Jag firar detta med årets första (svenska) jordgubbar och bästa sommarlåten (någonsin)!
I övrigt så vakas det jobb för min del hela helgen. Så ni kan väl tänka påmig när ni avnjuter den där kalla ölen/fruktiga drinken på uteserveringen i helgen.

               


                                             /sara

Säg hej till "Fumo"!

Här har ni min nya pärla! Det blev ännu en miu miu eftersom min förra blev smått sabbad förra månaden. Och för er som undrar och inte redan vet det, så kommer jag få nada ersättning för väskan! Sugit men sant! De flesta (normala) hade antagligen blivit avskräckta från att köpa så dyra väskor i fortsättningen men som jag ser på det hela: Maj-månad var ett helvete på alla sätt och vis och jag skulle inte ens önska min värsta att genomlida den skiten! Så för att peppamig själv lite så behövdes liiiiite uppmuntran. I detta fall en miu miu bow bag i färgen "fumo"

                
               

                                            /sara


Sömnlös

Så jäkla jobbigt att inte kunna somna. Har legat och vänt på mig i ett par timmar nu. Antar att sömnlösheten hänger ihop med att jag har så vansinnigt många tankar som far runt i huvudet på mig nu. Det mest irriterande är väl att all denna ångest kommer precis lagom tills man ska sova. Jag menar den kunde kommit på någon mer vettig tid som när jag käkade kvällsmat med Jonas eller varför inte vid tårtätandet? Det hade sparat ett antal kalorier! ;)...Men nejdå. Så jag var helt enkelt tvungen att ringa pappa kl halv 12 på natten för att ställa en massa fackliga frågor. Men trots det så kunde jag inte somna så det blev även en pratstund med Gustav samt lite bloggande. Så nu får John Blund ta och komma!

Måste bara smyga in en hälsning till en urgullig bloggläsare som heter Madeleine. Tjejen skickade ett så himla gulligt mejl till mig tidigare under kvällen. Tänk att ett par ord kan värma så mycket! Ovärderligt, helt enkelt!
Tack!

Här är min kväll i bilder:

               
                
               
               



                                   /sara


Dagens...paket!

Jag hann med en liten pratstund med min goda vän Daniel i samband med pakethämtningen. Sprang nämligen på honom påväg till till Haga där paketet skulle lösas ut. Trevligt, trevligt. Ska försöka få till en kompisträff med honom i början av nästa vecka. Det var alldeles för länge sedan vi sågs.

Åter till paketet. Jag är supernöjd med väskan! Slet upp paketet som ett ivrigt litet barn på julafton. Bilder på godbiten kommer senare! 

                
               
                kofta: la redoute, linne: h&m divided, tights: gina tricot


                                            /sara

2/6

Jaha ja, ny dag nya tag! Sitter ganska så nyvaken efter mina 2 jobbnätter och funderar på om jag ska bege mig ut utanför min trygga lägenhet för att möta dagen. Jag menar det är ju förbaskat bekvämt att bara sitta och slappa i soffan som jag gör just nu. Med en bra tidning i knät, laptopen på soffbordet framför mig och ett 20-pack lion`s chokladbitar bredvid mig. Men som sagt har en del att stå i idag. Jag ska iväg och hämta mitt paket som många av er säkert redan har räknat ut är en ny väska. Och senare på em så ska jag träffa min älskade vän Jonas. :)

               
               

                                  Hörs senare! /sara
                


Yippi!!

DET ÄR SOL OCH VARMT!

Ville bara meddela er det om ni missat att titta ut. Nu ska jag göra mig klar för ett kvällspass på jobbet.

/Malin

Får kvitta...

Lite sådär lagom irriterande att jag missar säsongsavslutningen av desperate housewives ikväll. Vågar nog nästan lova att det kommer bli en grym sk cliffhanger. Ska se omjag kan få avsnittet inspelat av någon vänlig själ. När vi ändå pratar sevärt på dumburken så kan jag varmt rekommendera filmen "Lucky number slevin" som går på tv inatt. En kvick, Tarantino-doftande film med många oväntade vändningar. Filmen har även en fantastisk skådespelarensemble: Josh Hartnett, Morgan Freeman, Ben Kingsley, Lucy Liu, Bruce Willis mf.
Här nedan så kan du titta på trailern.

Med andra ord så får jag kvitta desperate housewives mot Lucky number slevin.
svt 1, kl 2.05




                             /sara

Bra avslut

Ledig dag är vad som händer hos mig i dag. Var med mamma en sväng inne i city och sedan på ett annat ställe för att fixa present till lillebror som snart fyller 19 år.
Annars i dag blir det lugnt, ska in och möta upp brorsan på bowlingen, han har ju träning i dag och efter det ska han med hem till mig. För här ska det bli grillkväll med mamma och lillebror.
Mr O är i Finland på någon mässa så han kommer hem först i morgon, är ju inte så kul att vara ensam så som tur var så kunde mamma och bror komma och hålla mig sällskap.
Synd bara att det inte är lika varmt och skönt som i går så man kan sitta ute och äta i kväll.

I går blev det flintastek, lax och bakpotatis i dag ska det grillas kotletter och ätas pomme.

RSS 2.0