Vissa gör pinsamheter på fyllan...

Vissa gör pinsamheter på fyllan...Jag gör mina i sömnen! Jupp, det stämmer. Jag är en sk sömngångare. Detta går i vågor men tydligen så är jag inne i en sådan period för tillfället. Egentligen så är det väl ingenting som jag stör mig så jättemycket på, då jag sover ensam. Men vid sällskap så kan det ju vara jobbigare att förklara sitt beteende. För några helger sedan så hade jag tydligen suttit upp i sängen, skämtat och skrattat hysteriskt åt mig själv-i sömnen. Andra saker som jag tydligen har gjort i sömen med sällskap som vittnen är: plocka bort, sortera och vika sängkläderna. Ätit godis som legat på sängbordet. Klätt av mig respektive klätt på mig kläder som legat på golvet bredvid sängen mm. Ja, dessa saker kan ju tyckas vara ganska lama. Men det finns ett tillfälle som jag nog alltid kommer bli retad för. Detta hände för en massa år sedan. Jag var tillsammans med en kille som jag grabbade tag på ett väldigt intimt ställe, samtidigt som jag kläckte ur mig: "Det är dags nu!"  Ja, ni kan säkert förstå att det blev en ganska pinsam situation för oss båda efteråt...!

Funderar på om min sömngång hänger ihop med att jag för tillfällert är så himlans trött!? Anyway, nu så ska jag iväg till frissan och därefter så ska jag krypa ner i sängen och mysa lite till. Det fina med lediga dagar, att man kan unna sig lite extra sovtid! ;)

           
              
                drömsäng?
                                   


                                                     /sara

Min tv-seriebesatthet

Jag har tjatat om mitt tv-tittande förut men jag tänkte ta en vända till...Jag är mer eller mindre besatt av att följa diverse tv-serier. Blir himlans sur om jag missar ett avsnitt och ännu mer ledsen om någon serie skall läggas ned...
Här är några av mina sk darlings:


                
Fantastiskt underhållande hemmafruarna från desperate housewives har bjudit på smart svart humor ända från första avsnittet. Blev helt förkrossad när jag fick veta att kanal 5 skall börja sända den allra sista säsongen nu till hösten.
                
Nästan så att jag får lite dåligt samvete över att vara lite småkär i karaktären Dexter. Dexter är mannen som har många bollar i luften: småbarnspappa, blodanalytiker och inte minst så är han en seriemördare. Svart humor och spänning i en salig blandning.
               
Kollegorna dr Brennan och FBI- agenten Booth löser de mest udda mordgåtorna i tv-serien bones. Älskar att karaktärerna är så självlysande. Den ena är så manlig och överbeskyddande medan den andra visar starka drag av asperger. Äntligen så har det börjat hetta till mellan dem nu också...Ser fram emot kommande säsongen...
              
Jag har alltid varit svag för vampyrsagor, ända sedan barnsben. Det hela började med dracula och en vampyrs bekännelser. Så att jag skulle börja följa true blood kom väl knappast som någon överaskning. Säsong 3 startar på onsdag på svt.
              
Beställde första säsongen av vampire diaries igår. Vet hittills inte så mycket mer än att vampyrbröderna i serien är löjligt heta. Har bara följt några avsnitt till och från annars men då har det varit riktigt bra.
              
Okej, jag erkänner; Jag har ändrat mig. Förut så avskydde jag den blödiga serien Grey`s anatomy. Men förra veckan när jag var sjuk så gick det inte så mycket annat på tv. Så nu har jag bestämt mig för att ge serien en chans. Har lånat hem säsong 1-6. Får se vad jag tycker, när jag har tragglat mig igenom det...

...Och här är 3 tv-serier som jag saknar. Om du inte har sett dem. Skynda dig att lägga vantarna på dvd-boxarna.

* Las vegas

* Prison break

* Sex and the city



bilder: google                            /sara


Huvudet under armen...

Jag tror att jag håller på att bli senil! Eller det var väl till att ta i. Men iaf lite pensionärsvarning, är det allt...! Jag är kroniskt trött, sover middag ihop med Sigge, går och lägger mig tidigt, går upp ihop med tuppen (dock inte frivilligt) och sist men inte minst så glömmer jag saker. Igår så glömde jag pinsamt nog bort att det var upprop och inskrivning på Sigge`s valpkurs. Så när vi låg och gottade oss som bäst så ringde kursledaren och frågade vart vi höll hus!? Och här om dagen så glömde jag att plocka ut ena linsen ur ögat. Allt var snett och vint ett bra tag innan jag kom på vart felet var! ;)

Men idag så tar vi nya tag. Har sovit som en liten prinsessa i 10 h. Underbart! Ska fixa lite innan lunchbesöket dyker upp. Malin ska nämligen förgylla min och Sigges dag lite grann. Vi har ju inte setts ordentligt sedan bröllopet, så det finns nog en del att skvallra om! :)


                



                                         /sara

Klockorna stannar...!

Okej, jag erkänner; Jag är så fruktansvärt tråkig att klockorna stannar! Jag går sällan eller aldrig ut längre. Visserligen så kan det ju ha att göra med att norpan`s alla nattklubbar slår igen. Utvalet i dagsläget är übertrendiga Hugos, där alla fejkbrats håller till. Eller köttmarknaden på Harrys! Inte så fett med andra ord. och den andra ursäkten som jag brukar använda är att de som jag brukade gå ut med (back in the days) inte bor kvar i stan längre respektive lever det lugna familjelivet...Anyway, tanken var ju att jag skulle släpa mitt trista arsle ut i lördagens nattliv. Men tydligen så ville ödet annorlunda och satte käppar i hjulet. Ett bråk bröt väl mer eller mindre ut. Och om sanningen skall fram så var väl jag ganska skyldig till att det startade...Men då undrar jag varför säger folk att de vill höra sanningen, när det enda de egentligen vill ha, är den censurerade, partiska halvsanningen!?

Suck! Ibland så är det fasen inte lätt...!


             
               Inga partyanimals så långt ögat kan nå! ;)



                                                 /sara

Haley

Sigge har fått en liten kusin! Igår landade nämligen baby Haley hemma hos brorsan och Anna i Miami. Haley är en 3 månader gammal, fansk bulldog. Hoppas på att få se lillan senare i höst!?


               
                  Bild lånad av brorsan.


                                                     /sara

Veckans kap!

Veckans kap! 


               
                 Uppdaterad version av den klassiska chokladbollen: regnbågsboll,
                 vit chokladboll och nöt/kolaboll. (och 1 munk fick vara med på bilden)


Eller kap var väl till att ta i. De var faktiskt ganska dyra. :/ Men går jag bara på marknad någon gång om året så skall det baske mig göras (ätas) ordentligt. I år så har det sammanlagt blivit: 5 remmar, 8 varma munkar och 3 chokladbollar! Mums! :)


                                              /sara

Augustifest dag 1

Igår så gick startskottet för Augustifesten, i varje fall för min del men egentligen så började den ju redan i onsdags med diverse konserter och fyrverkerier...
Tyvärr så var det ett riktigt pissväder igår, regnet öste ner. Så det blev bara en kort sväng på marknaden för att inhandla lite livsnödvändigheter; varma munkar och lakrits remmar. Och ett urtrevligt besök på tapasresturangen Manèsa, tillsammans med några av de bästa. Vi avnjöt en 10-rätters meny, efterrätt och fantastiska drinkar. :) Tillståndet efteråt: Proppmätt! ;)
Blir nog ett besök till på marknaden lite senare idag. Måste köpa flera varma munkar, haha. :)


               
                
               


                                           /sara

 


Tredje barnbarnet

Nu när jag har legat sjuk ett par dagar så har Sigge-Buff (Fia`s påhittade smeknamn) bott hos mina föräldrar. De är även så pass snälla att de tar hand om honom när jag jobbar. Och tro mig det går absolut ingen nöd på honom där, han blir behandlad som deras tredje barnbarn. De skämmer bort honom med nya leksaker. Mamma gör storkok med matlådor. Han får följa med på alla möjliga roliga aktiviteter mm. Men varken Sigge eller jag klagar. ;) Lite komiskt då mina föräldrar alltid varit emot att skaffa hund, speciellt mamma...Nu är hon så fäst vid honom att hon oroar sig hur hon ska klara sig utan honom när hon ska resa bort en vecka. Haha, så kan det gå! :)


              


Igår så svängde de förbi utanför min balkong för att visa upp Sigges nya sele som de inhandlat. Mamma tyckte att han behövde en lite mer robust sele till valpkursen som startar om några veckor. De hade även passat på att väga och mäta honom i djuraffären. Mitt lille pyre har blivit stort pyre. Mankhöjd: 27 cm. Vikt: 6 kg. (När jag fick honom så vägde han så lite som 1,6 kg)


                                        /sara

Sjukdag! :(

Idag så har jag en sk "sjukdag" Dvs en hemmadag efter sjukdom för att kurera mig helt och hållet. Misstänker att tisdagens räksmörgås är boven i dramat till gårdagens "magsjuka" Så idag blir det som sagt en extra dag hemma för att utesluta att smitta kollegor om det skulle vara något annat i sjukdomsväg...

Min snälla mamma var här och levererade lite nödvändigheter igår eftersom jag inte vågade lämna lgh...! Tidningar, vätskeersättning, cola och en film-triss. :)


               



                                                 /sara

Lite bilder från gårdagen

Åh, vilken toppendag det var igår! Hyfsat väder och fantastiskt sällskap. Hade ju som sagt dagsbesök för Skåne. Lisa och Tommy var på besök så det blev en långfika på bagarstugan igår. Vi satt och skvallrade om allt som nyligen hade hänt; alltifrån new york-resan som Lisa och Tommy nyligen kom hem ifrån, brorsans bröllop, svart taxirån, golf mm...Sedan så kom givetvis förra årets missöde i båstad på tal. Nu i efterhand så skrattar vi alla gott åt eländet...

Senare på kvällen så åkte jag ut och tittade in pappas kantarellskörd. Så det blev både 1 och 2 svampmackor igår kväll. Fick även en hel del svamp hem, så jag kunde frysa in.

Nu väntar en 30 timmar lång jobbhelg runt hörnet...!


Ps: Lyckades hitta min kamerasladd igår, så nu är det "bara mobilsladden" som är på villovägar...!


               
               Haha, mobil, facebook paus mitt under fikan! ;) Lisa, Tommy och Cissi
               
                 Pappas kantareller!
               
                 Lättare sagt än gjort att fånga min brorson och Sigge på bild...
               
               



                                    /sara

 

 


11/8

En hel vecka sedan jag bloggade ju...! Iofs så har det inte hänt så mycket. Sedan sist så har jag lapat mina sista semesterdagar, börjat jobba, inget märkvärdigt med andra ord. Herregudars, vad segstartad man kan bli efter bara 2 veckors semester, vågar knappt tänka på hur förslappad jag hade blivit under 4 veckors tid!? :O

Idag så har jag min enda hellediga dag, den här veckan. Så den ska jag spendera ihop med några skåningar som kommer på besök. Ska bli så himla skoj! Tanken är även att försöka haffa en kameraslapp samt en mobilsladd som jag duktigt nog har lyckats slarva bort under min sista semestervecka. Suck! :/

 

                                            /sara

 


3/8

Vilken härlig dag det har varit hittills! Har käkat lunch och fikat, tillsammans med mina gamla jobbarkompisar Pirjo och Mats+sambo. Allt detta skedde ute på Masken`s (Mats) sommarställe. Har ju aldrig varit där förut men jag kan ju säga att jag nu har varit i paradiset och vänt! Herregud, vilken trädgård! Det var typ den största och finaste jag sett. Snacka om att ha gröna fingrar!
Per-Sigurd ( AKA Sigge) fick även leka av sig med sin lekkamrat Siv-Gunnel, så han lär sova gott inatt! ;)


               
                  Bilden tagen av smygfotografen Mats...! ;)
               
               
               
               
                 Paradiset består av huvudhuset på 68 kvm2, gästhus, lusthus mm.
               
                   Per-Sigurd och Siv-Gunnel :)



                                                   /sara


RSS 2.0