cookie monster

Herregud vilken matorgie/sötsaksorgie jag hade större delen av förra veckan. Kan säga att den var så väl tilltagen att jag stundtals blev rädd för mig själv. Hur många av er har tex lyckats äta upp en hel gräddtårta och 8 st winerbröd helt på egen hand!? Jag vet så sjukt jäkla illa...och nej, jag är inte gravid!
Den här veckan kommer att bli hardcore; ska försöka klämma in 4 träningspass, samt drastiskt dra ner på sött och onyttigt. Lättare sagt än gjort; Hade med mig en "nödfalls-chokladkaka" till jobbet igår natt. Självklart så satte suget in direkt vid arbetspassets början, så man skulle väl kunna säga att jag satt och slängde längtansfulla blickar mot kakan i över 10 timmar! MEN, jag åt inte en endaste liten bit av den! Det sjuka hände efteråt, när jag kom hem. Då kunde jag inte somna för att det kändes som om något saknades! Och ni kan ju gissa vad det var; c-h-o-k-l-a-d-k-a-k-a-n! Kan ju säga att jag mumsade i mig den på 3 röda....
Typiskt! Alla tips om hur man blir kvitt sötsug är mer än välkommet!
 
En hel tomtearmè med kakmonster
 
 
                                         /sara
            

Snow white & the huntsman

Igår så var vi ett glatt gäng på 5 pers som bänkade oss i biosalongen för att se "snow white & the huntsman"
Hade egentligen inga större förväntningar på filmen, utan var mest ute efter att umgås lite, haha...
 
Filmen var väldigt snyggt gjord men kändes lite för nördig emellanåt. Toksnygga Charlize Theron överglänste övriga skådisar med hästlängder. Filmen hade kanske kunnat kortas ned en aning. (Min killkompis kommentar efter att ha tittat på klockan; "...Snövit hinner inte vara död så läng nu, för snart är ju filmen slut ju!")
Så är du sugen på lite lättsmält underhållning som doftar bröderna Grimm blandat med Jeanne dàrc så är nog rullen för dig...
 
 
 
                                       /sara
 
 
            

Mums och nyttigt

Det är inte så jätteofta som jag kategoriserar gott och nyttigt tillsammans...Men ibland så! Ett av mina absoluta favoritbär körsbär/bigarå tillhör just den kategorin. Läste i en amerikansk hälsotidning att bäret besitter flera goda egenskaper bla:

* Bäret innehåller melatonin som kan mildra besvär som jetlag och sömnsvårigheter.

* Skyddar mot inflammationer.

* Det finns vetenskapliga studier som visat att juice från körsbär har en återuppbyggande effekt hos ansträngda muskler. (Testat på maratonlöpare)


               
     Köpte på mig ett halv kg tidigare när Sigge och jag var ute på morgonpromenix. Mums!



                                         /sara


Bloppis:h&m conscious collection

Säljer en klänning från h&m`s consious collection  i strlk 34.
Endast använd vid 1 tillfälle.

Pris: 150 kr+frakt


                     





                                            /sara


Bloppis:Gucci, Miu Miu, mm

Hade lite svårt att somna igår så det blev en garderobsrensning bla mina dyrgripar. Jag älskar dem men de förtjänar att användas mer än vad de gör i dagsläget.


               


* Grå/lila Miu Miu bow-bag

* Grön Mulberry bayswater limited edition

* Vit/svart Gucci

* Svarta pumps från Michael Kors strlk 36


Allt är givetvis äkta varor och är i nyskick/fint skick, kommer med dustbag/kartong. Finns kvitton till allt utom Gucci-väskan. (Sigge tuggade i sig det som valp :/ )

Inga skambud, tack!



                                          /sara

Nya twilight!?

Har precis lagt in en beställning på några böcker. Kan knappt bärga mig innan de dimper ned i brevlådan. Mest efterlängtad är boken "Varma kroppar" som jag nog kommer slänga mig över direkt. Så här beskrivs bokens handlingen av Adlibris:

 
"Zombier har inga känslor - om de inte äter av din hjärna.

Världen har fyllts av zombier och ingen vet varför. R är en av dem.

Zombier har inga egna känslor eller minnen - men om de äter av en människas hjärna återupplever de scener ur den personens liv.

Det är så det går till när R blir förälskad. Han dödar en ung man och övertar hans kärlek till flickvännen. Nu har R ett mål i tillvaron. Han vill hålla kvinnan gömd från de andra zombierna och se till att hon överlever.

Den unge mannens känslor blir som en drog för R; bit för bit äter han av pojkvännens hjärna. Scen för scen upplever R hans liv, och det förändrar honom för alltid."


Wohoo, förväntningarna är höga som tusan. Kommer nog passa perfekt för en nörd som mig. Filmatiseringen sägs vara klar och preliminär biopremiär är 10 Augusti. Med bla snygga Nicholas Hoult ("Om en pojke" "En enda man") i en av rollerna. Perfekt i väntan på sista delen av twilight och nästa hunger game-film.


                             



                                          /sara


Goodiebag

Ett bra tips på presenter som nästan alltid uppskattas är en välfylld goodiebag. Det var precis en sådan som jag fick av Fia och Tompa förra veckan, fylld med något av det bästa jag vet: GODIS!
Har gått och nallat lite då och då ifrån den så jag har nog ätit mig igenom halva korgen skulle jag tro... :)


                
Korgen innehöll 30 påsar godis och lite nyttigare snacks från fantastiska Renèe Voltaire



                                        /sara

Gubbjävel!

Jag har redan lagt upp det här klippet på min facebook men det är så sjukt kul, så det förtjänar en plats här på bloggen också. :)

Ola står och uträttar sina behov och får syn på en älg. Vill att frugan ska filma det hela...och plötsligt dyker en björn upp! I ren panik så skriker frugan både det ena och andra till Ola...


 



                                                   /sara

Fiskmjöl mot fästingbett(!?)

Fästingsäsongen håller på för fullt nu. Plockade årets 2 första blodsugare på Sigge förra veckan. Och jag antar att det kommer att bli fler. Pga av den milda vintern som var så tros det ju bli ett riktigt fästingår, tyvärr.
Själv så är jag ju emot de sk fästinghalsbanden och sprayerna så jag slog till på en påse fiskmjöl. Såg en reklamannons om produkten, i en tidning och skickade efter en påse för att prova. Fiskmjölet är en ren naturprodukt (utan några biverkningar) som förutom att minska angreppen från fästingar är rikt på omega-3.

Har bara testat det i 2 dagar än så länge och det luktar förjäkligt! Men då kanske det gör nytta...!?


               



                                            /sara

fussball

Ikväll spelar ju Sverige sin första em-match. Håller verkligen tummarna stenhårt! Själv så missar jag halva matchen pga jobb, så det blir till att springa hem ikväll. Vill ju missa så lite som möjligt av sveriges-typ-hetaste- man-Olof Mellberg-som-gör-sin-sista-resa-med-landslaget. Pappa och brorsan befinner sig just nu i Ukraina och följer matchen på plats. Och jag är givetvis gaaaaalet avundsjuk.


                
                   ögongodis



                                     /sara

kondis-tapas

Igår var jag tillsammans med Fia och Tommy och testade kondis-tapas. Fattar inte, att ingen i norrköping har kommit på den brillianta idèn tidigare. Det är precis som det låter; miniatyr bakelser, så att man ska orka äta flera stycken och blanda hejvilt. Oturligt nog så dök vi upp straxt innan stängning, så det fanns inte så många olika bakverk att välja på, tyvärr. Men det kommer säkert fler tillfällen.


                
               



                                                  /sara

I <3 sale!

Finns det något jag gillar så är det rea. För ett tag sedan så gick jag loss på h&m`s rea. På h&m`s rea kan man nästan alltid hitta guldkorn. Me like! :)


                
                 Favoritbyxorna just nu. De kommer att användas flitigt!
               



                                              /sara

The big 3

Många av er känner kanske till att jag fyllde år härom dagen. The big 3, som min kompis David kallade det. Avskyr att bli äldre, så onsdagen bestod av fruktansvärt mycket ångest. Tänk att ett enda, litet, simpelt datum kan få mig att känna mig lite fulare, lite fetare och lite mera misslyckad och värdelös på ett kick!? Life is funny...!
Har dock motvilligt gått med på att bli bjuden på födelsedagsmiddag av päronen ikväll eftersom jag firade "eländet" med jobb i onsdags.

                 
 Tack fina, underbara Patricia för att du såg till att torsdagen blev mindre ångestfylld! <3


                                           /sara



                                            /sara

Fjöllsa`s hus

Hmmm, ligger efter lite i uppdatering. Men det tar vi igen nu!
I tisdags så var jag som bekant hemma hos Malin tillsammans med några tjejkompisar. Urmysigt; Vi käkade grillad kyckling och hemmagjord potatissallad. Kollade på fotboll (Olof Mellberg <3) Och avslutningen av desperate housewives. Måste bara fråga; Var det någon mer än jag som blev sjukt besviken på det sista avsnittet? Jag menar hur kan en tv-serie som hållit fantastisk kvalitet i typ 8 säsonger, få ett av världshistoriens sämsta slut!?


               
                Sigge och jag inväntar chauffis Erica.
              
                 rosa bubbeldricka
              
                Visste ni att det finns svarta tomater!?
              
              
    Tydligen så "lurar man sig själv" att äta mindre om man äter på en mindre tallrik(!?)
              
     Jag flexade musklerna för de som var intresserade, vilket var ytterst få, tyvärr. :(
     Inser dock nu att jag har lika mycket gäddhäng som biceps, vilket ogillas skarpt! :/
              
              
                Hund
              
                efterrätt <3


                                              /sara

good day

Hittills idag så har jag haft en toppendag och känner på mig att den kommer att bli minst lika bra fortsättningsvis. Testade poweryoga för första gången i mitt liv. Tänkte skaffa mig lika biffiga armar som Madonna, läste någonstans att hon kör poweryoga, haha. ;) Nae, skämt och sido. Yogan var inget för mig. Kändes lite för mycket "humbug" att stå i massa olika ställningar, i en lokal med flummusik och massa levande ljus. Och vid avslutningen av passet då man skulle visa tacksamhet för frihet, andlighet mm, så hade jag svårt att hålla mig för skratt...

Nu på eftermiddagen så ska jag bli upplockad av Erica, så ska vi sticka ut till Malin och grilla. :)

Bra dag helt enkelt!


               
Dagens jippi; Nu är det melon-säsong! Här hemma så slukar jag och Sigge 1 melon om dagen!



                                          /sara

1:a Juni

Idag så är det första sommardagen, enligt min räkning. Börjar alltid räkna from 1:a Juni och avslutar räkningen 31:e Augusti. Och det är ingenting som jag "ruckar" på oavsett väder...Sommaren kunde visseligen fått en lite bättre start, än regn, blåst och endast några få, futtiga plusgrader. Men jag förlitar mig på aftonbladets väderprognos som lovat att +20-vädret ska göra comeback nästa vecka!


Så här kul tycker Sigge att det är med regn (och att matte ska jobba hela helgen lång...!)


                
                  Va, ska du jobba helgen nu igen!?
               
                 suck...
               
                 Zzzzzz


Sigge är emellanåt supertrotsig. Får han inte den uppmärksamheten han tycker sig själv förtjäna, så gör han saker som han vet att han inte får. Tex; bita sönder mina tidskriftshållare, drar ur datasladden, drar i vaxduken när man sitter och äter, hämtar skor som han visar upp för att sedan springa iväg med dem, så man får jaga honom runt hela lägenheten. Eller som härom dagen, när jag stod i duschen. Då passade herr`n på att norpa åt sig min bh. Så när jag skulle ta den ifrån honom, så stack han iväg ut på balkongen och släppte ned den i springan så att den hamnade på trottoaren nedanför...Suck, busig som få. <3



                                         /sara

shoppat

...som sagt, igår så blev det lite shopping. Skulle väl kunna säga att hälften var födelsedagspresenter och andra hälften var saker till mig själv. ;)


               
                2 st lätt transparenta linnen och ett linne med tryck med vintage-look.
               
                 världens skönaste överdragströja och 2 st bodybutter.



                                                /sara



RSS 2.0