1:a advent

Ber om ursäkt för usel uppdatering här på bloggen. Men jag har haft fullt upp med jobb, möbelmontering, sova middag, vilket är sjukt underskattad hobby. Älskar`t att gå och ta sig en tupplur efter lunch om det finns möjlighet, så man orkar nattsudda lite extra sen...

Men om vi ska hålla oss till dagen så har jag och Malin haft vårt årliga lussekattsbak. Passande till första advent och allt. Kort och gott; en fantastisk dag!


                
Dagens ingredienser; smågodis, tomteskum med polka och kaffeglögg är nyheter för året samt filmen "bad teacher" Sjukt rolig film. Cameron Diaz har aldrig varit roligare , om ni frågar mig.
               
Årets kaffeglögg fick inget vidare betyg från oss. Den smakade mest stark vinglögg utan kaffesmak.
                
               
                 Sigge och jättekatten!
               
               
                Efter lussebaket försökte Sigge bjuda Malin på pusskalas. <3



                                            /sara

 

 

 


Årets första klappar

Idag så har jag handlat julklappar till mina finaste och bästaste tjejkompisar. Anledningen till att jag bara har köpt klappar till mina kompisar än är att de är så himla lätta att köpa till. Brukar ha som regel att köpa dem något som jag faktiskt själv skulle gilla. Hälften handlades nere på stan och andra hälften över nätet för att vara ganska säker på att lite av grejorna skulle bli lite "udda" men fina.
"Bara" familjen och syskonbarnen kvar då.


               
Förra året så hade nissarna i tomteverkstan arbetat hårt, likaså tomten som var mer eller mindre genomsvett efter julklappsutdelningen. :)


                                                    /sara

Breakning dawn-part 1

Igår så var äntligen väntan över, Fia, Tompa och jag var och tittade på 4:e filmen i twilight-serien som hade premiär för ett par dagar sedan. Knökfull biosalong, (med oväntat många i åldern 25+ och killar i publiken!? Sist så var ju Tompa typ ensam kille i salongen, haha. ) massor av popcorn och godis, "fettso-sätena" (...som Malin brukar kalla de bredare fotöljerna. ;) ) och skyhöga förväntningarna- de pryda huvudkaraktärerna skulle ju äntligen få ligga!

Precis som de 3 föregående filmerna i serien så finns det återkommande signumet; hisnande miljöer och ett kick ass-soundtrack. Så bra betyg där iaf. Sedan så kan filmen nog framstå som lite väl sockersöt och ganska flummig för den som inte har läst böckerna och för oss som har läst böckerna så fattas en hel del detaljer. Filmen kändes relativt kort trots sina dryga 2 timmar, kanske har att göra med att boken är fet som en bibel. (har för mig att den är på närmare 800 sidor...) Tur är då, kanske att det kommer en part 2 av filmen nästa år som ska täcka resterande handling av boken.


Betyg:  av 5 möjliga

 

               
                bild


Kanske ett julklapps-tips: twilight-böckerna i engelsk-version. Det är den bästa, enligt mig. Perfekt läsning om ni gillar sockersöt, lättläst romantik. <3


                                               /sara


Waiting for tonight...

Ikväll så ska jag få utlopp för mina absolut nördigaste och softaste sidor! Fia och Tompa har nämligen fixat biljetter till breaking dawn-filmen. Can`t wait!


                
                 bild



                                                      /sara

Har blivit med bebis

Jaha, då har man gått och blivit med bebis...! På tiden, tänker nog en del eller kanske hjälp, ska den egocentriska människan ha barn!? Men oroa er inte; det är bara min lille tok-Sigge som varit i farten igen! Han hittade nämligen en barn-napp när vi var ute och gick förut. När jag försökte ta den ifrån honom för att kasta snusket så vägrade han att släppa sitt hittefynd. Så efter mycket om och men så fick han ta med sig den hem så att vi kunde koka den. Nu släpps den inte ur sikte! <3


               
               
               



                                              /sara

 


Boxträning

Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har chockat min kropp genom att testa, en för mig ny träningsform: Box. Man skulle kunna säga att det påminner en del om kickboxning. Man använder sig av boxhandskar och mistar (slagkuddar)att slå och sparka på. Kan utan att överdriva säga att det var det mest fysiskt krävande jag har testat på. Efter halva passet så var det inte långt ifrån att min brunch ville ut igen. Enligt instruktören så var det inget ovanligt att folk lämnade lokalen för att just kräkas av överansträngning. Så vi får väl se om jag kan röra mig imorgon. Jag har aldig haft träningsvärk förut så detta kanske blir min första!? Är fortfarande helt skakig och darrig i hela kroppen. :O


               
                 bild



                                                        /sara

13/11

Vilken bra start det har varit på dagen; har bla pratat med Fia ang våra firarplaner till nästa år. Det går så smått framåt. :) Man fyller ju bara 30 i gång i livet Som ni kommer ihåg; Fia fyller år, jag firar bara eftersom jag slutade fylla år vid 25. ) så det är lika bra att slå på stora djungeltrumman då.

Om en stund så ska jag bli upplockad av Daniel. Evigheter sen vi umgicks känns det som.
Och senare ikväll så ska jag fira lilla pappa på farsdag samt förbereda mig inför mötet med chefen imorgonbitti. Årets medarbetarsamtal står på tur. 


               
              
              
                  Tv-mys igår, utan soffa! ;)


                                              /sara

 


12/11

Idag så har jag haft lite efterlängtad kvalitetstid med världens bästa Fia. Shopping och långfika stod på schemat, har även planerat in en del skoj till kommande veckan samt lite löst planerande om hur vi ska göra nästa år då Fia fyller 30 och jag...jag har slutat fylla år, nuför tiden så firar jag bara. ;)


               
              
               Jag slog till på en kanelbulle i sisze L samt en bit chokladcheesecake
              
                2 st bastoppar...
              
                2 st supergosiga halsdukar...
              
Ett par nya vinterskor (skitfula jag vet men ack så sköna). Mina gamla uggs trallar nämligen på sista versen.


Som ni ser så är det väldigt svårt att få till bilder utan Sigge. Han bjuder liksom in sig själv, följer efter som en svans och vill vara med överallt, enda stället han inte får vara med mig är i badrummet även om han gärna skulle vilja. Då får han snällt sitta utanför och vänta.


                                             /sara 
               
              

 

 


Selma vs Sigge

Haha, här kommer del 2 på "Är man stor måste man vara snäll" Lilla superkaxiga Selma hunsar min Sigge. Sigge är alldeles för snäll för att skälla tillbaka eller brotta ner sin arga kusin. <3

           
     
          Filmat av brorsan



                                              /sara

Precis som i alvedon-reklamen

Igår träffade Sigge en ny kompis eller kanske snarare ska kalla det för kärleksintresse, haha. Min brorsa har skaffat sig en ny valp. En liten fransk bulldog på 8 ½ vecka. Miniliten med andra ord. Men en riktigt tuff och kaxig liten tös var det allt. Gjorde flera utfall mot Sigge som satt där och såg förvånad ut. Skulle nästan kunna tro att hjärtat mitt går efter alvedon-reklamens motto: "Är man stor måste man vara snäll"


                
                 Bild lånad av brorsan.



                                                 /sara

Nya jackor

På våren och sommaren så lever jag i min älskade skinnjacka. Men eftersom vi bor i ett land där åtminstone (minst) 6 månader per år kräver en tjockare jackvariant så slog jag till på 2 st tjockare jackor härom dagen. Det blev i det näst bästa matrialet: (efter skinn såklart) ull. Tror det blir min 5:e och 6:e i samlingen. Kul att kunna variera lite med färg och passform. Dessa 2 inhandlades på h&m, där det vankades 50 % rabatt samt att jag hade rabatter att utnyttja. Kort och gott så slutade notan på 200 spänn. Snacka om kap! :)


               
Ulljacka i längre modell, lätt fodrad med avtagbar luva. Invigde denna vid Sigges och min morgonpromenad i morse.
               
                Kort, kamelfärgad, stilren modell.



                                                   /sara

 


Dagens

Helledig dag=toppendag! Jajjemen. Har förutom att svulla lussekatter, käkat kvällsmat på donken och sålt min soffgrupp. Så nu blir det definitivt nya vardagsrumsmöbler inom en mycket snar framtid, yay! :) Men fram tills dess så får det bli picknick på en filt framför tv`n. ;)


Dagens:

               
                Kofta: cubus, tisha: alexander mcqueen, jeans: levis



                                            /sara


Åhhh, lycka!

Tillbaka hemma i norpan. Besöket hos veterinären gick fortare än väntat, så det hanns tyvärr inte med något ikea-besök idag. Får kanske ta och boka in ett besök till helgen ist. Fick fantastiska nyheter på djursjukhuset. Ev så behövs det inga fler operationer av Sigges ben, då det har läkt på så pass bra+att han förhoppningsvis inte kommer att växa så mycket mera. Det slutgiltiga beslutet skall tas i december, beroende på hur röntgenbilderna ser ut.
På hemvägen så slog jag till på årets första saffransbröd hos 7eleven. En kopp kaffe och några lussebullar till fikat. Lycka! :)


               
                 Får nog ta och boka in ett lussebak med Malin, snart också.


                                             /sara


Månstad & expedit

Imorgon så bär det av till Linköping igen. Sigge skall kollas upp inför ev kommande operationer bla...
Med lite tur så kanske det hinns med ett besök på ikano-huset och ikea också. Jag funderar nämligen på att slå till på den nya, efterlängtade soffan och ev några expedithyllor. De är fenomenala att ha saker i. Perfekt för en samlare som jag.
Har dock inte bestämt mig för vilken färg jag ska ha på soffan. Men det lutar åt den ljusa. Tänkte att det kanske skulle vara snyggt att bryta av med något ljust mot mina andra mörkare vardagsrumsmöbler!?


                
              
                                        Månstad



                                                          /sara

Höstpromenad

Så himla skönt att vara ledig i 1 ½ dag. Detta firades med ett frisörbesök för min del och en höstpromenad i parken för Sigges del. Han uppskattade den nog mera än mig. Ikväll så ska vi käka hemmagjord pizza och kolla på film. Bra kombo! :)


                
               
               

 

                                             /sara

 


Alla helgons helg

Många jobbar halvdag idag pga alla helgons helg. Orättvist, tycker jag. Jag kommer att vistas på jobbet from ikväll fram till måndag morgon, mer eller mindre. På tal om alla helgons helg, brukar det inte gå ganska många skräckfilmer runt den här tiden på året? Det var även tunnsått med dem förra helgen då det var halloween.
Anyway, dags att göra mig i ordning och sticka iväg. Tjing!


              
Om ni är lika nördiga som jag och gillar otäckheter så börjar säsong 2 av tv-seien "the walkning dead" på kanal 11, kl 22, på söndag 6/11. Wohoo! :)



                                                      /sara

"Fattigmanskudden"

I min säng så finns det 2 st täcken, 1 myspläd samt 7 st kuddar. Men av någon anledning så blir det ändå alltid bråk om en viss kudde, nämligen min favoritkudde. Jag brukar märka ut den med ett annat örngott än vad som finns på de övriga kuddarna, gärna ett lite finare. Om någon övernattare skulle försöka lägga beslag på den så skulle han åka ut med huvudet före, vill jag lova. Det räcker så gott att Sigge och jag kivas om den. Först till kojs får den och den andre får nöja sig med fattigmanskuddarna, dvs de billiga kuddarna från Ikea med dålig stoppning. Inatt så delade Sigge och jag på favvokudden, så ni kan ju gissa hur överlycklig herr`n blev då jag släpade mig ur sängen vid 05.15 imorse för att gå till gymmet. 6 fattigmanskuddar och FAVORITKUDDEN helt för sig själv! :)


                
               
    Örngottet som just nu pryder favoritkudden är en present från min fina vän Pernilla. <3



                                        /sara


               


Dagens

Alldeles straxt ska Sigge och jag bege om hem till mina päron och äta pannkaks-lunch. Ingen favorit men med lite glass så går det nog ner. ;) När jag var liten så ville jag äta plättar med sylt och grädde varje dag. Jag blev mer eller mindre känd för det, haha. Tänk vad smaken kan ändras...
På eftermiddagen så ska vi iväg och simma eller snarare Sigge. Rehab. Och finns det ork kvar så blir det nog en sväng ned till stan. 

Dagens:

               
                 tröja: Ralph lauren, linne: mq, halsduk: jimmy choo, jeans: levis


                                            /sara

            


Min sjuka humor

Sitter och svullar på olw`s nya påse "chrunchos sourcream" Min belöning efter att ha badat i min egen svett på world class. Såååå sjukt jäkla goda. Måste köpa 1 eller 2 påsar till imorgon. Dessa raringar har nu petat ner "pringles" från första platsen på min chipslista. Mums! Snyggt nu lyckades jag blanda chips med något så äckligt som svett. Jaja, det får ni ta... ;)
Bortsett från mitt frosseri så slötittar jag på greys anatomy. Har sagt det förut men säger det igen; Vad fasen har hänt med serien!? Den brukade ju vara bra. Nu känns det mest som massa tuggande.

Minns ett citat från ett gammalt avsnitt av greys anatomy. Ganska elakt men med min sjuka humor så kan jag inte göra annat än att skratta åt det.

" I can see that you like vegetables. After surgery you might become one."

    - Dr Alex Karev

                                  



                                                   /sara

Life is good

Trött, tröttare, megatröttast! Gick av mina 2 nätter imorse, var hemma och sov i 2 ½ timma, tillbaka till jobbet för att sitta i möte i nästan 4 timmar, hämtat Sigge, blivit bjuden på thaimat av brorsan som förövrigt överaskade mig med en helt oväntad men fantastisk present. Trodde ju att Miami-resan var julklappen i år men den kom visst med tillbehör! Life is good skulle man kunna säga, milt sagt! :)
Nu så ska jag försöka pigga till mig lite inför ett besök på gymmet. Känner egentligen allra mest för att ligga i soffan, glo på film och käka godis. Men det får vi ta senare ikväll då jag gjort mig förtjänt av det, inga ursäkter att slippa undan konditionsträningen. ;)


                             



                                                     /sara

RSS 2.0