...och i en mini cupcakes variant...
Testade att göra förra veckans kakor i en mini capcakes variant. Tanken var ju att det skulle bli lättare (pinnarna var lite knepigt att få dem att stanna kvar på rätt plats bla.) och mindre kletigt men det vet i katten om det blev.
Trots en del kladdande så blev de ändå lika goda som den förra varianten.
Recept:
* 1 paket ballerina kladdkaka
* färskort (typ Philadelphia) 50-150 g
* Vit blockchoklad
* Strössel till dekoration
Blanda kakorna och färskosten i en matberedare eller som i mitt fall en vanlig elvisp. (Man tager vad man haver! )
Blanda i mängden färskost beroende på hur du vill ha konsistensen på smeten. Ju mer ost destå kladdigare.
Ställ den släta smeten i kylen tills den stelnat något, ca 30-60 min
Smält blockchokladen, tillsätt ev lite smaklös matolja om den blir för tjock.
Rulla bollar eller annan önskad form av chokladsmeten och doppa den i den smälta chokladen.
Dekorera.
Ett tips: Om du vill så kan doppa grillpinnarna (om du använder sådana, såklart! ) i den smälta chokladen, innan du sticker dem i bollen. De fäster lite bättre då.
/sara
Tack för receptet, det där ska prövas!