Här är ditt nya lättare liv!

Vad bra att du är på bättringsvägen, Sigge! Nu så är det bara bantningen kvar...typ. Efter att Sigge opererats så försvann liksom aptiten. Detta var en bieffekt av alla medicinerna som han var tvungen att äta. Och äta var han ju tvungen till för annars så tar läkningsprocessen längre tid etc, etc...Så vi fick börja med ett nytt, näringstätt foder och sedan blev det ju ett helsike att vänja av honom vid det. Jaja, ni fattar ond cirkel. Anyway, nu så tycker både veterinären och sjukgymnasten att Sigge ska börja banta. Lättare sagt än gjort. Sedan 1 vecka tillbaka så går Sigge på strikt diet samt lite ökat motionerande beroende på benets dagsform. Tror ni att det har hjälpt? Nej, inte direkt snarare tvärtom. Han har gått upp i vikt. Sigges nuvarande vikt är 10.5 kg! En fullvuxen mops ska väga mellan 6-8 kg och Sigge växer fortfarande! Skulle skicka efter ett sk hundtäcke/overall på begäran av sjukgymnasten. Detta ska förhindra att musklerna ska stelna på honom när vi motionerar... Kan ju säga så här att täcken och kläder baserat på Sigges längd är typ 25 cm för små i omfång. Min stabbige lilla kille har ett magmått på 54 cm! Rent krasst så skulle han ju kunna låna mina kläder ist, haha. Sjukt!


               
               
               
               
               
Dagens bildserie; Sigge ägnar sig åt en av våra favorithobbys: sova. Den andra är att äta. Vi delar även den. Nu så ska jag äta. Sigge får titta på. Sen så ska det motioneras. Bodypump för mig och promenix för knubbisen.
Ps; spana in Sigges rejäla dubbelhaka. Såååå töt! <3


                                                /sara

 

 


Kommentarer
Postat av: Patricia

Åh vad jag skrattade när jag läste detta, förstår dock att det rentav är lite farligt för honom att vara så rund men lite kul var det.Hursomhelst brukar det inte vara rätt lätt att dra ner på maten också, nu när han kanske inte behöver äta lika mycket för att påskynda läkningsprocessen kanske? Vet att syrran har gjort det på hennes hund någon gång eftersom att de mår bättre av att vara slanka inom de hälsosamma måtten för respektive ras, trots att man lätt kan tro att de mår bättre av att äta mkt. För det är ju inte alltid så att motion hjälper enbart, så är det ju även för oss människor att vissa ändå måste tänka på vad de äter trots att de motionerar väldigt mycket. För visst är det väl så att djur kan äta hur mycket som helst om de får.Hursomhelst, lycka till. Han kanske inte är hälsosam just nu, men hur söt som helst ju!Kram

2011-10-25 @ 17:35:39
URL: http://envilla.blogg.se/
Postat av: Malin

Ha ha, han ser ju ut som den tjockis du alltid önskat dig! Så vadå banta, vem vill ha en benig mops ;)

2011-10-25 @ 19:44:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0